ג'אבן (נוגט) למימונה

החומרים:1/2 ק"ג סוכר מים עד לכיסוי הסוכר 5 טיפות לימון 3 טיפות מי זהר – מי ורדים לקישוט: אגוזי מלך קצוצים לא קלויים או שקדים קצוציםעלי כותרת של ורדים מסוכריםאופן ההכנה:לשים את הסוכר בסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד לקבלת עיסה דביקה כמו מסטיק. בתום הבישול לטפטף את טיפות הלימון ואת מי הורדים.מקציפים 2 חלבונים ומוסיפים לעיסת הסוכר תוך כדי הקצפה רצופה ואיטית, עד לקבלת עיסה אחידה. להניח את העיסה בכלי שקוף המתאים להגשה לשולחן.לפזר את האגוזים או השקדים, ולעטר בעלי ורדים מסוכרים.המתכון מתוך הספר "קסם המטבח המרוקאי" של השף והיועץ הקולינרי גיא פרץ עם ניסים קריספיל, בהוצאת על השולחן וכתר.רשת מסעדת ORO מתמחה בגורמה מרוקאי, וממוקמת במושב גאליה ובראשון לציון.

החומרים:
1/2 ק"ג סוכר
מים עד לכיסוי הסוכר
5 טיפות לימון
3 טיפות מי זהר – מי ורדים

לקישוט:
אגוזי מלך קצוצים לא קלויים או שקדים קצוצים
עלי כותרת של ורדים מסוכרים

אופן ההכנה:
לשים את הסוכר בסיר ולכסות במים.
להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד לקבלת עיסה דביקה כמו מסטיק.
בתום הבישול לטפטף את טיפות הלימון ואת מי הורדים.
מקציפים 2 חלבונים ומוסיפים לעיסת הסוכר תוך כדי הקצפה רצופה ואיטית, עד לקבלת עיסה אחידה.
להניח את העיסה בכלי שקוף המתאים להגשה לשולחן.
לפזר את האגוזים או השקדים, ולעטר בעלי ורדים מסוכרים.


המתכון מתוך הספר "קסם המטבח המרוקאי" של השף והיועץ הקולינרי גיא פרץ עם ניסים קריספיל, בהוצאת על השולחן וכתר.
רשת מסעדת ORO מתמחה בגורמה מרוקאי, וממוקמת במושב גאליה ובראשון לציון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר