fbpx

אורז עם גזר שקדים וצימוקים

מרכיבים2 כוסות אורז2 גזרים גדולים מגורדים על פומפייה דקהבצל גדול קצוץ דק100 גרם צימוקים100 גרם שקדים50 גרם מרגרינהכחצי כפית מלח אופן ההכנהאת הבצל הקצוץ משחימים עם המרגרינה בסיר. מוסיפים את הגזר המגורד עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם. מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה.מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות. במחבת קולים את הצימוקים והשקדים קלות בשמן זית עם מעט בצל מטוגן. בעת ההגשה מפזרים את תערובת השקדים והצימוקים על האורז.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים
2 כוסות אורז
2 גזרים גדולים מגורדים על פומפייה דקה
בצל גדול קצוץ דק
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים
50 גרם מרגרינה
כחצי כפית מלח

אופן ההכנה
את הבצל הקצוץ משחימים עם המרגרינה בסיר.

מוסיפים את הגזר המגורד עד להזהבה.

לאחר מכן מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם.

מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה.

מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות.

במחבת קולים את הצימוקים והשקדים קלות בשמן זית עם מעט בצל מטוגן.

בעת ההגשה מפזרים את תערובת השקדים והצימוקים על האורז.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר