ארגנטינה בישראל: יקב טפרברג 1870 מציג יין מלבק ישראלי ראשון

יקב "טפרברג 1870" מוציא לשוק את יין מלבק [Malbec] הראשון תוצרת ישראל – "טרה מלבק 2007" – יין זני 100% מלבק.

המלבק הוא זן ענבים אדום, אשר הצלחתו העלתה את יינות ארגנטינה על מפת היין העולמית .  מקורו של הזן בבורדו שבצרפת, אך עקב רגישותו לקרה הוא לא נחל שם הצלחה מרובה. יחד עם זאת, איזור גידול הממשיך בגידול איכותי של הזן הוא Cahors (קָהוֹר) בדרום מערב צרפת, בו המלבק הינו הזן האדום המרכזי.

עוד במאה התשע עשרה התפשט גידול המלבק גם לארגנטינה, ובזכות תנאי האקלים המתאימים יותר נחל שם הצלחה מרובה.
ענבי המלבק האיכותיים בארגנטינה מגיעים מהכרמים הנהנים בשעות הלילה מהקור המתגלגל מהרי האנדים הגבוהים, ובשעות היום מהאקלים החם.

מוטי טפרברג, המנכ"ל והבעלים של היקב, אומר שכחלק מהחיפוש המתמשך ביקב טפרברג 1870 אחר חידושים בתחום היין והעשרת מגוון הזנים והיינות של היקב, הוחלט על בחינת זנים חדשים כל עוד אלו יענו על דרישות האיכות המתאימות. במסגרת זו הוחלט על קליטה של זן המלבק, כמו גם על קליטתם של זנים נוספים שיפתיעו בהמשך הדרך.
בכדי לבצור ענבי מלבק איכותיים בישראל הוחלט על פרויקט גידול ייחודי אשר כלל את מעורבות רפרנט הגפן הארצי של משרד החקלאות, הכורם, ויינני היקב.

שיקי ראכברגר, היינן הראשי של היקב, אומר שזן המלבק הגדל בעמק איילון נהנה מתנאי האקלים החמים בשעות היום והקרירים בשעות הלילה, המתאימים לקבלת ענבי מלבק איכותיים בתנאי האקלים האופטימליים לזן זה.
כרם המלבק ניטע על צלע ההר, המאפשר תנאי אקלים המזכירים במעט את אלו הארגנטינאים.

יין המלבק עשיר מאוד במגוון של ארומות וטעמים, עם סיומת רכה ומהנה. ליין צבע עמוק ועוצמתי בזכות הפיגמנט האדום העשיר של זן זה, והוא מספק פרופיל ארומות ייחודי בהשוואה לזני האיכות האחרים הקיימים בארץ.

שיקי ראוברגר מספר על ייצור היין: "ענבי המלבק הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר שנבצרו באופן מכני בשעות הבוקר המוקדמות. לאחר ריסוק עדין הותססו ענבי המלבק במשך כשבעה ימים בטמפרטורה של 29 מעלות, תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך ימצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך 3 ימים, ולאחריה סחטנו את הענבים בסחיטה איטית בלחצים נמוכים, והיין הועבר למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות חדשות למשך 12 חודשים. לאחר ביקבוקו היין אף המשיך להתבגר למשך 3 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק".

כאמור, היין בעל צבע עמוק ועוצמתי עם ארומות עשירות של שזיף , פירות יער ועץ אלון צרפתי אלגנטי.
בפה, היין רך ועגול, בעל גוף מלא וטאנינים מלאים, רכים ונעימים, עם סיומת ארוכה.
מוצע להגיש בטמפרטורה של 18 מעלות עם תבשילי בשר אדום או גבינות קשות וחריפות.
מחיר מומלץ לצרכן: 65 ש"ח

ל "טרה מלבק 2007" מצטרפים שני יינות חדשים בסדרת "טרה" הנחנכים עתה: "קברנה סוביניון טרה 2006", ו"מרלו טרה 2006".

קברנה סוביניון טרה 2006
100% ענבי קברנה סוביניון מכרם הנמצא במדרון הררי וסלעי שבשלוחת ההר הגבוה שבהרי יהודה בגובה של כ-600 מ' מעל פני הים.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות וחביות עץ שנה שנייה למשך 14 חודשים. לאחר ביקבוקו היין המשיך להתבגר למשך 6 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.
היין בעל צבע אדום עשיר ומלא. באף עולות ארומות עשירות של פירות אדומים, קסיס, קפה ועץ אלון צרפתי קלוי.
בפה היין נעים, רך, מלא ומאוזן, עם טעמי פירות יבשים ומבנה טאניני עשיר.הסיומת ארוכה וטובה.
היין מיועד לשתייה עכשיו, אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות
מוצע להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות עם תבשילי קדרה כבדים או בשר ברטבים סמיכים.
מחיר מומלץ לצרכן: 65 ש"ח

מרלו טרה 2006
100% ענבי מרלו מכרם הנמצא במדרון הררי וסלעי שבשלוחת ההר הגבוה שבהרי יהודה בגובה של כ-700 מ' מעל פני הים. 
התבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות וחביות עץ שנה שנייה למשך 14 חודשים, ו- 6 חודשים נוספים בבקבוק לפני שחרורו לשוק.
היין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק. באף רומות עשירות של פירות שחורים בשלים, אקליפטוס, קרמל ועץ אלון צרפתי.
בפה היין רך, בעל גוף בינוני עד מלא, מאוזן ובעל סיומת ארוכה וטובה.
הצעת הגשה: בטמפרטורה של 18 מעלות עם דגים ברוטב אדום, או גבינות מלאות חריפות.
מחיר מומלץ לצרכן: 65 ש"ח






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה