היקבים חוגגים בפסטיבל אוכל כפרי 9 ביואב יהודה עד 14 במרץ

אזור יואב יהודה מבורך ביקבי בוטיק רבים המציעים יינות משובחים. במהלך ימי הפסטיבל פותחים ייני האזור את היקבים ומציעים סיורים ביקב וטעימות יין מודרכות, בחלק מהיקבים אף מוצעות ארוחות המותאמות ליינות המוגשים, קדירות, תבשילים אותנטיים וגבינות משובחות

פסטיבל אוכל כפרי ה- 9, מתקיים ביוזמת עמותת התיירות יואב-יהודה בסופי השבוע עד 14 במרץ, כאשר הקונספט המרכזי של הפסטיבל הינו לתת ביטוי למגוון העצום של בשלנים מקומיים עממיים, ולפתח אפיקי פרנסה לתושבי האזור שלא עסקו בתיירות עד כה.

אזור יואב יהודה מבורך ביקבי בוטיק רבים המציעים יינות משובחים. במהלך ימי הפסטיבל פותחים ייני האזור את היקבים ומציעים סיורים ביקב וטעימות יין מודרכות, בחלק מהיקבים אף מוצעות ארוחות המותאמות ליינות המוגשים, קדירות, תבשילים אותנטיים וגבינות משובחות.

זוהי הזדמנות ליהנות מחוויית אירוח ביקבים, לעקוב מקרוב אחר תהליך הייצור, ללמוד על היינות השונים ועל יוצריהם, לסייר בכרמים הסמוכים ליקב, וכמובן ליהנות מטעימות יין ומהדרכה מקצועית להתאמת היין לכל ארוחה או בילוי.

אזור יואב יהודה כורך את היקבים והיינות המשובחים עם האוכל הכפרי והשפע התרבותי המאפיין את העונה: מוזיקה במנזרים,טיולי פריחה בפארקים המטופחים – ברכב, ברגל, ועל גלגלי אופניים. גם אמני האזור משתלבים בחוויה ונותנים ביטוי לכישרונם.

היקבים המשתתפים בפסטיבל אוכל כפרי ה-9 במרחבי יואב יהודה:

משק יין הנס שטרנבך בגבעת ישעיהו
בשישי ושבת מוצעים סיורים ביקב (כולל טעימות וקניית יין), בכל שעה עגולה 10:00-17:00.
רצוי להזמין מראש מקום במסעדה המציעה ארוחות בסגנון ים תיכוני כפרי.
הארוחות מלוות ביינות המשק ומוגשות בסוכת גפנים הנשקפת אל הנוף המרהיב. הבישול המתבסס על המטבח המקומי הפלסטיני מחד, ומאידך על האזורים צורכי היין שסביב הים התיכון.
המשק פתוח כל השנה מדי שישי ושבת מ- 10:00 עד לעזיבת האורח האחרון. 02-9990162

יקב "לה טרה פרומסה" – קסם הארץ המובטחת במושב שחר
היקב מציע בסופי השבוע של הפסטיבל ארוחת היכרות עם הבישול והיין של סנדרו ואירית המשלבת את המטבח האיטלקי והקוצ’יני. במהלך אירועי הפסטיבל יושקו ביקב היינות חדשים.
פתוח כל סופי השבוע בפסטיבל. 050-5684775

יקב “צפרירים” במושב צפרירים של המשפחות סדליק – לנדר
יקב בוטיק בו המשפחה מעורבת בכל תהליך ייצור היין. יינותיו מיוצרים מענבים הנבצרים ידנית בכרמים הסמוכים לו ובעמק האלה. ריבוי הגתות הקדומות, החצובות בסלעי המקום, מעיד על מרכזיותו של האזור בגידול הגפן ועשיית היין כבר בעת העתיקה. בפסטיבל המבקרים מוזמנים להכיר את היין, את המשפחה, בסיור מרתק על עבר והווה. ימי שבת 10:00-17:00 , שעות הסיורים: 15:00 , 13:00 , 11:00
בחצר היקב סטודיו אומניות עם ריטה סדליק – ציורי שמן, ואומנית הפסיפס -פטרישיה גוטמן.
052-428329 052-4493042

יקב "עגור" של היינן שוקי ישוב במושב עגור
שוקי ישוב מיצר יינות מארבעה זני ענבים, כולם מכרמים באזור יואב יהודה, ומציע טעימות יין המשולבות בסיור ביקב ובסיפורים על תהליך ייצור היין .
ימי שישי ושבת בין השעות 10:00-16:00. 02-9995423


יקב “נחשון” בקיבוץ נחשון

שילוב מבטיח של כוס יין מן היקב, גבינות צאן נחשון עם לחם משובח של שף תמיר. ”מותק”- הריבות הטעימות של רחי ועציצי ירקות ותבלינים שמכינה אילנית.
בכל שבת ב 13:00 יתקיים ביקב סיור מלווה בטעימות יין וגבינות צאן נחשון. הסיור בתשלום.
בימי שישי 9:00-15:00 החנות פתוחה לקהל. שבתות הפסטיבל: 10:00-16:00. 08-9278641

יקב כץ במסילת ציון
מרכז אומנות ויין אצל יוסי ביקב. חוויה קולינרית מיוחדת: "מעוף על גריל עד אוף דריי (Off Dry)" הכוללת הסבר קצר על היקב ויינותיו תוך טעימה מיינות היקב, וכן ארוחה בשרית מלאה. בתקופת הפסטיבל יתקיימו תערוכות ציור ותכשיטים, ערבי ספרות ומוזיקה.הארוחות- בשבתות הפסטיבל 11:30-15:30.
יש להזמין מקום מראש. 050-2573950

יקב “קלע דוד” בצומת גבעת ישעיהו
סיור ביקב הכולל הסבר על תהליך ייצור היין ושמן הזית וטעימות של יינות היקב ושמן הזית.
משך הסיור 20-30 דקות. הסיור בתשלום (מינימום 10 משתתפים).
במקום מכירה ממוצרי היקב הכשרים – יינות לבנים ושמן זית.
ימי שישי 10:00 13:00, שבתות 17:00 – 10:00.
פתוח לקבוצות  מ- 10 מבקרים בתיאום מראש.
02-9994848, אסנת 052-2229945

יקב יהודה בכניסה למושב שורש
מפגש כורם יינן מהכרם ועד שולחן האוכל, טעימות יין, כיצד משלבים אוכל עם יין? מתי אפשר לומר שיין הוא בריאות? ולקראת פורים: "עד דלא ידע" – למה הכוונה לפי תפישתו של היינן אבי יהודה. כל זאת באירוח אישי ביקב יהודה. חוויה ייחודית לכל אדם שרוצה לדעת מהו שביל החיים הטובים, ואיך אפשר להיות שם.
ארוחת גבינות ויין בחצר היקב – רצוי להזמין מראש.
פתוח בכל שישי ושבת 11:00-15:00. המפגש מתחיל בכל שעה עגולה. 
054-4638544

יקב צובה בקיבוץ צובה
מסע בזמן בנוף קסום דרך גת גדולה, בה נבין את דרכי ייצור היין בעת העתיקה, אל הכרם בו נדבר על גידול הענבים, עד היקב שם נלמד את תהליך ייצור היין ונטעם מיינות יקב צובה בהדרכת היינן פול דאב.
סיור יין וסדנת טעימות – • ימי יששי ב- 11:00. 
להזמנות 02-5347000

עמותת תיירות יואב-יהודה
טל.08-8502240  
www.touryoav.org.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר