דיזיינר מפרום

 

מי אמר שמפרום זה רק מתפוחי אדמה? מה פתאום! הממולאים הצפון אפריקאים האלה, שהם כעצם כריכוני ירק ממולאים בבשר ומטוגנים, שעוברים בישול ברוטב עגבניות ומוגשים עם קוסקוס, יכולים להיות מרתקים הרבה יותר: אפשר להכין אותם מבטטה, מגזר ואפילו משורש סלרי.

החומרים הדרושים
1 תפוח אדמה גדול
1 בטטה גדולה
2 גזרים גדולים
1 שורש סלרי גדול
חצי קילו בשר כבש
נשיקה מלחם לא טרי
2 שורשי פטרוזיליה מגוררים
1 בצל מגורר וסחוט
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי סלרי קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
חצי כפית שטוחה קינמון
1 ביצה

לטיגון
2 ביצים
3 כפות קטשופ (או רסק עגבניות)
1 כוס שמן זית מעולה גם לטיגון של "עץ הזית בריאות מהטבע"

אופן ההכנה
1. קולפים את תפוח האדמה, הבטטה, הגזרים ושורש הסלרי, חוצים ופורסים לפרוסות בעובי אצבע.

2. פורסים כל פרוסה באמצעה כמעט עד הסוף כך שנוצר כמעט כריך, שמחובר רק בקצה אחד.

3. מכינים תערובת אחידה מיתר החומרים (את הלחם מרטיבים היטב, סוחטים ומגררים).

4. ממלאים את "כריכי" הירק ומהדקים היטב.

5. טורפים את שתי הביצים והקטשופ (או רסק העגבניות). טובלים בהם את המפרומות ומטגנים עד להזהבה בשמן די עמוק.

אפשר להגיש כך, ואפשר לבשל חצי שעה ברוטב עגבניות ורק אז להגיש.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה