fbpx

דג שלם אפוי בתנור – עם תפוחי עץ, מקלות קינמון, ירקות ופתיתי מלח רוזמרין

בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים. מתכון חגיגי ועשיר מתאים כמנת פתיחה בארוחת החג המשפחתית
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים
מתכון חגיגי ועשיר מתאים כמנת פתיחה בארוחת החג המשפחתית

רכיבים ל-4 מנות:
4 דגים קטנים ושלמים (דג לכל סועד) – שגב ממליץ דג דניס או על דג בס
4 שיני שום טריות
4 גבעולי תימין קצרים באורך של כ-3 ס"מ
2 תפוחי עץ ירוקים מקולפים חתוכים לפלחים
1 פלפל אדום מתוק קלוי, מקולף מראש,וחתוך לרצועות גסות
4 מקלות כרישה באורך של כ-10 ס"מ
1 בצל סגול מקולף וחתוך לרבעים
2 גזרים קטנים מקולפים וחתוכים לרבעים
50 גרם חמאה
1/2 פלפל צ'ילי חריף וטרי
1/4 כוס יין לבן מתוק,
1/2 כוס מים
4 מקלות קינמון
צרור קטן של כוסברה
3 כפיות פתיתי מלח רוזמרין
4 כפות שמן זית לתיבול הדגים רגע לפני האפייה

אופן ההכנה:
מחממים תנור על טורבו לחום של 190 מעלות.
חורצים בדגים חריץ אחד בכל צד של הדג וממלאים את החריץ בשן שום ובענף תימין.
מניחים את הדגים בצד.
את כל הרכיבים הנותרים: ירקות, צמחי תבלין ונוזלים, מעבירים לתבנית אפייה גדולה ועמוקה.
מפזרים מעל כפית אחת של פתיתי מלח רוזמרין (את הכפיות הנוספות מפזרים בהמשך מעל הדגים).
מכסים את התבנית עם הירקות והנוזלים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור.
אופים במשך כ-30 דקות עד שהגזר רך.
מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום.
מניחים את הדגים אחד ליד השני על הירקות הלוהטים.
בוזקים מעל הדגים שמן זית ומפזרים את יתרת פתיתי מלח הרוזמרין.
מחזירים את התבנית לתנור החם למשך 25-30 דקות נוספות עד לקבלת דג פריך ושזוף מבחוץ ואפוי מבפנים.

הטיפ של שגב:
על צלחת גדולה מניחים את הדג ולצידו את הירקות עם הנוזלים.
מומלץ לצקת מעט מהנוזלים מעל הדג רגע לפני תחילת הארוחה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר