אצות בשמן זית

אצות בשמן זית
אצות ומתכוני אצות למטבח הים תיכוני
מאת ד"ר רחלי עינב ויצחק נתן לוי (איצ'ו)
עיצוב: שיר רן
הוצאת טבע הדברים
המחיר בחנויות: 89 ש"ח
ניתן לרכוש ב"טבע הדברים" במחיר מיוחד: 60 ש"ח
http://tevatv.pionet.com


ד"ר רחלי עינב נולדה במושב באר טוביה כנכדה למשפחת חלוצים.
את הדוקטורט שלה עשתה בנושא האצות, איתן התיידדה מן הסתם.
ההוכחה: תוצר עבודת הפוסט דוקטורט שלה הנקרא "אצות החוף של ישראל".

בשנים האחרונות מגלה עינב עניין בפיתוח שימושים של אצות. ופרי ההתעניינות הוא הספר שהוציאה עם השף יצחק נתן לוי (איצ'ו) – ספר בישול שעוסק במתכוני אצות למטבח ולטעם הים תיכוני. "אצות בשמן זית. על אצות ומתכוני אצות למטבח הים תיכוני". הספר יצא בהוצאת טבע הדברים, וקדמה לו סדרת תכניות בטלוויזיה בתוכנית החיים היפים של ערוץ טבע הדברים.

הספר נכתב, כאמור, בעבודה משותפת עם יצחק נתן לוי (איצ'ו), ידיד ושכן, תושב זכרון יעקב, שף המתמחה בבישול צרפתי ובבישול איטלקי. יצחק בילה שנים ארוכות על (ובתוך) הים וגם בטיולים בעולם ובמזרח הרחוק. כיום עוסק יצחק בבישול לארועים ומסיבות וביעוץ קולינרי למסעדות ולחברות קייטרינג.

אצות ים נאכלות באופן מסורתי בעולם כבר אלפי שנים. למרות זאת, אצלנו הן אינן חלק מסל המזונות המסורתי. לאחרונה אנו עדים למגמה הולכת וגוברת בעולם לשלב אצות בסל המזון של אוהבי גורמה, טבע ובריאות.
האצות נקיות משומן ודלות בקלוריות. מתאימות מאוד וכדאי לשלבן במסגרת דיאטות להרזיה. האצות שאנו אוכלים, בין אם נאספו ישירות מהים או גדלו בבריכות הניזונות ממי הים – הן גידולים אורגניים, אינן מרוססות ואינן מדושנות.

המתכונים בספר הם באוירה ים תיכונית ומותאמים לטעם ולחיך של אנשי המערב – אך יחד עם זאת מכילים הרבה תוספות ורמיזות מהמזרח, שם אכילת האצות התעלתה לרמת אומנות.

בין המתכונים בהם ניתן לצפות באתר של ד"ר רחלי עינב –
http://www.blue-ecosystems.com/movie.htm:
שבבי אצות בטחינה, אצות בפיצה, אצות ואורז בר, אצות ובורגול, אצות ולחם פוקצ'ה, דניס במלח ובאצות, מרק שורשים וים, שיפודי שרימפס מצופים באצות, סיניה ואצות, פאייה ואצות, פרפרי סרדין באצות, קציצות אצות ודגים, שרימפס באצות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה