חומרים ל-4 מנות
4-5 אפרסקים
120 גרם סוכר
300 מ"ל מים
2 כפות פרנו
300 גרם יוגורט ללא סוכר
150 גרם שמנת מתוקה 38 אחוז
אופן ההכנה
1. לשים את האפרסקים במים חמים ל- 15 שניות, לקלף אותם, לחתוך לרבעים ולהוריד הגרעין.
2. בסיר נירוסטה על אש בינונית להמיס הסוכר במים, להגביר את האש לאחר שנמס למשך 5 דקות.
3. לכתוש האפרסקים עד שתתקבל עיסה קרמית, להוסיף הפרנו, היוגורט והסירופ.
4. להקציף השמנת ולקפל בתוכה בעדינות את עיסת האפרסקים.
5. להכניס למכונת גלידה למשך 30 דקות, או עד שהגלידה מתקשה.