בשבת הקרובה רואים ייצור בירה מקרוב במבשלת פילוסוף בטבעון

במסגרת לימודי הביולוגיה שלו הצליח אלון לגדל שמרי בירה מיוחדים, שהם לדעתו סוד הבירה הטובה. כל הבירות מיוצרות על פי מתכונים ייחודיים של אלון, המבוססים על שילוב של מתכונים מסורתיים ושילוב של רוח הגליל בה הוא מייצר אותן

אלון פילוסוף (בן 27) הוא סטודנט לתואר שני לביולוגיה בטכניון, שמגיל צעיר מתעניין בנושא הבירה. לפני גיוסו נסע למבשלות בירה באנגליה ושם התאהב בנושא. מייד לאחר שחרורו יצא לארצות הברית, ומשם חזר עם חומר לימודי רב בנושא, .

במסגרת לימודי הביולוגיה שלו הצליח אלון לגדל שמרי בירה מיוחדים, שהם לדעתו סוד הבירה הטובה.
כל הבירות מיוצרות על פי מתכונים ייחודיים של אלון, המבוססים על שילוב של מתכונים מסורתיים ושילוב של רוח הגליל בה הוא מייצר אותן.

הבירה המובילה שלו נקראת "הדס". מדובר בסגנון של בירה בלגית, כפרית ומרעננת, יבשה ופירותית מאוד.
אלון מייצר במבשלתו הביתית כ– 500 ליטר בחודש מתוך יכולת מקסימלית של 2,000 ליטר. כל הציוד נבנה בארץ על ידי חברת מ.ג.ט המתמחה בייצור מיכלי נירוסטה ליין.
בכל בישול מתבשלים 200 ליטר של מים, לתת, כישות ושמרים.
הבירות עוברות גם תהליך של יישון לאחר ייצורן, ממש כמו יין – אפילו עד כמה שנים .

ביום שבת הקרוב, 5.5.07 משעה 18.00, ניתן יהיה לצפות בייצור הבירה, ומובטח שייערך משתה.


מבשלת פילוסוף
רח' השומרים 32 קרית טבעון
טל. 052-5212263

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר