הכרם חוגגת עם יינות חדשים מספרד ומאיטליה

אל רשימת היינות הספרדים של "הכרם" הצטרפו יקבי פליקס סוליס (Felix Solis), מגדולי יצרני ספרד ואזור ואלדפנייאס, ואילו אל יינות יקב אולארה מריוחה הצטרף לה קתדראל (La Catedral), המהווה נוסח צעיר, נגישה ומהנה לשתייה, של יוחה

חברת הכרם מספרת לנו כי החודש הגיעו למחסניה יינות חדשים מספרד ומאיטליה, שלדבריה נותנים תמורה מעולה למחירם.

אל רשימת היינות הספרדים של "הכרם" הצטרפו יקבי פליקס סוליס (Felix Solis), מגדולי יצרני ספרד ואזור ואלדפנייאס, ואילו אל יינות יקב אולארה מריוחה הצטרף לה קתדראל (La Catedral), המהווה נוסח צעיר, נגישה ומהנה לשתייה, של סגנון האפלסיון היוקרתי ביותר בספרד.

מאיטליה הגיעו ורמנטינו די גאלורה הלבן וקנונאו די סרדניה האדום של יקב קנטינה גאלורה מסרדיניה – יקב המתמחה בייצור היין הסרידני היחיד הנהנה מהסיווג המחמיר ביותר של יינות איטליה, DOCG. חידוש נוסף ביינות יקב לה קיאטיג'יאנה: קיאנטי גוברנאטו מונטאניאנה ייחודי מסוגו בארצנו, העשוי בשיטת ריפאסו

יקב פליקס סוליס (Felix Solis) ויינותיו:
היקב הוקם ב-1952 ע"י היזם פליקס סוליס פרננדז ושותפו היינן דומינגו מארוטו. סידרת יינות "וינייה אלבאלי" של היקב, שהושקה בשנות ה-70', הפכה לאחת הפופולאריות בספרד וכן בשווקי ייצוא, עם 11 מוצרים תחת מותג זה.
היקב מילא תפקיד חשוב בהקמת ה-DO של ואלדפנייאס (אזור דרומי יחסית אך עם אקלים מתון וייחור טמפרניו ייחודי ומרתק, הסנסיבל), נחשב אחד השחקנים החשובים בעולם היין הספרדי, עם נבחרת ייננים מהשורה הראשונה, יותר מתריסר קווי מילוי, ולמעלה מ-1000 הקטר כרמי איכות בוואלדפנייאס, ריוחה, ריביירה דל דוארו, רואדה, טורו, לה מאנשה.

"הכרם" מביאה יינות משלוש סדרות של היקב:
סדרת ויניה אלבאלי
ויניה אלבאלי גראן רזרבה סלקסיון פריבדה – היין משביח בחביות ובבקבוקים למעלה משש שנים בטרם שיווקו. צבעו אדום עמוק עם גוונים ענבריים. הבוקה המורכב שלו אלגנטי מאוד, עם טונים של עור ותבלין. החך מאוזןא, עם טאנינים בוגרים ויפים שהתעגלו כבר ומעשירים את הסיומת המרשימה. 87 ש"ח
ויניה אלבאלי אריום רזרבה – היין משביח שנה בחביות אמריקניות, צבע אודם ובוקה עתיר מתיקות מדומה (שנף, תבלין ופרי). החך המורכב מציג גוף מלא, מבנה טאני טוב וסיומת קטיפתית. 50 ש"ח
ויניה אלבאלי אריום קריאנזה – ליין, המשביח 6 חודשים בחביות אמריקניות, צבע אודם ובוקה עתיר ניחוחות של עץ, תבלין ופרי. בחך מתגלה יין מאוזן, קטיפתי ונעים לשתייה. 43 ש"ח

סדרת אורקסטרה
אורקסטרה קברנה סוביניון – יין עשוי מענבי גפנים בוגרות יחסית, עם ארומות של פירות שחורים ואדומים, עם רמז לפלפל ירוק. גופו מלא והוא מאוזן ובעל סיומת טובה. 35 ש"ח
אורקסטרה מרלו
– ליין בוקה עשיר ששולטים בו ניחוחות שזיף ודובדבנים שחורים המוליכים אל חך עשיר ואלגנטי, שטאנינים מתקתקים חותמים בו את הטעם המסיים. 35 ש"ח
אורקסטרה טמפרניו – ליין, המשביח חודשים אחדים בחביות, ארומות של פירות אדומים ושחורים עם נימות פרחוניות. פירותיות בשלה שולטת במרכז החך ונתמכת היטב על-ידי טעמי קלי ותבלינים מהחבית. הסיומת רכה אך ממושכת. 35 ש"ח

סדרת סולדפניאס
סולדפניאס לבן יבש – יין לבן המתאים לארוחות קלות, ובמיוחד מנות של דגים ועופות. מחירו הנוח הופך אותו גם לאופציה ליין לבישול. 27 ש"ח
סולדפניאס לבן חצי מתוק
– היין עשוי מענבי זנים מקומיים, נעים ומתקתק, מתאים כליווי לאוכל וגם בפני עצמו. 27 ש"ח
סולדפניאס אדום –  יין אדום יבש המתאים למנות וארוחות מבוססות בשר. מחירו הנוח הופך גם אותו לאופציה איכותית ליין לבישול. 27 ש"ח

יקב קנטינה גאלורה (Cantina Gallura) ויינותיו:
יקב זה גאה ביינות המיוצרים על-ידו מענבי זן הוורמנטינו, הנטועים בכרמי איכות בגובה בין 500 ל-600 מ' מעל פני הים, על אדמות שחם טבעי חוליות. האקלים הימי מיטיב לאזן את חום הקיץ הארוך במקום, באורח שמבטיח כי יינות גאלורה יהיו מאוזנים.
"הכרם" מביאה שני יינות של היקב:
קאנונאו די סרדיניה טמפלום – צבעו של היין אדום אודם. הבוקה ארומטי מאוד, ייני עם רמזים לפירות יער. החך עז טעם, יבש, עם איזון טוב וטעם מסיים ממושך. 89 ש"ח

ורמנטינו די גאלורה ג'מלאיי – ליין צבע קש בהיר ובוקה מרענן מאוד המשלב פירותיות ופרחוניות. החך אלגנטי, פריך ויבש. הסיומת מרעננת במיוחד. 72 ש"ח

היינות החדשים של יקבי אולארה ולה קיאנטיג'יאנה:
ריוחה לה קתדראל, אולארה – גרסה צעירה של יינות ריוחה. צעיר, בעל פרי מתפרץ ואופייני לטמפרניו, אופצייה כיין לשתייה יומיומית, בייחוד בעת הארוחה. 45 ש"ח

קיאנטי גוברנאטו מונטאניאנה, לה קיאנטיג'יאנה – עשוי מענבי סנג'ובזה וקנאנאיולו נרו בשיטת ריפאסו, הידועה יותר מאזור ואלפוליצ'לה אך התקיימה בעבר גם בטוסקנה, שם נהוג לכנות את היינות שיוצרו כך כ-Governato. בשונה מוואלפוליצ'לה, אין הענבים עוברים ייבוש לאחר הבציר, אלא מקצתם מושארים להתייבש על הגפן ונבצרים בבציר מאוחר מאוד, לאחר שהצטמקו ושיעור המים בהם קטן.
ענבים-צימוקים אלה נמחצים ותירושם מוסף אל יין הקיאנטי בתום התסיסה, כדי לחולל בו תסיסה נוספת. התוצאה הינה קיאנטי מרתק, בעל גוף מלא, ניחוחות וטעמים של דובדבנים ואוכמניות מיובשות, איזון מצויין וסיומת עוצמתית. 
יין זה מתאים ללוות תבשילים מורכבים ועתירי-רוטב, כמו גם מנות ריזוטו ופסטה, נתחי בשר צלויים וגבינות בשלות. 55 ש"ח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר