ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת-זעפרן

מצרכים ל- 4 סועדיםשמן זית משובח4 ארטישוקים חתוכים לרבעים, מבושלים ונקיים משערותחצי ק"ג שרימפס טריים ומקולפים4 גבעולי בצל ירוק קצוציםחצי ליטר שמנת מתוקהחצי ליטר ציר דגיםחצי כוס יין לבן יבשמלחאופן הכנהלטגן במחבת את הארטישוק עם שמן-הזית ומעט מלח. להוציא ולהניח במקום חמים. להוסיף למחבת מעט שמן זית, את הבצל ירוק והשרימפס. להמליח מעט ולהוציא את השרימפס מהמחבת.להוסיף למחבת את הציר דגים והיין הלבן ולצמצם את הנוזל מספר דקות. להוסיף את השמנת ולבשל עד לקבלת רוטב סמיך. להחזיר את השרימפס למחבת, לבשל דקה-שתיים ולהוציא. להניח את הארטישוק על צלחת ולמזוג את השרימפס והרוטב מעל.

מצרכים ל- 4 סועדים

שמן זית משובח
4 ארטישוקים חתוכים לרבעים, מבושלים ונקיים משערות
חצי ק"ג שרימפס טריים ומקולפים
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
חצי ליטר שמנת מתוקה
חצי ליטר ציר דגים
חצי כוס יין לבן יבש
מלח

אופן הכנה
לטגן במחבת את הארטישוק עם שמן-הזית ומעט מלח. להוציא ולהניח במקום חמים. להוסיף למחבת מעט שמן זית, את הבצל ירוק והשרימפס. להמליח מעט ולהוציא את השרימפס מהמחבת.

להוסיף למחבת את הציר דגים והיין הלבן ולצמצם את הנוזל מספר דקות. להוסיף את השמנת ולבשל עד לקבלת רוטב סמיך. להחזיר את השרימפס למחבת, לבשל דקה-שתיים ולהוציא. להניח את הארטישוק על צלחת ולמזוג את השרימפס והרוטב מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר