בישול בריא בקלי קלות – אוכל בריא וגם אורגני

65 דרכים לאכול בריא מבלי לוותר על הטעם, לאכול טעים מבלי לוותר על הבריאות, ולאכול אורגני מבלי לוותר על חשבון הבנק

בישול בריא בקלי קלות
אוכל בריא וגם אורגני
מאת פיליס גלזר
צילומים: אנטולי מיכאלו
עיצוב: סטודיו רוג
סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
הוצאת קוראים
בשיתוף רשת בתי טבע ניצת הדובדבן
המחיר 98 ₪

בספרה החדש של פיליס גלזר מוגשים 65 מתכונים – הדרך לאכול בריא מבלי לוותר על הטעם, לאכול טעים מבלי לוותר על הבריאות, ולאכול אורגני מבלי לוותר על חשבון הבנק.

הספר, פרי שיתוף פעולה בין פיליס גלזר – כוהנת הבישול הבריא בארץ, ו"ניצת הדובדבן", רשת בתי הטבע האורגניים; מחולק לפרקים לפי קטגוריות: תפריטים לארוחות בוקר, סלטים, מרקים, עוף ובשר, מנות צמחוניות, מנות ילדים, מתוקים ומשקאות.

לצד המתכונים, הספר מעשיר בטיפים שימושיים ל"הבראת" המטבח, עם מידע על המזון שאנו אוכלים, הצעות לגיוונים ורעיונות להגשה מקורית.

לצד המתכונים, להלן מספר טיפים לבישול בריא:
1. שיבולת שועל – דגן בריא במיוחד ורב שימושי, המכיל שפע סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים כמו אבץ, מנגן, קומפלקס B, חומצה פולית וניאצין. ניתן להכין ממנה דייסות, להסמיך אתה תבשילים נוזליים, לטחון ולהוסיף למאפים במקום חצי כוס קמח רגיל.
2. בהכנת סלט חומוס ושעועית פנדה –  לקיצור זמן ההכנה מרתיחים את החומוס והשעועית עם מים כדי כיסוי במשך 5 דקות. מסירים מהאש, משהים שעה ומבשלים במים נקיים למשך כשעה וחצי, עד שהקטניות רכות אך עדיין יציבות ושומרות על צורתן.
3. נותרתם עם עודפי עשבי תיבול? הכינו מהם חמאת עשבי תיבול: ממיסים חמאה עם כמות זהה של שמן זית. קוצצים דק את העשבים ומוסיפים. אם רוצים מוסיפים גם שן שום כתושה. מערבבים ושומרים במקרר. ישמש אתכם לתיבול ירקות מבושלים.
4. מרק דל קלוריות – הפחיתו בכמות הבטטה ולהוסיף יותר גזר ודלעת המכילים פחות קלוריות
5. לא מוצאים למון גראס טרי? הניחו בתוך בד גזה 2-3 כפות עלי למון גראס יבשים וקשרו היטב, או השתמשו בשקיקי תה למון גראס
6. חלבון מלא במרק מינסטרונה – ניתן לקבל חלבון מלא על-ידי הוספה של פולי סויה או קטניות אחרות מבושלות.
7. בורגול – כדאי להשרות ב- 2 כוסות מים קרים או רותחים עד שיתרכך במקום לבשלו.
8. קליית חציל – הדרך הקלה ביותר היא על אש גלויה, להשגת ארומה נהדרת. רפדו את הכיריים בנייר אלומיניום, הניחו את החציל על האש, עדיף על רשת. קולים עד שהחציל רך וקליפתו משחירה, הופכים מדי פעם במהלך הקלייה, מסירים מהאש, חותכים חתך לאורך החציל ומוציאים את התוכן.
9. תחליף לתבלינים הודים? הוסיפו 4 שקיקי תה צ'אי קנוי.
10. לא מצאתם תימין לימוני? השתמשו בפיסות קטנות של גבעולי רוזמרין או בעלי גרניום ריחני
11. אגסים ביין – מומלץ להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר כשהאגסים מונחים על צדם ולהפכם מדי פעם על מנת שייספגו את הרוטב – כך טעמם משתפר עם הזמן.
12. פרג – הקפידו לקנות פרג טרי (בשוק, בחנויות מתמחות ובחנויות תבלינים) על מנת להמנע מפרג מריר,  ואחסנו במקפיא. להעצמת הטעם כדאי לקלות במחבת יבשה את הכמות הדרושה ואז לטחון אותה.
13. בעוגת מוקה שיש – לתוספת טעם, אפשר לאחר השימון "לקמח" את התבנית עם קוקוס, קקאו או קמח חרובים, במקום קמח רגיל.
14. איך ממירים קורנפלור בקוזו? (שורש עמילני יפני לעיבוי) – אחת וחצי כפות קוזו = 1 כף קורנפלור, לכל כוס נוזלים.
15. ג'לי – אם אינו מתוק מספיק לטעמכם, הוסיפו דבש או סירופ אגבה, לפני שהוא מתקרר ומקריש.
16. תפודים אפויים – ניתן לחתוך לסירות כסירת מפרש, להציב בתוכם צנוברים או מקלות שקדים מולבנים קלויים על תקן "מלחים".
17. עגבניות – עשירות בליקופן, נוגד חימצון רב עוצמה במיוחד המפחית את הסיכון לסרטן, מגן על הלב, על כלי הדם, שומר על בריאות העין ועל תפקוד תקין של המוח, ומגן על העור מנזקי קרינה. על מנת להפיק ממנו את המרב, יש לבחור עגבניות שצבען אדום כהה – המכילות כמות גדולה יותר של ליקופן, לקצוץ ולבשל אותן. הסיבה: הליקופן "כלוא" במעטפת סיבים ופעולות הקיצוץ והבישול מסייעות לשחרר את הליקופן ולהפכו זמין.
18. תחליף לאבקת מרק – טוחנים פטריות פורצ'יני או פטריות מיובשות אחרות, ומוסיפים מהאבקה כף-שתיים לתבשיל.
19. אין כלי אידוי עם קומות? אדו קודם תירס וטופו והוציאו לצלחת מחוממת, כסו היטב ושמרו אותם חמים בעת אידוי שאר הירקות.
20. לגיוון הירקות הירוקים – השתמשו באדממה, ללא התרמיל, אפונת שלג, ראשי אספרגוס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר