איטלקיים חדשים בישראל מבית אקרמן: יינות פיצ'יני

באקרמן אומרים כי קולקציית היינות שנבחרה מייצגת את קשת הטעמים הרחבה של היקב ואת רמות המחירים השונות, המאפשרות ליהנות מהיינות בהזדמנויות השונות

יבואנית האלכוהות והיין אקרמן, משווקת עכשיו בארץ את יינות פיצ'יני המגיעים מיקב משפחתי וישווקו בחנויות, בברים, ובמסעדות מובחרות.
באקרמן אומרים כי קולקציית היינות שנבחרה מייצגת את קשת הטעמים הרחבה של היקב ואת רמות המחירים השונות, המאפשרות ליהנות מהיינות בהזדמנויות השונות

היסטוריית היין של פיצ'יני החלה ב- 1882, כאשר אנגוליו פיצ'יני, המייסד ובן למשפחה טוסקנית ותיקה, ייצר את הקיאנטי הראשון שלו על טהרת ענבי סנג'ובזה, והיה מחלוצי פיתוח יין קיאנטי שהפף בהמשך למותג עולמי.
את הדור הרביעי הנוכחי של המשפחה מייצגים מריו ואחותו מרטינה, שהמשיכו להרחיב את היצוא ולהקים עוד אחוזות יין ברחבי איטליה (סיציליה ואורבייטו).
יקבי פיצ'יני מייצרים היום כ- 10-12 אחוז מיינות קיאנטי. זו החברה ה-25 בגודלה מתוך עשרות אלפים, ועדיין מנוהלת בתוך המשפחה. יינות פיצ'יני משווקים ל- 67 מדינות בעולם – כ- 80% מהייצור.
למשפחה מגוון כרמים מזנים שונים בכל רחבי איטליה. כל תהליך הייצור של היינות בקיאנטי ומרמה, מהכרמים, דרך הייצור, היישון והביקבוק, נעשים בפיקוח קפדני באחוזות פיצ'יני.

סיציליה
ביאנקו סיציליה

זנים: קטרטו, אינסוליה ושרדונה
למרות שהמסורת של משפחת פיצ'יני נעוצה בייצור יין בטוסקנה, החליטה המשפחה ב- 1997 לייצר גם יינות בסיציליה, האי שטוף השמש והרוחות עם היינות המאפיינים שלו.
הגפנים גדלות באדמת גיר וחימר, ונתונות לשינויי מזג אויר קיצוניים.
הענבים נסחטים בסחיטה קלה שעה אחרי הבציר, בכדי לשמר את טעם הפרי. התסיסה נעשית ללא הקליפות כדי לייצר יין בעל אופי עדין.
יין פירותי וקליל עם רמיזות תפוז וארומות של בננה ואפרסק, מיועד למאכלים קלים כמו ריזוטו ודגים על הגריל.
מחיר מומלץ לצרכן 27 ₪.

רוסו סיציליה
זנים: נרו דה אבולה, סירה
חוזק:12%
בדומה לביאנקו סיציליה, רוסו סיציליה ממגיע מכרמים נבחרים בבעלות משפחת פיצ'יני.
היין מורכב בעיקר מהזן המאפיין את סיציליה, נרו ד'אבולה. קליפות ענב זה נותנות את הגוף והפוטנציאל המיוחדים של היין.
הכרמים נהנים ממזג אויר מגוון שמוסיף לאיכויות המיוחדות של הענבים.
יין עז שמאפיין מאוד את האזור, בעל גוף מלא וצבע רובי עמוק.
טעמי פירות יער שחורים ניכרים בטעימה, והסיומת חלקה וארוכה.
מחיר מומלץ לצרכן 27 ₪.

אורבייטו
אורבייטו קלאסיקו

זנים: פרוקניסו וגרשטו
יין קליל ורענן זה מגיע מהכרמים המובחרים של אורבייטו, איזור המכונה קלאסיקו. האדמה אדמת חימר, והכרמים נמצאים בגובה של 250 מ' מעל פני הים.
יין קליל רענן וקריספי עם סיומת עדינה. מיועד למאכלים קלים.
מחיר מומלץ לצרכן 34 ₪.

קיאנטי
קיאנטי D.O.C.G כתום

100% ענבי סנג'ובזה. סיווג קיאנטי D.O.C.G (הגבוה ביותר).
הענבים מגיעים מהכרמים הנבחרים והפרטיים של המשפחה, אשר ממוקמים ליד העירה קסטלינה בקיאנטי. הגפנים גדלות על אדמת חימר וגיר בגובה 350 מ' מעל פני הים. מזג אויר יציב ומגוון עוזר להעצים את הרעננות והטעמים.
התסיסה נעשית ב"טכניקת טוסקנה", שכוללת תסיסה נוספת ושיתוף של צימוקי סנג'ובזה.
יין רענן ופירותי עם גוף בינוני, מתאים לפיצות ומאכלי עוף.
מחיר מומלץ לצרכן 41 ₪.

קיאנטי ריזרבה D.O.C.G
100% סנג'ובזה, סיווג קיאנטי D.O.C.G.
הענבים נבחרים בקפידה מהחלקות האיכותיות ביותר של המשפחה ונשלחים לתסיסה ארוכה בכדי למצות טעמים. היין מתיישן כ-24 חודשים בחביות, ולאחר מכן תקופת מנוחה ארוכה בבקבוקים ביקב.
צבע אדום רובי עז עם ריחות וארומות מגוונות של תבלינים, פירות ושמנים אתריים. בטעם מקבלים יין עוצמתי, אלגנטי, תקיף ועגול.
מחיר מומלץ לצרכן 50 ₪.

קיאנטי קלאסיקו סולקו
100% סנג'ובזה, קיאנטי D.O.C.G.
הענבים באים מהכרמים הותיקים של איזור הקלאסיקו של קיאנטי.
התסיסה הארוכה עם שמרים מיוחדים, מייצרת את הפוטנציאל ליין עשיר, אלגנטי ועוצמתי.
היין עובר לאחר התסיסה יישון קצר של כ- 4 חודשים.
יין בצבע רובי עמוק. יין עגול ואלגנטי, עם רמיזות לתבלינים ופטל שחור. מתאים למאכלי בשר וגבינות ארומטיות.
מחיר מומלץ לצרכן 62 ₪.

קיאנטי קלאסיקו ריזרבה
100% סנג'ובזה, קיאנטי D.O.C.G.
גדול הקיאנטים של המשפחה. הענבים נבחרים בהקפדה ממיטב החלקות של ה"קלאסיקו" – החלקות העתיקות ביותר בלב קיאנטי. שילוב מנצח של הקרקע, גובה מעל פני הים והאקלים.
היין מתישן כ-27 חודשים ונשאר למנוחה ארוכה בבקבוקים ביקב.
עושר של ריחות וטעמים המגלים שפע תבלינים, בשמים וקליפות פרי.
גוף מלא, מתפוצץ בטעמים, עם תחושה קטיפתית ומאוזנת.
מחיר מומלץ לצרכן 83 ₪.

מונטאלצ'ינו
ברונלו דה מונטאלצ'ינו

100% סנג'ובזה גרוסו, מאזור מונטאלצ'ינו D.O.C.G.
הברונלו נחשב לאחד מגדולי היינות של איטליה. היין של משפחת פיצ'יני מיוצר ממספר חלקות מצומצם בבעלות המשפחה, הממוקמות במצב אקלימי אידיאלי לכל אורך עונת ההבשלה, ובנוסף רוח ימית שמגיעה ממרמה מנקה את האויר מאבק וטחב.
הבציר נעשה ידנית והתסיסה אורכת בין 15-20 יום. היין מתיישן בחביות שנתיים, ונשאר ביקב למנוחה בבקבוקים עוד שנה.
צבע אדום כהה מאוד עם ארומות של ליקריץ, תבלינים, קליפת פרי ופטל שחור. יין בעל גוף מלא, עוצמתי, אלגנטי וקטיפתי. הסיומת ארוכה עם תחושה של ערמונים קלויים.
מחיר מומלץ לצרכן 190 ₪.

קיאנטי פיצ'יני D.O.C.G כתום – מארז מיוחד לכבוד ראש השנה במהדורה מוגבלת
לכבוד ראש השנה, חברת אקרמן מציגה את קיאנטי פיצ'יני D.O.C.G כתום במארז מיוחד במהדורה מוגבלת, הכולל את בקבוק הקיאנטי עם כוס יין חגיגית.
המארז משווק בחנויות היין המובחרות עד לגמר המלאי.
מחיר מומלץ לצרכן 48 ₪.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר