fbpx

איש הענבים באוגוסט: סדנת יין ושוקולד, סדנאות בירה, ארוחת טעימות

מהי בירה. סקירת ההיסטוריה של הבירה. ממה מייצרים בירה, חומרי הגלם השונים והשפעתם על הצבע, הטעם והארומה של הבירה כולל טעימה. כיצד טועמים בירה – מראה, ארומה, טעם וסיומת. מבוא לסגנונות בירה והגורמים שהשפיעו על התפתחותם
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

סדנת יין ושוקולד – 12.08 – בין 20.00 ל– 22.30
בשנת 600 לפני הספירה ערכו היה גדול מזהב, בעבר צרכו אותו על מנת לחזק את האון הגברי, וכיום ישנם מחקרים שמראים כי השילוב בינו ובין יין וצריכתם היום-יומית מוסיפה כשש שנים לחיים.
סדנא מרתקת על עידן השוקולד, אומנות טעימת היין, והשילוב בין יין לשוקולד.
בין הנושאים: היסטוריה של היין והשוקולד, "אמנות טעימת היין", "אומנות טעימת השוקולד", מושגים מעולם היין והשוקולד, התאמת יין לאוכל בכלל ולשוקולד בפרט, ריחות ומרקמים אשר משפיעים על הטעימה.
במהלך הסדנא יטעמו יינות בליווי פרלינים מיוחדים בניחוח בלגי.
הסדנא מלווה בחוברת הסברים, לחמים, חמאות ומים מינרלים.
מחיר: 189 ש"ח, לחברי המועדון: 149 ש"ח.

סדנאות הבירה – 09.08 (+ 23.08, 20.09, 11.10)
מפגש ראשון – מבוא ובירות לאגר (09.08)
מהי בירה. סקירת ההיסטוריה של הבירה. ממה מייצרים בירה, חומרי הגלם השונים והשפעתם על הצבע, הטעם והארומה של הבירה כולל טעימה.
כיצד טועמים בירה – מראה, ארומה, טעם וסיומת.
מבוא לסגנונות בירה והגורמים שהשפיעו על התפתחותם.
בירה לאגר – ענף בירות הלאג,ר ובייחוד סגנונות הלאגר הבהירים, הם הנמכרים ביותר מבין כל סגנונות הבירה. סגנון זה התפתח בגרמניה בשנים המוקדמות של המאה ה- ,19 ומיד נפוץ בכל העולם. במהלך המפגש נכיר את סגנונות הלאגר ואת מאפייניהם, ונטעם 9 מותגי בירה שונים המייצגים סגנונות לאגר עיקריים.
רשימת הבירות שייטעמו במפגש: פילזנר אורקוול, קרוסוביצ'ה בהירה, טייבה גולדן, טייבה אמבר, סמואל אדמס בוסטון לאגר, קרוסוביצ'ה כהה, גסר כהה, טייבה דארק, טוכר דופלבוק, בישופ דופלבוק.
מפגש שני – סגנונות בירה בלגיים.
מפגש שלישי – מסורת הבירה מהאיים הבריטיים.
מפגש רביעי – בירות חיטה, פירות ומתובלות, בירות בוטיק ישראליות.
המרצה: גדי דבירי.
דבירי הוא מומחה ובשלן בירות, בוגר הקורס לטכנולוגיית בישול בירה בעל תעודת MASTER OF BEER. הוא הבעלים של "בירדי", מרכז לבירה, יועץ למבשלות וברים בתחום, מפתח ומרכיב מתכונים לבישול בירה, ומייבא ומשווק מוצרים לתחום.
מחיר רגיל : 210 ₪, מחיר לחברי מועדון: 175 ₪, מחיר לכל ארבעת המפגשים: 600 ₪ .

ארוחת טעימות – 14.08 + 21.08
יוזמה ברוכה ומעניינת תאפשר לחברי המועדון וכל מי שרוצה, לפקוד את בית 'איש הענבים' ולטעום ממנות השף בליווי יין תואם בארוחות טעימה שתתקיימנה כ– 3 פעמים בחודש.
מפרט שתי הארוחות הראשונות:
מנות ראשונות:
§ מגוון לחמים איכותיים
§ מבחר גבינות משובחות מהארץ והעולם
§ מבחר מטבלים כגון : פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים וכו'
מתוך הרשימה הבאה – לבחירת שלוש מנות:
§ שרימפס קוניאק ומרווה
§ קרפצ'יו סלומון, ויניגרט דבש ושמיר, בליווי בלאן דה בלאן 2000 של יקבי רמת הגולן
§ קישוא ממולא בשר כבש ברוטב עגבניות ונענע
§ רוסטביף עם חרדל דיז'ון ואיולי צלפים
§ פטה כבד עם ריבת תאנים, בליווי שירז שוט פייר טום קלארק 2005 – אוסטרליה
§ קרפצ'יו פילה בקר
§ גבינת רוקפור עם אגסים מבושלים ביין, קראמל ופקאן
§ מילון עטוף בפרושוטו בקר ויניגרט וטרגון
§ טונה צרובה בשומשום שחור וטריאקי, בליווי שרדונה קצרין 2004 של יקבי רמת הגולן
עיקריות (מנה אחת לבחירה):
§ פילה מוסר ים בתנור בליווי עלי מנגולד, עגבניות וזיתי קלמטה
§ רצועות אנטריקוט עם זוקיני וגבינת עיזים
§ צלעות כבש ברוטב יין ופירות יער
§ רביולי בטטה/ תרד ברוטב גבינת עיזים ויין לבן
בליווי רוסו די ברבי 2004 – פיאמונטה איטליה; מרקז דל פוארטו רזרבה 2001 – ריוחה ספרד
קינוחים (אחד לבחירה):
§ פרופיטרול במילוי קרם פטיסייר וניל במרק שוקולד חם
§ מוס חלווה ופקאן סיני בליווי קרם שקדים אפוי ברוטב קראמל
§ דואט שחור לבן ברוטב טופי אספרסו.
§ סופלה שוקולד חם בליווי גלידת וניל
§ מעדן שמנת טהורה עם תותים ופירות יער
בליווי יין קינוח אדום יקב תבור.
גראפה לסיום.
שתייה חמה וקרה במשך הארוחה.
מחיר רגיל: 300 ₪, מחיר לחברי מועדון: 240 ₪ .

במקביל ממשיכים להתקיים מגוון הסדנאות והקורסים.


איש הענבים
טל. 5180533 – 03
[email protected]
www.grape-man.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה