fbpx

בוקר של שף בבנדיקט

זוכת מאסטר שף אינה קראבצקי, אסף גרניט מ"מחניודה", עומר מילר מ"חדר אוכל" ואייל לביא מ"רוקח 73", חתומים על ארבע ארוחות שונות זו מזו – בסגנון, באיכות ובתמורה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רשת המסעדות בנדיקט, המתמחה בארוחות בוקר אותן היא מגישה ללקוחותיה 24 שעות ביממה, יצאה בשיתוף פעולה מיוחד, במסגרתו במשך החודש הקרוב יוכלו כל הסועדים במסעדות הרשת (תל אביב והרצליה) לבחור בין 4 ארוחות בוקר שתכננו 4 שפים ידועים.

זוכת מאסטר שף אינה קראבצקי, אסף גרניט מ"מחניודה", עומר מילר מ"חדר אוכל" ואייל לביא מ"רוקח 73", חתומים על ארבע ארוחות שונות זו מזו – בסגנון, באיכות ובתמורה.

ארוחת הבוקר של מילר, היא אחת הטובות שמציע התפריט המיוחד. זו למעשה השקשוקה של עומר מילר, בנדיקטהגרסה של מילר לשקשוקה: מחבת עם שקשוקת עגבניות, פלפלים וחצילים קלויים בתנור, עם שתי ביצים וגבינת שברה מחלב עיזים.
זו שקשוקה מצוינת, עשירה ברכיבים השונים, שנמצאים כל אחד במינון הנכון לו. המחבת הזו מגיעה עם סלט ישראלי קצוץ, קרם חצילים מצוין, סלסלת לחמים ושתייה לבחירתך. 69 ₪ מחיר הארוחה, ולמרות זאת התמורה ראויה.

ארוחת הבוקר של קראבצקי מוצלחת גם היא. הגרסה שלה למוזלי בריאות כוללת ארוחת בוקר של אינה בבנדיקטיוגורט כבשים עדין וקרמי, גרנולה קלויה היטב ללא סוכר, פירות יבשים, אגוזים קלויים ופירות טריים. כל זה עם סילאן ונגיעות של טחינה גולמית שהופכים את המנה למוצלחת מאוד. התוספות ההופכות את המנה לארוחה הן שתי לביבות גבינה מיוחדות, וקוקטייל בליני או מימוזה כשתיה. 51 ₪ זה לא מעט, אבל קיבלנו.

הגרסה של לביא לסלט ניסואז מאכזבת. הסלט כולל תפוחי אדמה מבושלים, ביצהסלט ניסואז של אייל לביא, בנדיקט חצי קשה, פלחי עגבניות, ארוגולה, זיתי קלמטה, פלפלים קלויים, פילה אנשובי וגבינת לבנה. כל זה מגיע עם קרפ מקמח חומוס, סלסלת לחמים וקוקטייל עראק, אשכולית אדומה ונענע או עראק נקי. נשמע טוב, אך בפועל מדובר בסלט לא גדול, ואם בדרך כלל סלט ניסואז מגיע עם כמות יפה של טונה, כאן הוא הגיע עם שתי חתיכות קטנות של אנשובי, שלא היוו תחליף הולם. הקרפ היה עשוי טוב וגם הקוקטייל היה חביב, אך 67 ₪ עבור ארוחה זו, זה קצת יותר מדי.

חוויה דומה היתה לנו עם ארוחת הבוקר של גרניט. פולנטה רכה עם ראגו פטריות,ארוחת בוקר של אסף גרניט, בנדיקט אספרגוס, גבינת פרמז'ן וביצה עלומה, מנה המגיעה עם או בלי בייקון, ובצד סלט ירוק, סלסלת לחמים וכוס יין לבן. הפולנטה טובה, אם כי טעמנו טובות ממנה, אך השילוב של כל הרכיבים יחד עובד מצוין. גם הסלט טרי ורענן והלחמים של בנדיקט טובים. הבעיה? תמורת 73 ₪ היינו מצפים למנה יותר גדולה. אם זו המנה שעושה לכם חשק, אל תבואו רעבים מדי.

המסקנה? לפעמים כדאי לדבוק במה שיש – ולבנדיקט יש תפריט עשיר ומוצלח כל ימי השנה. לא תמיד שף מפורסם מבטיח מנה מוצלחת.

בנדיקט בהרצליה – האצ"ל 1 (פינת רמת ים) הרצליה, 09-9580701; בנדיקט – בן יהודה 171 (פינת ז'בוטינסקי), תל אביב, 03-5440345; בנדיקט BLVD – שדרות רוטשילד 29 (פינת אלנבי), תל אביב, 03-6868657. המסעדות פתוחות 24 שעות ביממה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה