דיזיינר מפרום

מי אמר שמפרום זה רק מתפוחי אדמה? מה פתאום! הממולאים הצפון אפריקאים האלה, שהם כעצם כריכוני ירק ממולאים בבשר ומטוגנים, שעוברים בישול ברוטב עגבניות ומוגשים עם קוסקוס, יכולים להיות מרתקים הרבה יותר: אפשר להכין אותם מבטטה, מגזר ואפילו משורש סלרי.החומרים הדרושים1 תפוח אדמה גדול1 בטטה גדולה2 גזרים גדולים1 שורש סלרי גדולחצי קילו בשר כבשנשיקה מלחם לא טרי2 שורשי פטרוזיליה מגוררים1 בצל מגורר וסחוטחופן פטרוזיליה קצוצהחופן עלי סלרי קצוציםמלח ופלפל שחור גרוס טריחצי כפית שטוחה קינמון1 ביצהלטיגון2 ביצים3 כפות קטשופ (או רסק עגבניות)1 כוס שמן זית מעולה גם לטיגון של "עץ הזית בריאות מהטבע"אופן ההכנה1. קולפים את תפוח האדמה, הבטטה, הגזרים ושורש הסלרי, חוצים ופורסים לפרוסות בעובי אצבע.2. פורסים כל פרוסה באמצעה כמעט עד הסוף כך שנוצר כמעט כריך, שמחובר רק בקצה אחד.3. מכינים תערובת אחידה מיתר החומרים (את הלחם מרטיבים היטב, סוחטים ומגררים).4. ממלאים את "כריכי" הירק ומהדקים היטב.5. טורפים את שתי הביצים והקטשופ (או רסק העגבניות). טובלים בהם את המפרומות ומטגנים עד להזהבה בשמן די עמוק.אפשר להגיש כך, ואפשר לבשל חצי שעה ברוטב עגבניות ורק אז להגיש.

מי אמר שמפרום זה רק מתפוחי אדמה? מה פתאום! הממולאים הצפון אפריקאים האלה, שהם כעצם כריכוני ירק ממולאים בבשר ומטוגנים, שעוברים בישול ברוטב עגבניות ומוגשים עם קוסקוס, יכולים להיות מרתקים הרבה יותר: אפשר להכין אותם מבטטה, מגזר ואפילו משורש סלרי.

החומרים הדרושים
1 תפוח אדמה גדול
1 בטטה גדולה
2 גזרים גדולים
1 שורש סלרי גדול
חצי קילו בשר כבש
נשיקה מלחם לא טרי
2 שורשי פטרוזיליה מגוררים
1 בצל מגורר וסחוט
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי סלרי קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
חצי כפית שטוחה קינמון
1 ביצה

לטיגון
2 ביצים
3 כפות קטשופ (או רסק עגבניות)
1 כוס שמן זית מעולה גם לטיגון של "עץ הזית בריאות מהטבע"

אופן ההכנה
1. קולפים את תפוח האדמה, הבטטה, הגזרים ושורש הסלרי, חוצים ופורסים לפרוסות בעובי אצבע.

2. פורסים כל פרוסה באמצעה כמעט עד הסוף כך שנוצר כמעט כריך, שמחובר רק בקצה אחד.

3. מכינים תערובת אחידה מיתר החומרים (את הלחם מרטיבים היטב, סוחטים ומגררים).

4. ממלאים את "כריכי" הירק ומהדקים היטב.

5. טורפים את שתי הביצים והקטשופ (או רסק העגבניות). טובלים בהם את המפרומות ומטגנים עד להזהבה בשמן די עמוק.

אפשר להגיש כך, ואפשר לבשל חצי שעה ברוטב עגבניות ורק אז להגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר