בספטמבר: פסטיבל ארוחות הבוקר ברחבי הארץ

למעלה מ-60 מסעדות ובתי קפה ישתתפו בפסטיבל ארוחות הבוקר במהלך חול המועד סוכות, ויציעו ארוחות בוקר מיוחדות ויצירתיות. שני 16.9 עד שני 30.9

במהלך השבועיים האחרונים של חודש ספטמבר הקרוב, במהלך חג הסוכות וחול המועד, יתקיים פעם נוספת "גד מורנינג ישראל" – פסטיבל ארוחות הבוקר ביוזמת של מחלבות גד.
הפסטיבל לוקח את תחום ארוחות הבוקר צעד אחד קדימה, ומאתגר את המסעדות להכין ארוחות בוקר יצירתיות יותר, מפתיעות ועשירות יותר

הפסטיבל יתחיל ביום שני 16.9 ויימשך עד יום שני 30.9, בהשתתפות מגוון מסעדות ובתי קפה ברחבי הארץ, ביניהם:
תל-אביב: קמפנלו, אנינה, בויה, רוסטיקו, יוליה, תולעת ספרים, מרגוזה, קפה לואיז, ג'רמייה.
השרון: מקום בלב רעננה, גוט'לה באבן יהודה, כיופים (פתח תקוה), פיאנו בר (כפר סבא), מי קסה – קפה בחצר (קיבוץ גליל ים), קפה תפוז.
צפון: הצרפתייה הקטנה (עפולה), קוקיה (קיבוץ דפנה), נילי (זיכרון יעקב), לחם בורקין (חדרה), קפה לואיז (חיפה), גושן (קריית מוצקין),.
דרום: גאטוס (אשקלון), גורילה (אשדוד), קיטשן (אשקלון).
ירושלים והסביבה: קפה אלה, לבן, מוזה בהר (שורש), קפה איתמר (אורה), לוצ'יאנה בממילא.
השפלה: קפה עץ התות (רחובות), רונה קפה בקיבוץ (קבוצת שילר)
אילת: nine beach .

כל המסעדות המשתתפות יגישו תפריט מיוחד של ארוחות בוקר יצירתיות ותפריטי בראנץ' עשירים, כשכל המנות בתפריטים יכללו מגבינות של מחלבות גד. מהתפריטים ניתן יהיה ליהנות בכל ימי הפסטיבל שימשך שבועיים.

בין ארוחות הבוקר המיוחדות שיוגשו במהלך הפסטיבל:
לחם בורקין (חדרה, גבעת עדה): קלצונה – בצק פיצה ממולא בריקוטה פרסקה, גבינה בולגרית, מוצרלה ותרד, מוגש עם סלט ירוק – 49 ₪
גוטלה (אבן יהודה): ביצה בקן – על סלט בייבי מוצרלה עגבניות שרי ובזיליקום עם צנוברים ורוטב בלסמי – 44 ₪
קפה שלה (קריית מוצקין): שקשוקה לאבנה – ומטבעות עיזים מוגש עם לחם פרנה – 42 ₪
קפה קוקייה (קיבוץ דפנה): בוקר צרפתי – קיש פטריות וארבע גבינות מוגש עם סלט בוקר, שתיה קלה, שתיה חמה – 60 ₪
מקום בלב (רעננה): ארטישוק בר – וגבינת קממבר אפויים בטאבון עם קרם זעפרן ועירית – 42 ₪
מסעדת נילי (זיכרון יעקב): שקשוקה בלקן – עשויה מעגבניות טריות, גמבה, חציל קלוי, בולגרית, בצל, שום ושמן זית ו-2 ביצים, מוגשת בתוספת של לחם כפרי וסלט אישי – 58 ₪
כיופים (פתח תקווה): פרנץ' טוסט – 2 פרוסות לחם קסטן לבן מצופות בביצים וקינמון, מוגש עם גבינת ריקוטה פרסקה, צימוקים ותפוחים – 54 ₪
פיאנו בר (כפר סבא ויוקנעם) – שקשוקה לבנה – עם גבינת ריקוטה פרסקה תרד ובצל בקרמל – 58 ₪
בליקר בייקרי (נתניה): ארוחת בוקר פוקצ'ה – פוקצ'ה בתנור אבן, עם שמן זית וזעתר, זיתי קלמטה, גבינה בולגרית, גבינת עיזים ומוצרלה. מוגש עם משקה ערק ואשכולית אדומה – 52 ₪
גרין האוס (שילת): קרואסון מוצרלה – עגבניות בזיליקום, ביצת עין וסלט עלים – 38 ₪
לבן (ירושלים): פנקוטה גבינת עיזים – שמנת עיזים, ג'לי, יין אדום, צ'יפס אגסים – 32 ₪
קפה אלה (ירושלים): סלק במילויי גבינות אפוי בתנור אבן – סלק מבושל במילוי גבינת עיזים גולמית, גבינת רוקפור וגבינת שמנת, על מצע רוטב תרד וגבינות, ובלסאמי מצומצם – 42 ₪
קפה זליק (גבעתים וקריית אונו) : חצ'פורי גבינות – בצק אפוי במקום עם ביצת עין גבינה בולגרית גאודה ומוצרלה, מוגש עם סלט פנצנלה, ושתייה לבחירה: חמה/קרה/קווה/למברוסקו – 52 ₪
קפה גידי (רמת גן): שקשוקה תרד וירקות שורש – עלי תרד וירקות שורש, שמנת, גבינת פטה, גבינת מנצ'גו מגוררת מעל. מוגשת עם לחם לבחירה חמאה זיתים וסלט קצוץ – 49 ₪ קפה ויולה (גבעתים): ארוחת בוקר חגיגית לשניים – שקשוקה משתי ביצים עם מוצרלה, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. מבחר של מגוון גבינות משובחות לבחירה: שמנת 30%, קוביות פקורינו מתובלות, מטבעות עיזים, ברי, זיתים וטונה, ממרח עגבניות מיובשות וסלט קצוץ אישי, מיני מוזלי מיוגורט כבשים. מוגש עם סלסלת לחמים, חמאה וריבה ועוגת גזר. מלווה בשתייה חמה או קרה או קאווה או מיץ טבעי או למברוסקו – 108 ₪
אנינה (תל אביב): שקשוקה על בצק פיצה בתנור אבן – שקשוקת תרד או עגבניות, בתוך בצק פיצה, מוגשת עם לאבנה, מוצרלה מעושנת, סלט ירקות טריים עם גבינת פטה ופינוק של מוזלי (יוגורט), מיץ טבעי וכוס קפה – 60 ₪
W קפה (תל אביב): טוסט ארץ ישראל – טוסט מג'בטה פרנה, גבינת לאבנה, גבינה בולגרית, גבינת מוצרלה, עגבנייה, זיתים שחורים וזעתר. מוגשת עם איולי עשבי תיבול, סלסה, זיתים, וסלט. בליווי שתייה חמה ומיץ – 39 ₪
מרגוזה (שוק הפשפשים): פרצעל זיתים ותימין – עם גבינת מוצרלה, פטה ופרמזן, פלפל קלוי ועגבניית שמש מיובשת. מוגש עם סלט עלים ברוטב ויניגרט חרדל ודבש, כולל קפה קטן ומיץ תפוזים – 49 ₪
אבאראג' (יפו): אומלט ספרדי – עשוי משתי ביצים, גבינת עזים, עגבניות, בצל ועשבי תיבול – גבינת מנצ'גו. מוגש עם סלמון נורבגי מעושן בגבינת שמנת, סלט אבוקדו, גבינה בולגרית, סלט טונה, טחינה תוצרת בית, זיתים וסלט ישראלי, לחם הבית, חמאה, ריבה, מיץ טבעי ושתייה חמה לבחירה- . 57 ₪
בויה (תל אביב): ארוחת בורקס – בורקס גבינה עם ביצה קשה, יוגורט, סלסת עגבניות וסלט ירקות קצוץ – 68 ₪
9 beach (אילת): פטריות בטמפורה ממולאות גבינות – פטריות מטוגנות בציפוי טמפורה ממולאות בגבינת שמנת 5%, בולגרית מעודנת, מוצרלה מגורדת, פרמזן מגורד עם פסטו על בסיס רוטב שמנת ופסטו. מוגש עם סלט עלים – 38 ₪

רשימת המסעדות והתפריטים המלאים של הפסטיבל בעמוד הפייסבוק של מחלבות גד

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר