האינטימיות והחברותא ניצחו את ההמוניות: "בית היין" בקיבוץ מעברות חוגג ארבע שנים

מפי הייננים ניתן היה לשמוע על התקופה המעייפת של תחילת הבציר ועל השעות הרבות שהם מקדישים לעשייה, ובאותה נשימה על הכבוד וחשיבות היחס האישי שהם רוכשים ל"בית היין" ולקהל הרב של שוחרי היין, שהגיעו לאירוע

בחודש נובמבר 2002 קיימה חנות "בית היין" בקיבוץ מעברות את אירוע הפתיחה. ברוך וולף ואשתו ריבה, ושותפיהם תמי ואבנר כהן מכפר חיים, הקימו יש מאין חלום שהפך למציאות עכשווית, קיומית ובעלת נוכחות – את "בית היין" של קיבוץ מעברות.
מקץ ארבע שנים שמחתי להשתתף באירוע בו חגג "בית היין" את נקודת הציון של יום הולדת 4 שנים.

בטרם אפתח ואספר לכם על האירוע, אקדים ואומר שהאינטימיות והחברותא ניצחו את ההמוניות, ומכאן תקישו כרצונכם.
זה לא שחסרו אנשים, נהפוך הוא. אלה באו רבים, נחמדים, מחבקים, חובבי יין, שותפים לשמחה ולאירוע. אך בהשוואה לאירוע הדומה בשנה הקודמת, הפעם לטעמי היה נעים יותר, שלו יותר, פחות לחוץ, יותר לבבי, יותר אינטימי, פחות עצבני.

בשעה 10:30 קיבלו את פני השומרים של מגרש החנייה, וכוונו אותי לחנייה מסודרת בחזית בית היין. בעמדת הקבלה קיבלתי תמורת 40 ₪ כוס יין, וזיכוי בסך 10 ₪ לכל קנייה מעל 40 ₪.

מנסיוני באירוע שנה קודם, עכשיו זה היה בדיוק הזמן לשדרוג הכוס, שתמורת 10 ₪ הפכה לגבוהה, עמוקה יותר ואיכותית, כזו המשדרגת לטועם את חוויית הטעימה. אחרי אימצו רבים את השיטה והרעיון.

על בימת בית הקפה הנעימה שלישיית נגנים את האווירה במוסיקת רקע אירית, כאשר ביום ההולדת 4 לבית היין מעברות, נתקבצו להם יחדיו שורת יקבים בכדי להנעים לטועמים את חווית האירוע.

היו אלה יקבי הרי גליל עם היראון 2002,גליל סוביניון בלאן + שרדונה, גליל פינו נואר, גליל רוזה, ושירז קברנה.
יקבי רמת הגולן עם הקברנה סדרת ירדן, הסירה, המרלו, הפינו נואר, הבלאן דה בלאן, הסוביניון בלאן, והמוסקט קינוח.
דלתון עם המרלו רזרב, ועם הקברנה סוביניון וכן עם הרוזה מתאוס תוצרת חוץ, שביבוא החברה הסקוטית.
יקבי כרמל עם הרכס לבן גליל עליון סדרה אזורית יוהניסברג ריזלינג סדרה אזורית, קברנה שירז גליל עליון סדרה אזורית, קריניאן זיכרון יעקב סדרה אזורית, גוורצטרמצינר כרם שעל 2005.
יקב יתיר עם יתיר 2003, ועם הסוביניון בלאן 2005.
יקב טוליפ עם הסירה רזרב, ועם ג'אסט קברנה סוביניון 2004.
יקב המסרק עם הקינגס בלנד ועם הגוורצטרמינר.
יקב ברבדו עם הקברנה סוביניון.
יקב הר אודם עם הוולקני ועם הקברנה סוביניון.
יקב ויתקין עם מסע ישראלי אדום, מסע ישראלי לבן, ויתקין ורוד 2005, וקריניאן
2004.
יקב קלו דה גת עם הראל סירה 2004, והראל קברנה הסוביניון 2004.
יקב רקנטי עם השרדונה ועם השירז.
יקבי בנימינה עם הקברנה מרלו, יוגב קברנה שירז, יוגב רוזה קברנה זינפנדל, ויוגב שרדונה – סוביניון בלאן.
יקב רימונים עם יין יבש רימונים, קינוח רימונים, ופורט רימונים.
יקב תשבי עם קברנה סוביניון אסטייט 2003, מרלו אסטייט 2003, וריזלינג בציר מאוחר אסטייט.
יקב אבידן עם הקברנה מרלו רזרב 2004, עם הפטיט סוליי, ועם הבלנד דה נואר.
יקבים מתוצרת חוץ – שטו מונרוז צרפתי, מרקס דה קסרס קריאנזה 2001, ומרקס דה קסרס רוזה, דה מרטינו לנדו קברנה סוביניון. בליני, מיבוא החברה הסקוטית; וכן ליקר ישראלי חריף בשם Y וסנגרייה פירחונית ומרעננת, מתוצרת הארץ.

גבינות של משק יעקובס, וגבינות נוספות עם לחמים ביתיים ושמן זית וזעתר, סיפקו ליווי הולם.

הבולטים שביינות שהוטעמו היו הסירה הראל של קלו דה גת שעמד בכבוד מול הסירה של יקבי רמת הגולן, ולטעמי גם ניצח בטעם ובצבע וההשוואה בהחלט מכובדת.
הגוורצטרמינר כרם שעל 2005 ניצח ללא עוררין את הגוורץ של המסרק או הקינוח של רמת הגולן או של ססלוב.
הקריניאן של ויתקין היה טוב מהקריניאן זכרון יעקב הסדרה האזורית של כרמל,
יקב רימונים משך אליו קהל בזכות הייחודיות שביין הרימונים אך גם בזכות המטעימה הלבבית והפורט קינוח המיוחד עם סיומת רימונית מהממת.
יקב ברבדו שומר על תזה הגורסת ש"סוס מנצח לא מחליפים", והם מטעימים בעקביות את הקברנה סוביניון שלהם.
יקב ססלוב הגיע עם הסוביניון בלאן ניו זילנד, והריח שעלה באף מהכוס הפגין קיץ במיטבו, עם הרבה פרי טרופי ורעננות באף.

מבין המטעימים היה נחמד לפגוש בשרונה בלוגולובסקי מיקב ויתקין, בצינה אבידן מיקב אבידן, באבא יצחקי אביהם של דורון ורועי לבית טוליפ, באילן חסון מנכ"ל יקבי בנימינה, באורי שקד מבעלי דרך היין, בתימנע מבנימינה ובמירב מרקנטי, בבארי ורוני ססלוב מיקב ססלוב.

מפי הייננים ניתן היה לשמוע על התקופה המעייפת של תחילת הבציר ועל השעות הרבות שהם מקדישים לעשייה, ובאותה נשימה על הכבוד וחשיבות היחס האישי שהם רוכשים ל"בית היין" ולקהל הרב של שוחרי היין, שהגיעו לאירוע.

לבית היין במעברות יום הולדת שמח. הלוואי על כולנו עוד הרבה שנים והרבה אירועים. וגם חג שמח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר