אורז בסמטי הודי

החומרים הדרושים2 כוסות אורז בסמטי 2.כפות שמן רגיל שתים ושני שליש כוסות מים רבע שורש ג'ינג'ר ממוצע קלוף ומגורר 3-5 שיני שום קלופות ומגוררות חצי 1 כפית מלח חצי כפית פלפל שחור גרוס חצי כפית אגוז מוסקט מגורר חצי כפית כמון טחון חצי כפית קינמון טחון חצי כפית הל טחון חצי כפית מסמרי ציפורן טחוניםהוראות הכנהשוטפים את האורז כ-6 פעמים עד שהמים בו הוא שרוי הופכים צלולים. משרים בקערת מים כ-20 דקות,מסננים ומייבשים. טוחנים את התבלינים ומניחים בצד יחד עם המלח,ג'ינג'ר ושום. בסיר רחב,יוצקים את השמן,ומתחילים לטגן את האורז על אש בינונית-נמוכה כ-2 דקות,מוסיפים את התבליניםוממשיכים לטגן עוד כ-4 דקות. מוסיפים 2/3 2 כוסות מים (באותה כוס המדידה של האורז), מגבירים את הלהבה עד לרתיחה. מנמיכים את האש,מכסים את הסיר כך שבים הסיר והמכסה יהיה רדיד אלומיניום שיהווה איטום מוחלט, מבשלים 25 דקות. מכבים את האש ונותנים לאורז עוד כ-5-10 דקות.

החומרים הדרושים
2 כוסות אורז בסמטי
2.כפות שמן רגיל
שתים ושני שליש כוסות מים
רבע שורש ג'ינג'ר ממוצע קלוף ומגורר
3-5 שיני שום קלופות ומגוררות
חצי 1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית הל טחון
חצי כפית מסמרי ציפורן טחונים

הוראות הכנה
שוטפים את האורז כ-6 פעמים עד שהמים בו הוא שרוי הופכים צלולים.

משרים בקערת מים כ-20 דקות,מסננים ומייבשים.

טוחנים את התבלינים ומניחים בצד יחד עם המלח,ג'ינג'ר ושום.

בסיר רחב,יוצקים את השמן,ומתחילים לטגן את האורז על אש בינונית-נמוכה כ-2 דקות,מוסיפים את התבליניםוממשיכים לטגן עוד כ-4 דקות.

מוסיפים 2/3 2 כוסות מים (באותה כוס המדידה של האורז), מגבירים את הלהבה עד לרתיחה.

מנמיכים את האש,מכסים את הסיר כך שבים הסיר והמכסה יהיה רדיד אלומיניום שיהווה איטום מוחלט, מבשלים 25 דקות.

מכבים את האש ונותנים לאורז עוד כ-5-10 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר