הבשלנית מרחוב אגריפס

הבשלנית מרחוב אגריפס
מתכונים וזכרונות ממטבח ספרדי-ירושלמי
מאת אביבה בן-יוסף
צילומים: נלי שפר
הוצאת קרפד
המחיר: 110 ₪


ספר מקסים של אביבה בן-יוסף, דור רביעי למשפחה ספרדית ירושלמית, אותו הוציא לאור גיל חובב (הוצאת קרפד) – בן למשפחה ירושלמית ספרדית אחרת: משפחת בן אב”י (אליעזר בן יהודה).

אביבה מנציחה בספר זה את המטבח של אימה,רשל ששון לבית בסון, שגידלה תשעה ילדים ברחוב אגריפס בפאתי שוק מחנה יהודה בירושלים.
הספר מריח אוכל טוב ואווירה, וחולק עם הקוראים גם געגועים וגם מתכונים – ששם כל אחד כתוב גם בתעתיק עברי של שפת הלדינו ששימשה כשפת המשפחות הספרדיות הירושלמיות.

מה בספר? מתחילים בכבושים, עוברים לירקות, גבינות, מאפים, מרקים, דגים, בשרים, פסטה ואורז, חמין, ממולאים וקינוחים.
איתרנו מנה מיוחדת בכל פרק: תפוחי עץ קטנים כבושים; ארטישוק ברוטב – כמו אסירים קטנים בסיר; שבלולים ממולאים בתרד ובבשר; מרק חומוס, תרד וכדורי בשר; דגים מלוחים מטוגנים; קציצות בשר עם בורגול; אטריות ברוטב עגבניות ובשר; חמין עם מקרוני; כרוב שלם ממולא; אגסים עם תאנים טריות.

אם התיאבון שלכם עדיין לא התעורר, כנראה שאתם צריכים לצאת לשוק מחנה יהודה למסע קניות של מצרכים. עם האוכל יבוא התיאבון.

“ככה אני זוכרת את אימא”, כותבת אביבה בן-יוסף בגעגועים: “לשה בצק ושרה, מטגנת על הפרימוס בחצר ודואגת לכל ילד, לכל שכן, לכל עובר אורח. מבשלת וצוחקת, מאכילה ומחבקת”.
גם הספר אותו כתבה אביבה בן-יוסף מחבק. בתיאבון!






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה