מצרכים ל- 4 סועדים
שמן זית משובח
4 ארטישוקים חתוכים לרבעים, מבושלים ונקיים משערות
חצי ק"ג שרימפס טריים ומקולפים
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
חצי ליטר שמנת מתוקה
חצי ליטר ציר דגים
חצי כוס יין לבן יבש
מלח
אופן הכנה
לטגן במחבת את הארטישוק עם שמן-הזית ומעט מלח. להוציא ולהניח במקום חמים. להוסיף למחבת מעט שמן זית, את הבצל ירוק והשרימפס. להמליח מעט ולהוציא את השרימפס מהמחבת.
להוסיף למחבת את הציר דגים והיין הלבן ולצמצם את הנוזל מספר דקות. להוסיף את השמנת ולבשל עד לקבלת רוטב סמיך. להחזיר את השרימפס למחבת, לבשל דקה-שתיים ולהוציא. להניח את הארטישוק על צלחת ולמזוג את השרימפס והרוטב מעל.