fbpx

אורז חגיגי לט"ו בשבט (לא רק)

מכינים תערובת ט"ו בשבט: מערבבים במחבת את השמן והמים עם הסילאן ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית עד שהמים מתאדים ונשאר רק מעט רוטב קרמלי וסמיך. צילום אולגה טוכשר
אולגה טוכשר – מתכונאית ובעלת הבלוג הטבעוני 'המרכיב הסודי', מציעה עבור 'סוגת' מתכון להכנת אורז חגיגי טעים וגם בריא עם פירות יבשים ותבלינים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

לאורז

1 כף שמן

1.5 כוסות אורז בסמטי כמו של סוגת

3 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה כורכום

1/2 כפית כמון

1/4 כפית קינמון

לתערובת ט"ו בשבט

1 כף שמן

2-3 כפות סילאן מהול בכוס מים רותחים

2 כפות מיץ לימון

1/2 כפית קינמון

5-6 שזיפים מיובשים מגולענים וחתוכים גס

6-7 משמשים מיובשים חתוכים גס

1/4 כוס חמוציות

1/4 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים גס

1/4 כוס שקדים קצוצים גס

1/4 כוס צנוברים

צילום אולגה טוכשר

אופן ההכנה

מכינים את האורז

מחממים את השמן במחבת.

מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כ- 60 שניות תוך ערבוב.

מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות או עד שכל המים נספגים והאורז מתרכך.

מכבים את האש ומשאירים סיר מכוסה ל-15 דקות נוספות.

מכינים תערובת ט"ו בשבט

מערבבים במחבת את השמן והמים עם הסילאן ומיץ הלימון.

מביאים לרתיחה.

מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.

מבשלים על אש בינונית עד שהמים מתאדים ונשאר רק מעט רוטב קרמלי וסמיך.

הגשה

מגישים את האורז עם תערובת החג מעל.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר