אליפות כובשי הזיתים בישראל בינואר

בשנים האחרונות כבישת הזיתים הולכת ותופסת מקום מרכזי במסגרת תחביבי הפנאי. יותר ויותר ישראלים בוחרים לבצע כבישה עצמית של זיתים, אותם קטפו במו ידיהם בגינתם ונוהגים להתפאר במפגשים עם חברים בהצלחתם ולסחוט תשבוחות על הטעם המיוחד של הזיתים. אבל מיהו כובש הזיתים הטוב בארץ?

משתלות גבעת ברנר עורכות את תחרות אלוף כובשי הזיתים השניה, בעקבות בקשות הכובשים שלא הספיקו להשתתף בתחרות בשנה שעברה וכדי לתת הזדמנות למי שחשים ששיפרו את יכולותיהם. התחרות הקודמת נתנה הזדמנות ייחודית לחובבי הזיתים להחליף ביניהם שיטות כבישה ולטעום כל אחד מהזיתים של חברו. אלוף כובשי הזיתים לשנת 2007 יזכה בעץ זית מתנת המשתלה.

התחרות תתקיים ביום שישי 12.1, הציבור מוזמן לטעום מהזיתים ולדרג את המשתתפים החל מהשעה 10:00. להשתתפות בתחרות יש להירשם במשתלה, טל. 08-9443952 או בדואר אלקטרוני [email protected]

בשעה 10:00 תקיים טובה דיקשטיין הרצאה בנושא עצי זית. לאורך כל היום תתקיים מכירה של עצי זית במבחר גדלים וסוגים, במחירים של החל מ-59 שקל. חלקם יניבו זיתים כבר בשנה הקרובה וחלקם רק בעוד מספר שנים. מידע על מפגשים נוספים בנושאי גינון ואוכל באתר משתלות גבעת ברנר: www.gardens.co.il

קולומלה, אגרונום רומאי בן המאה הראשונה לספירה, מביא בספרו כ-14 מתכונים שונים לכבישת זיתים. לפניכם מתכון של קולומלה, שמתאים גם לימינו. זיתים שנכבשו בדרך זו יכולים להחזיק מעמד שנה שלמה:

פוצעים את הזיתים או חורצים אותם בקנה. (מבקעים באבן או חורצים בקנה מחודד – ניתן כמובן לחרוץ אותם בסכין – החריצה שומרת על צבעו של הפרי).
שמים את הזיתים בתמיסת מלח קרה.
מפזרים ענפי שומר מיובשים בתחתית האמפורה (כד חרס לאגירה -כיום ניתן להשתמש בצנצנת זכוכית). אמפורה כיחידת נפח מכילה 26 ליטר.
מוציאים את הזיתים מתמיסת המלח וסוחטים (לאחר מספר ימים).
מכניסים ענפי שומר ירוק וענפי אלת המסטיק לאמפורה קטנה.
ממלאים את האמפורה עד צווארה בזיתים, מפזרים ענפי שומר מיובשים, ממלאים בשני שליש תירוש (או יין צעיר) ושליש תמיסת מלח מרוכזת.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה