fbpx

באוגוסט: ירדן וינטאג' ‏2007 – הפסטיבל הבינלאומי ליין וגורמה ביקבי רמת הגולן

ויקטור שונפלד, היינן הראשי של יקבי רמת הגולן: "בטעם, בריח ובצבע של יין איכותי אפשר לחוש את האזור שממנו היין הגיע. ביין אצורים התרבות של המקום, השפה, הריחות והאנשים"
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

אדמה, גובה ואקלים הם מרכיבי הקסם של הטרואר – בית הגידול שבו נולד היין האופייני לכל אזור. ברמת הגולן הקסם הזה עובד כבר 24 שנים, ומהווה את סוד ההצלחה של יינות יקבי רמת הגולן.

יקבי רמת הגולן, הפועלים בהצלחה רבה מזה 24 שנים, יקיימו בחודש אוגוסט את האירוע הדו-שנתי "פסטיבל ירדן וינטאג' 2007" שהפך למותג עילית בתרבות הקולינרית בישראל.
בפסטיבל היוקרתי, המהווה מפגש מרתק בין אוהבי יין ואוכל לבין יוצריהם מהארץ ומהעולם, יודגש הטרואר הייחודי של רמת הגולן כארץ יין.

בין טעימה ראשונה של יין הדגל של יקבי רמת הגולן – ירדן קצרין מבציר 2003, לבין סדנאות הגורמה בסגנון אטלייה, מבטיחים המארגנים כי הפסטיבל יגיע השנה לשיאים חדשים של טעם, ריח, צבע והוויה של התרבות הגסטרונומית באזור. עשרות שפים ישראלים מובילים יציגו תפריט קולינרי ישראלי משובח, תוך הקפדה על שימוש במיטב מוצרי האזור כמו בשר בקר, תפוחים, פירות יער ועוד.

יותר מתמיד יבוא גם לידי ביטוי המטבח הישראלי בתוך הסביבה הים תיכונית הקרובה אלינו. את ארצות אגן הים התיכון ייצגו שלושה שפים שיגיעו במיוחד מאיטליה, מיוון ומתורכיה.
על הייעוץ הקולינרי של הפסטיבל הופקדה וועדה מקצועית שבראשה עומד לראשונה השף צחי בוקששתר, וחברים בה השפים חיים טיבי, חיים כהן וארז קומרובסקי.

ירדן וינטאג' 2007, יארח למעלה מ- 50 שפים ואנשי יין ידועים, מהארץ ומחו"ל, שיציגו הדגמות אוכל מעוררות תאבון ויערכו סדנאות יין, בסימן של התנסות במרכיבים ובסוד הקסם של ארץ היין.

לראשונה הוזמן לפסטיבל אומן ייצור חביות עץ אלון צרפתי מ- Radoux – אחת החברות המובילות בעולם לייצור חביות שמקום מושבה בבורדו – אשר ידגים את אומנות ייצור החבית ברחבת היקב.

במסגרת הפסטיבל יוטעם לראשונה ירדן קצרין מבציר 2003 במסגרת טעימה רוחבית של יינות אדומים משנת הבציר המשובחת 2003. ירדן קצרין 2003 הוא יין הדגל של יקבי רמת הגולן.

סדנאות נוספות בתחום: השפעת החבית על יינות השרדונה – טעימות יין לבן ישירות מהחבית, סדנת מיון ענבים וסיור בכרם ברכבי שטח (Tom Car) ועוד.

סדנאות האוכל השנה יהיו בסגנון אטלייה אינטימי יותר, ובכל אחת מהן יטלו חלק 14 משתתפים בלבד. בו זמנית יועברו 7 סדנאות, כאשר בראש כל אחת יעמוד שף מוביל – מהארץ או מחו"ל.

צחי בוקששתר אומר: "במסגרת ירדן וינטאג' 2007 חשוב לנו להציג גם שפים צעירים ומסעירים, חלקם כבר ידועים, וחלקם פחות, אך כולם כשרוניים ובעלי ערך לתרבות הקולינרית הישראלית המתהווה".

רשימת השפים הישראלים שישתתפו בפסטיבל כוללת את המובילים בתחום בארץ. בין היתר: משה אביב "מסה", מאיר אדוני "כתית", רפי אהרונוביץ' "ידע בשרים-טאגור", ישראל אהרוני, איילת אור "אום", אידי ישראלוביץ' אידי דגים, עמיר אילן "Maya Taco Bar", דידי בן- הרוש "קבליר", גולן גורפינקל, רונן דברת-בלוך "הרודס", איתמר דוידוב "פיטנגו", נועם דקרס "ברקרולה", פיטר הומל "ישרוטל", ערן זינו, דניאל זך "כרמלה בנחלה", בשארה חינאווי "חינאווי", אלפרד יבניצק "דיוויד אינטרקונטיננטל", אורי ירמיאס "אורי בורי", רפי כהן "רפאל", איילת לטוביץ' "Beta Caffe", רועי סופר "גבריאל", דוחול ספדי "דיאנא", דרור פילץ, בועז צאירי "סקורה", עזרא קדם "ארקדיה", אבי שטייניץ "איירפורט סיטי", מנה שטרום, רדיו רוסקו, עמוס שיאון "הלנה", מיקה שרון "קפה ליברה", אילן רוברג, "רוברג" ואחו נביל, מלון רוטרדם.

מבקרי הפסטיבל, אנשי יין ומזון ואוהבי אוכל גורמה מכל רחבי הארץ, יוכלו לבחור באם להשתתף בסדנאות השונות, לצפות בהדגמות השפים, להשתתף בסדנאות היין, להתכבד בביסטרו או בכל פעילות אחרת שתוצע במהלך הפסטיבל.

פסטיבל ירדן וינטאג' 2007 יתקיים ב-8-9 באוגוסט.
עלות השתתפות ביום אחד בפסטיבל: 600 ₪
השתתפות בשני ימי הפסטיבל: 900 ₪.
מחירי ימי הסדנאות כוללים השתתפות בכל הסדנאות, ביסטרו פתוח בכל שעות הפעילות, ומגוון רחב של יינות.

פרטים והרשמה ביקבי רמת הגולן, טל. 04-6963588.
מספר המקומות מוגבל.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה