ביה"ס של יקב שורק: החלה ההרשמה לקורס המתקדם לעשיית יין – חורף 2009

לראשונה בארץ, יוכלו משתתפי הקורס להשתלב ביקבים ולהתנסות בחוויית הכנת יין ביקב פעיל. היקבים שיאפשרו לתלמידי הקורס לקחת חלק מעשי בעבודה הם: אמפורה , ויתקין, טוליפ, ססלוב, הנס שטרנבך, עגור, צובה, צרעה, קטלב, קדש-ברנע, וכמובן שורק

בית הספר לעשיית יין של יקב שורק פותח זו השנה הרביעית את הקורס המתקדם לעשיית יין. הקורס מיועד לבוגרי הקורס המעשי של היקב, לבעלי יקבים, לחובבי יין, ולכל מי שמכין יין ומעוניין להתעמק ולהתמקצע בתחום עשיית היין.

לראשונה בארץ, יוכלו משתתפי הקורס להשתלב ביקבים ולהתנסות בחוויית הכנת יין ביקב פעיל. היקבים שיאפשרו לתלמידי הקורס לקחת חלק מעשי בעבודה הם: אמפורה , ויתקין, טוליפ, ססלוב, הנס שטרנבך, עגור, צובה, צרעה, קטלב, קדש-ברנע, וכמובן שורק.

ניר שחם, יינן היקב, בוגר הפקולטה לחקלאות ברחובות, מנהל ומנחה את הקורס. בהתייעצות עם מומחי יין בארץ הוא בנה גם השנה קורס יסודי, מעמיק ומהנה בנושא עשיית יין, גידול ענבים וטעימת יין. שלביו השונים של הקורס תוכננו תוך התבוננות בצרכיו של עושה היין, ומתוך מגמה ורצון להעניק למשתתפיו "ארגז כלים" ייחודי ומקיף לעשיית יין ולגידול כרם.

הקורס מתחלק לשלושה אשכולות. כל אשכול הוא קורס בפני עצמו והמשתתף יכול לבחור בחלק מהאשכולות או בכולם.
האשכול הראשון יעסוק בעשיית יין ויורכב מהרצאות, מסיורים ומעבודה מעשית. בין היתר ילמדו המשתתפים את הנושאים: תכנון והקמת יקב בוטיק, תהליכים בכרם ובענבים והשפעתם על הרכב ואיכות היין, ההתרחשות ביום הבציר, התסיסה הכוהלית, תהליכים המתקיימים ביין, כימיה של יין, יישון והתבגרות של יין בחבית והמעבדה ביקב הקטן.

האשכול השני יעסוק בכרם. לצד ההרצאות והסיורים הלימודיים בכרמים, יתנסו המשתתפים בעבודה מעשית מודרכת שבמסגרתה יחוו את עבודות הכרם: זמירה, טיפול ירוק, שילוב זמורות, דילול פרי וליווי תהליך ההבשלה. בנוסף לכל אלה יזכה כל משתתף לטפל, לעבד ולטפח חלקת כרם אישית, אותה ילווה לכל אורך העונה. המעוניינים יוכלו לייצר יין מענבי החלקה שלהם במסגרת אחד הקורסים של יקב שורק.

האשכול השלישי יקנה למשתתפים מיומנויות בטעימת יין. ההרצאות ישולבו בטעימת יין בתהליך. כך ירכשו המשתתפים את הפרקטיקה של טעימת יין מקצועית וישתלמו בניתוח יין. יטעמו יינות מאזורי יין קלאסיים בעולם, יבינו את המבנה הביולוגי של מערכת חוש הריח והטעם ויפתחו את יכולת ההבחנה במרכיבי היין. הם ילמדו על חבית עץ האלון ותרומתה ליין, ינתחו יינות מתבגרים וילמדו לאבחן את פוטנציאל חומר הגלם ומידת מוכנות היין לבקבוק. בתקופת הבציר הם יטעמו יינות שתססו בתנאי תסיסה שונים ויבחינו בהשפעת התסיסה על סגנון היין ואיכותו, יזהו תהליכים ביין וילמדו לאבחן פוטנציאל ביינות צעירים.

כל המרצים והמדריכים בקורס הם בעלי מקצוע מהשורה הראשונה. לצד ניר שחם – יינן יקב שורק, יהיו גם ד"ר ארקדי פפיקיאן – יינן יועץ, פרופ' עמוס הדס – גמלאי המכון לקרקע ולמים, ערן הרכבי – מדריך כרם, ד"ר זוהר כרם – הפקולטה לחקלאות, רחובות, איתי להט – יינן יועץ, אבי פלדשטיין – יינן יקב סגל, יותם שרון – יינן יקב ברקן, אנדרי סוידאן – מדריך בכיר "ספיישל רזרב" חיפה. מרצה אורח: פרופ' עודד שוסיוב – הפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית ירושלים, ויקב ברבדו-כרמי יוסף.

לפרטים והרשמה: טל. 08.9450844
 [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר