אלוף הבריסטה הישראלי: סימון יום טוב מ- Bread & Breakfast ברעננה

בתחרות הבריסטה השנתית, בה התחרו עשרות מועמדים מקצועיים מרחבי הארץ. ניצח סימון יום טוב ממסעדת Bread & Breakfast ברעננה.
יום טוב ייצג את ישראל בתחרות הבריסטה העולמית WBC שתתקיים בחודש יוני בקופנהגן, בירת דנמרק. כמו כן זכתה המסעדה באספקת חלב שבועית מחברת טר, שנתנה חסות לתחרות.

לשלב הגמר הגיעו שישה מתחרים אשר נבחנו בהכנת אספרסו, קפוצ'ינו, ומשקה מקורי, לאחר שעשרות אמני קפה ישראלים התאמנו לקראת התחרות בחידושים והמצאות בתחום הכנת הקפה.

אילן שנהב, יו"ר האיגוד הישראלי לקפה, אמר כי הבריסטות נבחנו במספר מקצים, ונדרשו להפגין ידע תאורטי וידע מעשי בתחום הקפה ולהכין ב-15 דקות: 4 אספרסו, 4 קפוצ'ינו ו-4 משקאות מקוריים.

בין הקריטריונים לפיהם נבחר סימון יום טוב כבריסטה שייצג את ישראל בתחרות העולמית, מעבר להופעה (לבוש, דיבור, חייכנות ונינוחות), הייתה גם בחינת המתמודדים בדחיסת קפה נכונה, מראה המשקה, אופן ההגשה, מבחן טעימה, איכות האספרסו, דחיסת ומזיגת החלב ועוד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה