המוטו של יקב זמורה: יינות איכותיים במחירים סבירים

יקב זמורה מבית זית קיים במסעדונת-בר פיקולה פסטה המקסימה ברח' בן יהודה בתל אביב, אירוע להטעמת יינותיו החדשים.
המוטו של היקב הוא: יינות איכותיים במחירים סבירים, והיינן ברוך יוסף בוחר ענבים משובחים מרחבי הארץ: הרי ירושלים הסמוכים ליקב, שומרון, גליל עליון ואף נווה אטיב – חרמון. זאת עם משנה סדורה של היכן גדלים ענבים מצטיינים מכל זן, וברוך מפיק מענבים אלה יינות זניים ובלנדים.

זמורה – אדום 2004 – מהדורה מוגבלת
יין חדש היוצא לשוק עכשיו.
85% קברנה סוביניון מדולב ליד מודיעין ומהגליל העליון, ו- 15% מרלו מדולב. מיין זה יוצרו 1,500 בקבוקים ומחירו 76 ₪.
היין אדום-ארגמן כהה, ארומה של פירות אדומים – שחורים, אפילו תאנים, מנטה ובוקה וניל. טעמים משולבים של שזיף, קסיס ומעט מנטה. זהו יין כבד, שדווקא מחפשים בו את המתיקות המדומה הנמצאת הרחק בטעם השיורי של הסיומת הארוכה.

זמורה – סירה 2005 – סדרה מוגבלת
100% סירה מכרמים בנווה אטיב. יוצרו 950 בקבוקים, המחיר 94 ₪.
היין תסס במכלי נירוסטה במשך שבועיים-שלושה, לאחר מכן עבר לחביות עץ צרפתיות חדשות של 225 ליטר למשך כ- 19 חודש.
ליין צבע אדום-סגול עמוק עם גווני ורוד, ארומות וטעמים עזים המורכבים מפירות יער סגולים. זהו יין עשיר ועוצמתי, עם גוף מלא, רענן, וטאנינים שמשתלבים היטב.
מצאתי בו חמיצות גבוהה יחסית, ולטעמי זהו יין יותר קל מאדום 2004.

זמורה – קברנה פרנק 2005 – סדרה מוגבלת
אכן סדרה מוגבלת: 275 בקבוקים – חבית אחת בלבד. מחיר כ- 80 ₪, לא יימכר בחנויות.100%
ענבי קברנה פרנק מכרם ביישוב מטע שבהרי ירושלים.
היין תסס במכל נירוסטה במשך כשלושה שבועות, ולאחר מכן עבר לחבית עץ צרפתית חדשה למשך כ- 19 חודש.
ליין צבע אדום סגול, ארומות של פירות יער עד דובדבן חמוץ, יין תבליני, בעל גוף מלא ומןרכב, סיומת ארוכה ומתקתקה.
יש כאן עושר טעמים אמיתי ביין חד-זני. פירות עשירים ורבים, חגיגה בפה. הצלחה אמיתית, אבל חבל שהכמות כל כך קטנה.

זמורה – קסטרא אדום 2004 – סדרת רזרב
יש שני יינות קסטרא של יקב זמורה, אדום ושחור, הנבדלים בדומיננטיות הקברנה סוביניון והמרלו.
קסטרא אדום מבוסס על מרלו, יוצרו ממנו 2,700 בקבוקים, ומחירו 139 ₪.
מומחיותו של ברוך יוסף היינן בבחירת ענבים מצטיינים באזורי הגידול המתאימים להם, באה לביטוי ביינות קסטרא.
הרכב הענבים של קסטרא אדום: 65% מרלו (דולב), 20% קברנה סוביניון (גליל עליון), 10% קברנה פרנק (מטע), 3% שירז (נווה אטיב), 2% פטי ורדו (מטע).
היין תסס במכלי נירוסטה במשך כחודש וחצי. לאחר מכן עבר לחביות עץ 100% חדשות למשך 24 חודש – צרפתיות ואמריקאיות ביחד, כאשר המרלו בחביות 300 ליטר, וקברנה סוביניון ושירז בחביות 225 ליטר.
ליין צבע רובי כהה וסמיך, ארומות של פירות אדומים וטעמים המשלבים בין פרי אדום ותבלין עדין.
היה לי קשה לזהות את מגוון הזנים, בעיקר אלה המשמשים לתיבול. לא הצלחתי לאתר את המינון של 3% שירז ו- 2% פטי ורדו, אבל הקסטרא אדום טוב מאוד עם הפיצה של פיקולה פסטה.

זמורה – קסטרא שחור 2004 – סדרת רזרב
כאן הבסיס הנו קברנה סוביניון, תוך היפוך כמויות עם המרלו של הקסטרא אדום, והשאר נשארים באותו מינון. 1,800 בקבוקים, 139 ₪.
כאן בולטים ארומות של פירות ותבלינים שחורים, והטעמים ממשיכים במגמה ויוצרים איזון של פרי שחור – דומדמניות שחורות ושזיף, עם תיבול פלפל שחור. סיומת ארוכה ומורכבת.
לי אישית קסטרא שחור הרבה יותר טעים מאשר האדום. אמנם העפיצות גבוהה יותר, אבל המתיקות רבה יותר והטעם הכללי נותן הרבה פרי. מה שקברנה סוביניון עושה… חבל לוותר על כל טיפה מיין זה.

זמורה – קברנה סוביניון S.R. 2004
יין ספיישל רזרב, ממנו יוצרו 1,500 בקבוקים, ומחירו 139 ₪.
100% ענבי קברנה סוביניון מהכרם של אברהם נחמיאס בכרם בן זימרה בגליל העליון.
היין תסס במכלי נירוסטה במשך כחודש וחצי. לאחר מכן עבר לחביות עץ חדשות ואיכותיות – צרפתיות ואמריקאיות, כולן חדשות, למשך 24 חודש.
הצבע ארגמן-שחור עמוק ומרהיב. ארומות של פירות אדומים כמו דובדבנים, משולבים ברמזי עץ אלון וטוסט קלוי.
גוף מלא וקטיפתי, וטאנינים משתלבים היטב. סיומת ארוכה ומהנה מאוד.
איזה יופי של יין – שילוב של מתיקות וחמצמצות, עושר טעמים. זה לא הקברנה הכבד ביותר שתפגשו בשוק, אבל בהחלט מוצלח.


יקב זמורה
בית זית
ליאת, טל. 052-3774017



(בתמונה: ברוך יוסף, יינן יקב זמורה, עם ליאת לוי, אשת השיווק והמכירות של היקב)









היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה