החודש מפגש פסגה של שפים בביסטרו הגלילי אלומה בתרשיחא

מיטב השפים ממסעדות מובילות בארץ: מאיר אדוני מ"כתית", איל לביא מ"פסטיס", ומתן אברהמס מ"אודאון" עולים לראשונה צפונה בחודש דצמבר, למפגש פסגה קולינרי בביסטרו הגלילי "אלומה" בתרשיחא, וביחד עם צוות השפים של המסעדה ייצרו סדרת ארוחות גורמה.

ב-5 לדצמבר יתארח השף מאיר אדוני ממסעדת "כתית" ל"ארוחת סחף חושים", המבוססת על קונספט הבישול הגלילי-צרפתי של "אלומה" לצד יצירתיות השף המוכשר מאיר אדוני. התפריט יתמקד בטלה ובירקות בלדי גליליים- הרבה ירוק, שורש, וטעמים אמיתיים.

ב-13 לדצמבר יתארח השף איל לביא מ"פסטיס" לארוחת "טעמי חורף מן הים", שתביא את רוח הים אל תרשיחא הגלילית: טרטר פלמידה בליווי גוואקמולי, סרטן במילוי חציל קלוי וגבינה מקומית, ריזוטו פריקי עם ג'מבו שרימפס ומח עצם, קדירת פירות ים ודגים ועוד.

ב-21 לדצמבר יתארח השף מתן אברהמס לארוחה שכולה "תאוות בשרים", בהם הוא מצטיין. בין המנות בתפריט לערב זה יוצעו: קונסומה עגל בניחוח עשבים וקובניה טלה במילוי בשר וצנובר ועוד.

התייצבותם של השפים ב"אלומה" לצד השפים הגליליים אלפא פרי, טל זאבי וויסאם אבו-ראיה, היא הזדמנות חד פעמית לחובבי הקולינריה בצפון להתוודע לטרנדים ממסעדות המרכז.

"רצינו ליצור דו שיח באמצעות הבישול, ובעצם לקרב את יצירתיות השפים מהמרכז לחומרי הגלם הגליליים", אומרים השפים של "אלומה".

מחירי הארוחות 150 ₪ לסועד.
הארוחות מלוות ביינות יקבי רמת הגולן, ומוצעות 4 כוסות יין ב-50 ₪

בערבים בהם מתארחים השפים ילווה את הארוחה סומלייה של יקבי רמת הגולן.
החל מאותו ערב בו מתארח כל שף ועד לסוף אותו שבוע, תמשיך "אלומה" להציע את התפריט המיוחד של כל שף לצד תפריט הבית, עד לסוף אותו שבוע, וחוזר חלילה.
מומלץ להזמין מקומות מראש.


"אלומה"-ביסטרו גלילי
כביש תרשיחא-כפר ורדים
טל. 04-9574477 או נייד 057-4707707
www.aluma.co.il


תפריטי השפים במפגש הפסגה הקולינרי ב"אלומה"

תפריט ארוחת טעימות כתית 5.12.05
קליפת ביצה במילוי ראגו פטריות בר, שמן כמהין, ושקדי טלה
סביצה אינטיאס בליווי צנוניות חורף, ראשד וקרם בזיליקום בוינגרט ליים וסויה
מרק ארטישוק ירושלמי בליווי פירה שורשים חורפיים, ערמונים וגבינת עיזים
קישוא בלדי במילוי בשר טלה ופיסטוק עם עגבניות קונפי ירוקות ברוטב מלוחייה
צלע טלה בגריל פחמים לצד סלק אדום אפוי במילוי חיטה אורגנית ולימונים כבושים
חבושים על מצע קרם הל וזביון זרעי שומר, מוגש בליווי גלידת תבלינים

תפריט איל לביא 13.12.05
פתיח – מרק צ'אודר וכרישה
מאזטים מן הים – פטריות במילוי חמאת שרימפס
טרטר פלמידה בליווי גוואקמולי
סרטן במילוי חציל קלוי וגבינה מקומית
פטוש קלאמרי
מנת ביניים – ריזוטו פריקי עם ג'מבו שרימפס ומח עצם
רולדת טלה במילוי עשבי חורף בציר טלה
קדירת פירות ים ודגים
קרפ במילוי קרם הדרים, קרם ברולה שוקולד-הדרים ומאפה עם קומפוט הדרים ופירות יבשים

תפריט מתן אברהמס 21.12.05
פתיח – קונסומה עגל בניחוח עשבים גליליים
מנה ראשונה – קרפצ'יו שייטל צרוב על מצע רשד ורוקט בליווי קרם גבינה כחולה
מנת ביניים- קובניה טלה במילוי בשר וצנובר עם סלט ירוקי חורף בליווי יוגורט
מנה עייקרית – שאטו בריו במילוי עשבי שדה עם ראגו פטריות חורף וציר עגל
קינוח – פונדנט שוקולד בליווי גלידה בניחוח ורדים.

ייתכנו שינויים לפי היצע השדה והים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה