מצרכים
500 גר' שעועית שחורה מבושלת ושטופה
50 גר' שמן צמחי
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 פלפל ירוק גדול חתוך דק
3 שיני שום כתושות
100 גר' אגוזי קשיו קלויים
120 גר' גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג'
1 ביצה
90 גר' פירורי לחם
מלח ופלפל גרוס
גבינה לפי הטעם – למשל צ'דר או גבינה שוויצרית
4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה
רטבים לפי הטעם: קטשופ, מיונז, ברביקיו
תוספות לפי הטעם: למשל חסה, בצל, מלפפון חמוץ
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן.
מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום.
מטגנים במשך 5 דקות.
מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון.
מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת.
שמים את השעועית במעבד המזון.
מפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה.
מעבירים לקערת התערובת.
מערבבים בעדינות לאיחוד.
מוסיפים ביצה ופרורי לחם.
מתבלים ומערבבים.
יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית.
מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני.
צולים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים.
מעבירים ללחמנייה.
מוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.