בכירי יקב טראפיצ'ה מארגנטינה מתארחים בישראל

דן ליאור, מנכ"ל הסקוטית, ואנשיו, מארחים בישראל שני מנהלים בכירים ביקב טראפיצ'ה – TRAPICHE – מארגנטינה:חואן חוזה קנאיי – מנהל היצוא העולמי, דן ליאור, שלמה כהן - מכון היין, ק. בנידס, ח.ח. קנאייוקלאודיה בנידס – מנהלת אזורית, האחראית גם על ישראל.

יקב טראפיצ'ה ממוקם בחבל מנדוזה, למרגלות הרי האנדים, והוא מותג הפרמיום המיוצא ביותר מארגנטינה, ללמעלה מ-80 מדינות ברחבי העולם.

יקב טראפיצ'ה מייצג את העושר והמגוון של יינות ארגנטינה. לאורך ההיסטוריה, הבינו ביקב את העוצמה הטמונה בגיוון העצום של אזורי גידול יין, ולכן נעשו מאמצים כדי לבטא את הייחודיות שבכל חלקה ואזור. בטראפיצ'ה מתבססים על למעלה מ-1,000 הקטר (10,000 דונם) של כרמים בבעלותם, וכן יש להם הסכמים עם למעלה מ-200 כורמים ומגדלים עצמאיים מצטיינים משלל האזורים בארגנטינה, על שטח דומה בגודלו.
היקב מוכר בסך הכל כ-30 מיליון בקבוקים בשנה, מתוכם כ-60% לייצוא – או 9% מכלל יצוא היין מארגנטינה.

קלאודיה בנידס אומרת כי ארגנטינה אחראית ל- 6% מייצור היין העולמי ו- 5% קלאודיה בנידס וחואן חוזה קנאיימהצריכה בו. במשך שנים נהנו היצרנים רק מהשוק העולמי ולא התייחסו ליצוא לשוק העולמי. נוכח העובדה כי לפני 5 שנים היה חלקה של ארגנטינה 1% בלבד מהשוק העולמי, הרי מדובר בגידול מרשים.
את הפנייה ליצוא ניתן בהחלט להסביר בעובדה כי צריכת היין בארגנטינה ירדה  מ- 90 ליטר לנפש בשנה לפני 20 שנה, ל- 28 ליטר בלבד כיום (בישראל: 7 ליטר לשנה לנפש, כולל יין קידוש ותירוש).
מה הסיבות לירידה דרסטית זאת? המעבר לבירה, והשינוי בהרגלי האכילה – ביטול הפסקת הצהרים בה אנשים הלכו הביתה, אכלו ושתו יין.

ולפני הצגת יינות טראפיצ'ה, שלא כולם זמינים בכלל נקודות המכירה, בשורה חשובה לשוק הישראלי מפיו של דן ליאור, מנכ"ל הסקוטית: היקב עשה ביחד עם הסקוטית סדרה אחת של יינות כשרים, בפרויקט שנמשך שנתיים. מתי יגיעו לשוק הישראלי? כנראה באוקטובר השנה.

BROQUEL CABERNET FRANC 2008
100% ענבי קברנה פרנק מכרמים בלאס-פלמאס, בקרוז דה פיידרה (מאיפו, מנדוזה).
15 חודשי יישון בחביות אמריקאיות וצרפתיות חדשות. 14% אלכוהול.
יין מתחנף עם מתיקות מופגנת.
מחיר לצרכן: 57 ₪

BROQUEL CABERNET SAUVIGNON 2007
100% קברנה סוביניון. כרמים: לאס-פלמאס, בקרוז דה פיידרה (מאיפו, מנדוזה).
15 חודשי יישון בחביות אמריקאיות וצרפתיות חדשות. 14% אלכוהול.
מחיר לצרכן: 57 ₪

BROQUEL MALBEC 2007
100% ענבי מלבק מכרמים בני למעלה מ-25 שנה, גבהים משתנים בין 900 ל-1,200 מטר. 15 חודשי יישון בחביות אמריקאיות וצרפתיות חדשות.
מחיר לצרכן: 57 ₪


BROQUEL CABERNET FRANC 2007
100% ענבי קברנה פרנק. כרמים בלאס-פלמאס, בקרוז דה פיידרה (מאיפו, מנדוזה). 15 חודשי יישון בחביות אמריקאיות וצרפתיות חדשות.
מחיר לצרכן: 57 ₪

MEDALLA 2006
100% ענבי קברנה סוביניון מכרמים בני למעלה מ-45 שנה, בקרוז דה פיידרה (מאיפו, מנדוזה).
18 חודשי יישון בחביות צרפתיות חדשות. ללא סינון. 14.5% אלכוהול
מחיר לצרכן: 119 ₪

שלושה יינות מלבק מכרמים יחידניים
מדובר ביינות שבטעימות עיוורות של מקצועני היקב, נבחרו כטובים ביותר, ומשמעות הפיכתם ליינות כרם יחידני, היא מתן כבוד למגדלים.
בתשובה לשאלת האורחת מיקב טראפי'צ'ה, איזה יין אנחנו מעדיפים מהשלישייה, אמר אחד הטועמים כי התשובה היא בלנד של שלושתם, מאחר שלכל אחד יש אפיונים בולטים משלו. מסתבר כי זה מה שגם הייננים ביקב אמרו על היינות.
אני אהבתי את השני מבין חברי השלישייה.

MALBEC SINGLE VINEYARD VIÑA CRISTINA Y BIBIANA COLETTO 2006
100% מלבק מכרמים באל-פראל, טופונגאטו, מנדוזה. גובה 1,100 מטר, גפנים בנות 52 שנה. יבול של כ-960 ק"ג לדונם.
18 חודשי יישון בחביות צרפתיות חדשות. 14.5% אלכוהול.
מחיר לצרכן: 150-160 ש"ח

MALBEC SINGLE VINEYARD VIÑA ADRIANA VENTURIN 2006
100% מלבק מכרמים בני קרוב ל-50 שנה בלה קונסולטה, סן קרלוס, מנדוזה. 990 מטר גובה.
18 חודשי יישון בחשנה בות צרפתיות חדשות. ללא סינון. 14.5% אלכוהול.
מחיר לצרכן: 150-160 ש"ח

MALBEC SINGLE VINEYARD VIÑA FEDERICO VILLAFAÑE 2006
100% מלבק מכרמים: לה קונסולטה, סן קרלוס, מנדוזה. גובה 1,200 מטר. גפנים בנות 12 שנה. יבול של כ-900 ק"ג לדונם.
18 חודשי יישון בחביות צרפתיות חדשות. 14.5% אלכוהול.
מחיר לצרכן: 150-160 ש"ח

ISCAY 2006
בלנד (משמעות השם בעברית היא "שניים"), עשוי 50% ענבי מלבק ו- 50% מרלו מכרמים בקרוז דה פיידרה במאיפו, אלטאמירה בעמק אוקו, מנדוזה.
18 חודשי יישון בחביות צרפתיות חדשות.
מחיר לצרכן: 220 ש"ח

MANOS 2004
יין-על של יקב טראפיצה', עשוי 100% ענבי מלבק.
לאחר מיון האשכולות, 1/3 מהענבים מופרדים מקליפותיהם, ורק הקליפות מותססות; 2/3 הנותרים עוברים תהליך רגיל.
היין עובר תסיסה במיכלי עץ גדולים של 6,000 ליטר למשך לפחות 25 יום, ב- 23-25ºC.שמרים טבעיים. תסיסה מלולקטית טבעית.
היין עבר 18 חודשי יישון בחביות צרפתיות חדשות, ו- 24 חודשי יישון בבקבוק במרתפי היקב. יש בו 15% אלכוהול
חומציות כללית: 5.80 גר' לליטר
pH: 3.45
מכירה בהזמנה מיוחדת בלבד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה