ארוחות מהספרים

ארוחות מהספרים
מתכונים בהשראת ספרי קריאה אהובים
עידית שכטר–פייל
צילומים: אורי אקרמן
הוצאת ידיעות אחרונות – ספרי חמד
www.ybook.co.il
המחיר: 128 ₪


עידית שכטר-פייל אוהבת ספרים, וגם אוהבת אוכל ובישול. השילוב של שתי אהבות אלה הוליד את הספר, שנובר בספרי קריאה אהובים על המחברת, ומביא מהם מתכונים תוך התאמת החופש הספרותי למציאות המטבחית.

האמת היא שגם כספר קריאה, "ארוחות מהספרים" מרתק, מפני שמה טוב יותר מאשר ליהנות מריכוז של עשרות תיאורי אוכל ממיטב הספרות העברית לדורותיה, וגם מהספרות העולמית (הספר לבישול כשר).
כך ניתן למצוא בכפיפה אחת את ביאליק, פרוסט, טולסטוי, יוכי ברנדייס, מאיר שלו, ג'ואן האריס, אמיר גוטפרוינד, ז'ורז' אמאדו, ועוד רבים וטובים.

תקראו ותראו שאוכל הוא נחמה, אוכל הוא צורך קיומי, אוכל הוא תשוקה – בקיצור: אוכל הוא הכל.
מה יכול להיות רע בסנדביץ' הסתתים של מאיר שלו מ"בביתו במדבר", לכאורה פשוט, אבל מזיל ריר: "הוא הניחה את כיכר הלחם על קרש… וחפר בבשר הלחם מחילה עמוקה… ואז בקפדנות גדולה ובסדר קבוע, מילא את החלל שנוצר בלחם בפתיתים של גבינה מלוחה, בפרוסות של עגבנייה טרייה, בחצאים של שום, שחילץ מקליפתן בנגיעת פטיש שאין ערוך לעדינותה, בזיתים שחורים ובעלעלים של פטרוזיליה, שצמחו בכל מקום פנוי בחצרו. על כל זאת יצק מחצית הכוס שמן ירוק"…
המשיכו לקרוא קטע זה, כי הוא לא נגמר כאן, ותראו את ההנאה שבאכילה – לא פחות מאשר בהכנה.

וחוץ מזה, איזו הזדמנות נפלאה זאת לקרוא ספר זה, ליהנות מכל אחד מתיאורי האוכל המופיעים בו, וכששואלים אתכם אם קראתם את הספר – תמיד תוכלו להגיד כמאמר הגששים: "טרם הספיקותי לקרוא, אבל אכלתי אותו"…

בין המתכונים בספר: עוגיות המדלן המפרסמות מתוך "בעקבות הזמן האבוד"; זביונה מתוך "כימים אחרים"; עוף בפרג, אווז באגוז, ירק בדרדרים כחולים, מאפה עגל בחרדל, חביתיות בצעיף חמאה, ועוגת שוקולד עם תמרים מתוך "אחוזות החוף"; קציצות לעצלנים ורמאים מתוך "וידוי", ועוד ועוד.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה