fbpx

המטבח הטבעוני של תאילנד

בנוסף למתכונים תמצאו בספר גם מדריך מפורט לחומרי הגלם שמאפיינים את המטבח התאי הטבעוני ומידע על כלי עבודה, טכניקות בישול אופייניות ואיך להסתדר בתאילנד כטבעוני
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

המטבח הטבעוני של תאילנד

מאת עדי עליה

עריכה אורי שביט

עיצוב אבי בוחבוט

צילומים דניאל גרינפלד

הוצאה לאור עצמית של עדי עליה

מחיר הספר בגרסה מודפסת ובגרסת אונליין והזמנתו כאן

מי טובה יותר מאשר מחברת הספר כדי לספר עליו, אז רשות הכתיבה לעדי עליה: אני שמחה לבשר על יציאת הספר הטבעוני החדש שלי, הכולל 87 מתכונים נהדרים מהמטבח הטבעוני של תאילנד. הספר הוא פרי שש שנות עבודה באיסוף המתכונים, בבדיקתם, ובמציאת הדרך הטובה ביותר להעביר אותם לקוראים בישראל.

צילום דניאל גרינפלד
צילום דניאל גרינפלד

המתכונים בספר מגיעים משתי מסורות שונות. חלקם מתכונים תאיים קלאסיים, כמו קארי ירוק ופד תאי, וחלקם הגיעו לתאילנד מסין, השתרשו בה וקיבלו טוויסט תאי קטן. ההבדל בין שתי האסכולות יוצר ספר מגוון ועשיר בטעמים, עם מתכונים שחלקם מוכרים לכל חובב אוכל תאי, וחלקם יהיו חדשים לגמרי למי שלא התעמק בתחום. המבחר כולל תבשילי קארי ותבשילי קדרה, מרקים, סלטים, מוקפצים, נשנושים, קינוחים ועוד. את כולם אפשר להכין מחומרים שנרכשו בישראל. ברוב המקרים מספיק ביקור אחד בחנות למוצרים מהמזרח כדי להצטייד בחומרי הגלם הבסיסיים. חומרי גלם טריים ייחודיים אפשר להשיג היום אצל לא מעט ירקנים בישראל, בין השאר ביום טוב 10 בשוק הכרמל, בחנויות הפיליפיניות ליד התחנה המרכזית בת"א, ובעוד ערים מרכזיות (למשל ברחוב החלוץ בחיפה), או אונליין אצל עלה עלה.

צילום דניאל גרינפלד
צילום דניאל גרינפלד

בין המתכונים בפרקי הספר: אורז – אורז בחלב קוקוס ובצלי שאלוט פריכים, סלטים – סלט כדורי אורז ועשבי תיבול, קארי ותבשילי קדרה – קארי אדום עם שעועית ירוקה וטופו, מרקים – טום יאם חלב קוקוס עם כרוב ופטריות, מוקפצים – אטריות מוקפצות ברוטב סויה עם ירקות וטופו, מטוגנים – עלי סיגר במילוי וטריות ונבטים, נשנושים – תירס צלוי בחלב קוקוס, מטבלים – משחת צ'ילי קלויה, רטבים קרים – רוטב שעועית מותסס וג'ינג'ר, קינוחים וחטיפים – פניני טפיוקה בחלב קוקוס ופירות.

צילום דניאל גרינפלד
צילום דניאל גרינפלד

בנוסף למתכונים תמצאו בספר גם מדריך מפורט לחומרי הגלם שמאפיינים את המטבח התאי הטבעוני, ומידע על כלי עבודה, טכניקות בישול אופייניות, ואיך להסתדר בתאילנד כטבעוני. בעבודה על הספר שיתפתי פעולה עם כמה אנשים מצוינים: העורכת אורי שביט, המעצב אבי בוחבוט, הצלם דניאל גרינפלד והטבחית ּפּו סוֹבְּגַנְגיט, שהכינה את המנות לצילומים. הדפסת הספר התאפשרה בזכות מאות תומכים בפרויקט ההדסטארט שלי.

צילום דניאל גרינפלד
צילום דניאל גרינפלד

אני מקווה שהספר יעזור לכם להיחשף לטעמים, לצבעים ולטכניקות הבישול שמאפיינות את המטבח התאי, וייתן לכם שפע של רעיונות חדשים לשימוש בחומרים מוכרים ופחות מוכרים. אם בישלתם מתכונים מתוך הספר, אשמח מאוד לשמוע איך יצא – [email protected].

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה