ארוחה שמחה במסעדת ג'וי בירושלים

קראנו כי מסעדת השף JOY בירושלים חוגגת שש שנים וחונכת תפריט חדש, בניצוחו של השף אבירם דותן, והחלטנו כי אחרי שש שנים הגיע הזמן כי גם ירושלמים ותיקים כמונו, ידגמו את המסעדה ואת התפריט שלה.

התברר לנו כי דותן הוא לא רק השף, אלא גם הבעלים של ג'וי,  וקונספט התפריט החדש שלו הוא שילובים: מנות ראשונות המשלבות מזרח ומערב, מנות עיקריות המתבססות על מבחר בשרים טריים המיושנים במקום, ומבחר קינוחים יצירתיים מקונדיטוריית המקום.

ג'וי היא מסעדה כשרה המתמחה בעיקר בבשרים, אך התפריט כולל מנות עוף, דגים ואווז. המסעדה נמצאת ברח' עמק רפאים, הציר המרכזי של המושבה הגרמנית בירושלים ונחשב לאחד הרחובות שוקקי החיים של העיר.
המסעדה שוכנת בבית אבן עתיק, והחלל הפנימי שלה משופץ בטוב טעם תוך שימור האלמנטים היחודיים של בניית האבן, הגומות והקשתות..
חלל המסעדה מרווח, מרוהט בטעם, והאקוסטיקה מצוינת.
יש לציין לשבח את מוסיקת הרקע, שהייתה בדיוק במינון הנכון וכללה מבחר של מיטב להיטי שנות השמונים.

את פנינו קיבלה מלצרית יעילה להפליא בשם מורן, שגילתה בקיאות מושלמת ברכיבי המנות השונות, וידעה להשיב על כל שאלה בחן רב.

לפני המנות הראשונות הוגשו לשולחן לחמניות פריכות מאפה בית מקמח מלא, שהיו משובחות ביותר, ואיתן הגיעו צלוחיות של שמן זית משובח עם בלסמי, סלסת עגבניות ועשבי תיבול ושום, ושני סוגי זיתים מעולים.
.
לפתיחה הזמנו מנה של רביולי פיטריות ברוטב כרישה, ציר עוף ועגבניות (47 ש"ח) ומנה של פטריות ממולאות בפטה עוף ונגיעות ציר בקר (39 ש"ח). שתי המנות היו עשויות כהלכה, אבל לא היו יוצאות דופן
כמנות עיקריות הזמנו קורדון בלו של חוזה עוף ממולא במלית פורטובלו וחרדל (86 ש"ח) ומניפת חזה אווז על מצע של עדשים שחורים ברוטב רימונים ודובדבנים (89 ש"ח).
מנת העוף הייתה עשויה היטב ומוקפדת, אך האווז היה מוצלח יותר ונצלה בדרגה ששמרה על עסיסיות הנתח, והשילוב עם התוספות למנה היה מוצלח ביותר.

את הארוחה ליווינו ביין "אבר רד" של יקב עמק האלה, שלא היה מוכר לנו והתגלה כהפתעה נעימה ביותר.

מנות אחרונות כללו מעטפת בצק פילו ממולא בתפוחי עץ וקינמון עם כדור גלידה, שהתגלתה כמנה מעולה; וטארט לימון צרפתי במילוי קרם לימונים עשיר ועינוגי מרנג. הבצק של טארט הלימון היה עבה מדי, והמנה הייתה מתוקה מדי לטעמנו.

חוויית השירות הייתה מספקת ביותר, והצטיינה בשירות מקצועי וקשוב, מבלי להיות חונק מדי.
כלי ההגשה והסכו"ם היו נאים, אך היינו מצפים כי במסעדה ברמה זו יהיו מפיות בד ולא מפיות נייר.

לסיכום, לשומרי הכשרות שבינינו, מסעדת ג'וי בהחלט מומלצת לציון אירוע חגיגי או אירוח.

בין המנות בתפריט החדש:
ראשונות
פטה כבדים צרובים עם קונפיטורת פירות יער ובריוש – 47 ₪
קרנצ'י טלה במילוי דוקסל ובשר טלה עם צ'טני עגבניות פיקנטי – 46 ₪
סלט פטריות עם פטריות צלויות בוינגרט שמן אגוזים – 39 ₪
עיקריות
קורדון בלו – חזה עוף במלית דוקסל פורטבלו חרדל וחזה אווז מעושן ברוטב ציר בקר – 86 ₪
סטייק טונה אדומה על קרוקט תפוחי אדמה ברוטב יין  -96 ₪
מניפת חזה אוז על עדשים שחורים ברוטב רימונים ודובדבנים – 89 ₪
קינוחים
סמיפרדו פרג וסילאן – מקפא עשיר של פרג וסילאן של ביסקוויט שוקולד ושבבים של טויל שקדים – 32 ₪
טארט לימון צרפתי – בצק פריך במילוי קרם לימוני עשיר ועינוגי מרנג – 32 ₪
טארט טאטן אגסים ופירות יער בליווי רוטב קרמל מתקתק – 32 ₪

בר המשקאות במסעדה מציע מבחר בירות בחבית ובבקבוק מרחבי העולם, בר משקאות חריפים מגוון, ותפריט יינות עשיר המאוחסן במרתף היינות במקום. 

בימות השבוע ארוחה עסקית ב- 69  ₪ הכוללת פתיח מהשף ומנה עיקרית לבחירה.
המסעדה כשרה למהדרין בהשגחת רבנות ירושלים, והבשרים חלק בית יוסף מהדרין.

JOY RESTAURANT
רח' עמק רפאים 24, מושבה גרמנית, ירושלים
טל. 1-599-530033
 א'-ה'  12:00- אחרון הסועדים, ו' 12:00 עד שעה לפני כניסת השבת, מוצ"ש מצאת השבת עד אחרון הסועדים

צילומים: דן פרץ






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה