איך יודעים שהדבש איכותי?

הדבוראי טובי דיקמן אומר כי צריכת דבש אורגני מבטיחה דבש בריא וטעים והמשך שמירה וטיפול בדבורים בסטנדרטים הוגנים ומכבדים לדבורים ולאדם

ללמוד על סגולות בריאות הכוורת
הידעתם שבכפית אחת של דבש יש צוף שנאסף מ- 1,000 פרחים?

הידעתם שבכפית אחת של דבש יש צוף שנאסף מ- 1,000 פרחים? יש מי שמכנה אותו super food ואפילו "מאכל קדוש". תקראו לו איך שתרצו, אבל אל דבש אמיתי צריך להתייחס כאוצר. הדבש הוא תרופת פלא של הטבע, לצד היותו הממתיק הנפלא, הטעים והטבעי ביותר. מכיוון שדבש הוא תרופה, יש להקפיד במיוחד שהדבש יהיה טבעי לחלוטין, לא מסונן, לא מחומם, נקי משאריות של ריסוס, חומרי הדברה, וחף לחלוטין מהאכלה בסוכר. הדבש האורגני המפוקח הוא היחיד המבטיח זאת. הדבש האורגני הוא לא רק בעל תקן אורגני. הוא משקף עולם של שמירה והרמוניה עבור הדבורים, ועבורנו בני האדם. צריכת דבש אורגני מבטיחה דבש בריא וטעים, והמשך שמירה וטיפול בדבורים בסטנדרטים הוגנים ומכבדים לדבורים ולאדם.

 מהו דבש אורגני?

לפי תקנות האיחוד האירופאי, דבש אורגני הוא דבש ללא חומרים מסוכנים בכוורת. בגידול דבורים קונבנציונלי (לא אורגני) יש שימוש אינטנסיבי בחומרים כימיים מסוכנים, המשמשים למלחמה במזיקים ובמחלות התוקפות את הדבורים. בין החומרים הללו אנטיביוטיקה וזרחן. החומרים נספגים בחלות השעווה ומופיעים בדבש. בתקן הגידול האורגני יש איסור מוחלט על שימוש בחומרים הללו, וכן בכל חומר אחר שאינו טבעי ומתפרק.

דבש מצוף פרחים לא מרוססים ללא דשן כימי וללא הנדסה גנטית

הפרחים הם אלו המייצרים את הצוף שממנו מפיקות הדבורים את הדבש. על פי רוב, השדות והמטעים מהם אוספות הדבורים את הצוף מרוססים תדיר בשלל חומרי הדברה כנגד מזיקים, וכן מוחדרים לצמחים חומרי דשן כימיים אשר מוצאים את דרכם במערכות הצמח אל הצוף, ומשם אל הדבש. שאריות החומרים הללו מופיעות בבדיקות מעבדה של הדבש הקונבנציונלי. בגידול דבורים אורגני יש איסור על הצבת כוורות דבורים ברדיוס של לפחות 3 קילומטרים משדות ומטעים אשר מטופלים בחומרים הללו, מה שמבטיח כי בדבש האורגני אין כלל שאריות של חומרי הדברה ודשנים כימיים.

ללא האכלה בסוכר

בגידול דבורים קונבנציונלי לוקחים מהדבורים את כל הדבש שהן אגרו בתקופת הפריחה. במקום הדבש שנלקח במלואו, מאכילים את הדבורים בתמיסת סוכר. תזונת הסוכר איננה בריאה לדבורים. בגידול דבורים אורגני משאירים לדבורים את הדבש שהן צריכות, ואוספים רק את הדבש שנאגר מעבר לצרכי הכוורת.

מי ערב לכך שהדבש באמת אורגני?

הדבש האורגני מגיע ברובו מחוות דבורים בעולם, שמטופלות על פי תקנות גידול הדבורים של האיחוד האירופאי או הפיקוח האמריקאי, ונושאות את סמלי הפיקוח שלהן. בישראל מפוקח הדבש האורגני, כדוגמת דבש צוף, על ידי חברת אגריאור ונושא את סמל הפיקוח שלה. כך, הדבש של צוף גם נבדק תדיר בבדיקות מעבדה בארץ ובמכון LACON בגרמניה.

המחיר

כמות הדבש הנאספת מהדבורים בגידול אורגני נמוכה יותר מאשר בגידול קונבנציונלי. תשומת הלב והעבודה הרבה הנדרשת מהמגדל האורגני בטיפול פרטני, לצד מיעוט שטחי מרעה העונים על הקריטריונים המחמירים של גידול אורגני, גורמים לדבש האורגני להיות יקר באופן יחסי לעומת הדבש שאינו אורגני. יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי זהו הדבש היחיד הראוי באמת למוניטין המפורסם של הדבש כאחת התרופות והמתנות המופלאות ביותר של הטבע.

הכותב טובי דיקמן הוא מנכ"ל חברת טרה-מאטר נקטר, בעלת מכוורת שמורת צוף ומשווקת מוצרי דבש אורגני של מותג "צוף"






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה