fbpx

בשר ועוף במלוכיה

במקום לרכוש עלי מלוכיה טריים, להסירם מהגבעול ולבשלם, ניתן לרכוש מלוכיה קפואה אצל עמוס הקצב ברחוב יפת ביפו, ולחסוך טרחה רבה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

במקום לרכוש עלי מלוכיה טריים, להסירם מהגבעול ולבשלם, ניתן לרכוש מלוכיה קפואה אצל עמוס הקצב ברחוב יפת ביפו, ולחסוך טרחה רבה

מצרכים:
1/2 קילו בשר שריר
2 רבעי עוף חתוכים
1 עצם מוח
2 חבילות מלוכיה קפואה או  2 צרורות מלוכיה טרייה (להסיר מהגבעול ולקצוץ)
2 בצלים קצוצים
1 ראש שום מרוסק
3 כפות תבלין כוסברה
3 כפות שמן תירס
מים לפי הצורך (יש למלא 3/4 סיר בינוני)
1 כפית פפריקה אדומה חריפה (לא הכרחי)
1 כף אבקת מרק עוף
קורט מלח

אופן ההכנה
מפשירים את חבילת המלוכיה במיקרוגל.
ממלאים 3/4 סיר בינוני במים.
מוסיפים את הבשר, העוף, עצם המח והבצל מבשלים עד שהבשר מתרכך. מנמיכים את האש.
מוסיפים את המלוכיה המופשרות או את עלי המלוכיה הטריים.
מערבבים, מכסים ומשאירים פתח קטן ליציאת אדים.
מבשלים 10 דקות.
מטגנים במחבת את השום על אש נמוכה.
מוסיפים את הכוסברה ומתבלים בפפריקה ומעט מלח.
מעבירים את התערובת לסיר הבשר.
מערבבים, מוסיפים את אבקת המרק ומבשלים 10 דקות נוספות.

מתוך הספר: מימיטבחה סודות המטבח המצרי, מאת
מימי (קמי) אוחנה בהוצאת "אופיר ביכורים"
מחיר מומלץ לצרכן 120 ₪. להשיג בסטימצקי, צומת ספרים ובחנויות הספרים המובילות, או באתר www.ofir.org.il

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר