דג פורל אפוי עם אנטיפסטי אנדיב ועגבניות שרי

מרכיבים ל-4 מנות:4 דגי פורל שלמים קטנים1 לימון חתוך לשמיניות4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף וחתוך לפרוסות4 ענפי רוזמרין2 כפות שמן זית כתית מעולה לאנטיפסטי:4 ראשי עולש (אנדיב) חתוכים לרבעים אורכיים200 גרם עגבניות שרי5 כפות שמן זית 1 כף חומץ בלסמימלח ופלפלאופן ההכנה:מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.מנקים את הדגים, חורצים שני חתכים בדופן הדג בצורה אלכסונית.ממלאים את פנים הדג בשתי שמיניות לימונים, כמה פרוסות ג'ינג'ר וענף רוזמרין. מברישים את הדגים בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל.מניחים את הדגים בתבנית, צמודים זה לזה. בקערה גדולה מערבבים את ראשי העולש (אנדיב) עם העגבניות.מתבלים ב- 2 כפות שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל, ומניחים בתבנית ליד הדגים. אופים כ-20 דקות, או עד שהדג יציב למגע. מגישים חם לצד ירקות האנטיפסטי.לחימום נוסף אפשר לחמם את הדגים בחום בינוני (160 מעלות) כ-8 דקות.לפרטים ומתכונים נוספיםצילום דני לרנר

מרכיבים ל-4 מנות:
4 דגי פורל שלמים קטנים
1 לימון חתוך לשמיניות
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף וחתוך לפרוסות
4 ענפי רוזמרין
2 כפות שמן זית כתית מעולה

לאנטיפסטי:
4 ראשי עולש (אנדיב) חתוכים לרבעים אורכיים
200 גרם עגבניות שרי
5 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מנקים את הדגים, חורצים שני חתכים בדופן הדג בצורה אלכסונית.
ממלאים את פנים הדג בשתי שמיניות לימונים, כמה פרוסות ג'ינג'ר וענף רוזמרין. מברישים את הדגים בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל.
מניחים את הדגים בתבנית, צמודים זה לזה.
בקערה גדולה מערבבים את ראשי העולש (אנדיב) עם העגבניות.
מתבלים ב- 2 כפות שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל, ומניחים בתבנית ליד הדגים.
אופים כ-20 דקות, או עד שהדג יציב למגע.
מגישים חם לצד ירקות האנטיפסטי.
לחימום נוסף אפשר לחמם את הדגים בחום בינוני (160 מעלות) כ-8 דקות.

לפרטים ומתכונים נוספים

צילום דני לרנר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר