באבאי על הים ביפו – אל תחמיצו את השקיעה

במקום בו שכנה מסעדת טורקיז בחוף גבעת עלייה ביפו, שוכנת היום מסעדת באבאי. הים אותו ים והמרפסת אותה מרפסת, ואתם חייבים להגיע לפני השקיעה – כי זה לא סתם על חשבון הבית, אלא המראה הכי ים תיכוני שיש

במקום בו שכנה מסעדת טורקיז בחוף גבעת עלייה ביפו (יורדים מרח' יפת אל הים מהרחוב בו שוכן ביתו של שגריר צרפת אותו מזהים לפי דגל הטריקולור המתנוסס מעליו), שוכנת היום מסעדת באבאי. הים אותו ים והמרפסת אותה מרפסת, ואתם חייבים להגיע לפני השקיעה – כי זה לא סתם על חשבון הבית, אלא המראה הכי ים תיכוני שיש.

את פזית, מנהלת המסעדה, תזהו לא רק לפי החיוך, אלא גם על פי השיער האדום הלוהט. גם כפיר המלצר שלנו ג'ינג'י – אך אצלו זה טבעי.

מתוך התפריט הגדול (ראו בהמשך), בחרנו כמנות ראשונות: ציזיקי יוגורט עם מלפפונים, שום שמן זית ותבלינים – 24 ₪; סלט ירוק –תערובת עלים ירוקים טריים בויניגרט חרדל – 29 ₪; וסלט קפרזה – פרוסות עגבנייה וגבינת מוצרלה עם פסטו בזיליקום ושמן זית – 35 ₪.

למנות עיקריות הלכנו על הדגים בתפריט: דג דניס שלם אפוי עם שמן זית, לימון ורוזמרין – 55 ₪; ודג מוסר שלם בגריל – גם הוא בשמן זית, שום לימון ורוזמרין, ובאותו מחיר סביר למנה עיקרית: 55 ₪.

למען האווירה והאוויר הזמנו יין בכוס: קברנה סוביניון פרונטרה, קונצ'ה איטורו מספרד – 25 ₪ לכוס; ושרדונה סוביניון בלאן של טפרברג – 25 ₪.

אנחנו מוקסמים ממראה השמש השוקעת, ולפתיחה מגיעים המזטים – שמונה צלוחיות, החל משמן זית מתובל בזעתר, דרך זיתים, שני סלטי חצילים, סלסת עגבניות, כרוב כבוש, וטחינה ירוקה. באבאי אופה במקום פיתות מחיטה מלאה המגיעות חמות. הכל טרי, ובהחלט פותח תיאבון – כפי שצריך. מילוי חוזר לסלט החצילים מגיע, ואיתו פלאפלים מהבילים (לא מדהימים), וצלוחית עם דג כבוש.
הציזיקי שמגיע בהמשך עשוי מיוגורט סמיך ודשן, שלא נראה כי יצא מגביע פלסטיק של מרכול, ומצויד בחריפות טובה.

הדגים – שניים מתוך שלושה המוצעים בתפריט, היו משובחים, ויש בכך אמירה ברורה של באבאי: יש לי דגים טובים, אני יודע לעשות אותם כמו שצריך, ואני מתמקד במה שיש ומתאים לגריל ו/או לתנור.

בשולחן לידנו חבורה גדולה מעורבת של ישראלים ותיירים, כשהישראלים מדברים משום מה על מחשבי אפל הראשונים אותם קנו, וכל הזמן קמים מהשולחן לשיחות הסתודדות ביניהם ובטלפונים הסלולריים – האם נרקמת כאן עסקה גדולה או מזימה אחרת?
חבורה מעניינת אחרת היא של רוכבי אופניים בלבוש תקני שהחנו את רכבם, ויצאו לדגימת התפריט של באבאי, עשו זאת בזריזות ראויה לציון והמשיכו בדרכם.

מתוך תפריט מסעדת באבאי
מנות ראשונות
חומוס תוצרת הבית – 18 ₪
חומוס עם בשר בקר וכבש – 38 ₪
טחינה ירוקה תוצרת הבית – 18 ₪
לבנה עם קוביות עגבנייה טרייה, זעתר ושמן זית – 24 ₪
פלאפל עבודת יד, מוגש עם מטבל טחינה ירוקה – 18 ₪
מרק דגים – ציר דגי ים וירקות שורש, מולים, שרימפס, בייבי שרימפס וקלמארי – 48 ₪

ראשונות מהים
נתחי דג מטיאס כבושים עם שמן זית, בצל וגרגרי פלפל שחור 19 ₪
קרפצ'יו טונה אדומה – פרוסות טונה אדומה עם מלח גס, שמן זית ולימון- 39 ₪
פנכת מולים בציר דגים, שמנת, שום ושמיר – 27 ₪
פנכת שרימפס מוקפצים ביין לבן, חמאה, שום ולימון – 39 ₪
פנכת פרחי קלמארי/טבעות קלמארי פריכות עם רוטב יוגורט, נענע ושום – 35 ₪
סלט פירות ים יפואי – מולים, שרימפס, בייבי שרימפס, טבעות וראשי קלמארי, על מצע חומוס ורוטב צ'אטני ושבבי חציל פריך – 45 ₪
פאייה – אורז בציר דגים עם מולים, בייבי שרימפס, קלמארי ונתחוני דגים – 49 ₪

ראשונות בשריות
חציל שלם אפוי עם מילוי בשר טלה ורוטב עגבניות, גבינת פרמז'ן, על מצע טחינה ירוקה ולימון – 39 ₪
סינייה – בשר בקר וכבש מתובלים, אפויים ברוטב טחינה וצנוברים רו ברוטב עגבניות -35 ₪
קבבוני כבש פיקנטיים עם צנוברים ועשבי תיבול – 28 ₪

מנות עיקריות
ברבוניות פריכות ומתובלות על מצע חסה בליווי רוטב סלסה – 69 ₪
שרימפס – ספגטי עגבניות – ספגטי ברוטב עגבניות, שום ובזיליקום טרי – 42 ₪
ספגטי שמנת פטריות – ספגטי ברוטב שמנת ופטריות שמפיניון – 44₪
ספגטי בולונז – ספגטי ברוטב עגבניות עם בשר בקר, שום ובצל – 55 ₪
ספגטי פירות ים – ספגטי ברוטב שמנת/רוזה עם שרימפס, קלמארי ומולים 65 ₪
שרימפס מוקפצים ביין לבן, חמאה, שום ולימון – 79 ₪
קלמארי פריכים מוגשים עם רוטב יוגורט, נענע ושום – 69 ₪
פלטת באבאי זוגית – מבחר דגי ים, שרימפס, טבעות וראשי קלמארי וטוגני חצילים – 159 ₪
קבב מבשר כבש מוגש עם רוטב טחינה ירוקה – 55 ₪
מנת ילדים – המבורגר או שניצל עם טוגנים – 35 ₪

קינוחים
מלבי תוצרת הבית מעוטר בשבבי קוקוס, בוטנים ומי ורדים – 24 ₪
סורבה שלושה טעמים – 24 ₪
מוס שוקולד לבן במילוי קרם פסיפלורה עדין עם רוטב פירות יער – 28 ₪
מוס תאנים – ריבת תאנים עם תאנים טריות במעטפת שוקולד לבן על תחתית אגוזי לוז פריכה – 28 ₪
סופלה שוקולד מריר משובח תוצרת הבית, עם כדור גלידת וניל – 28₪
טריקולד – שלוש שכבות אווריריות של מוס שוקולד לבן, חלב ומריר – 28 ₪
מקפא נוגאט מצופה שוקולד חלב ולבן על תחתית עוגיית שוקולד -28₪
כנאפה – 28 ₪
עוגת גבינה – עוגת גבינה פירורים ללא סוכר – 28 ₪

ויש גם ארוחות בוקר מול הים
ארוחת בוקר באבאי – ביצים עשויות לפי בחירה, ירקות חתוכים גס, נתחי דג מטיאס כבוש, גבינה בולגרית, זיתים סורים, שמן זית עם זעתר, ולחם הבית עם חמאה מיץ טבעי או שתייה חמה – 49 ₪
ארוחת בוקר יפואית – ביצים עשויות לפי בחירה, ירקות חתוכים גס, מזט חומוס, מזט טחינה, פלאפל, זיתים סורים, שמן זית עם זעתר, ופיטה מחיטה מלאה מיף טבעי או שתייה חמה – 49 ₪
ארוחת בוקר שקשוקה – שקשוקה פיקנטית במחבת, מזט טחינה, מזט ציזיקי, זיתים סורים וזמן זית עם זעתר ופיתה מחיטה מלאה. מיץ טבעי או שתייה חמה – 49 ₪
ארוחת בוקר באבאי זוגית – ביצים עשויות לפי בחירה, ירקות חתוכים גס, לבנה עם קוביות עגבנייה טרייה, גבינה בולגרית, נתחי דג מטיאס כבוש, זיתים סורים, שמן זית עם זעתר, ולחם הבית עם חמאה מיץ טבעי או שתייה חמה – 79 ₪


באבאי
רח' קדם 153 יפו
טל. 03-6593999
פתוח: כל השבוע, 09:00 – 24:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר