המטבח של גרציא – ארוחת בוקר שווה בקיבוץ

במרחבי קיבוץ העוגן על כביש 4 בשרון, בין מדשאות ועצים, שוכן המטבח של גרציא – קפה מעדנייה קטן ופסטורלי. במעדנייה נמכרים מאכלים ביתיים לצד עוגות ועוגיות מעשה ידי "גרציא" – הלא היא מיכל גרציאני.

האמת היא שלפני שנה הגענו למקום ביום שישי על פי המלצתה הכתובה של חגית אברון, כתבת האוכל מבינת העניין של גלובס, ככה סתם בלי להזמין מקום – בסופו של דבר חזרנו אז הביתה בלי לאכול, אבל הסקרנות נשארה.
הפעם התארגנו טוב יותר, הזמנו שולחן לשניים לעשר בבוקר, ועשינו נכון כי לאורך ביקורנו הייתה תנועה ערה בגרציא.

ונתחיל בתוצאה הסופית: היה שווה ביותר.
היא הזמינה "ארוחת בוקר פינוק" – 2 ביצים לבחירה עם תוספת לבחירה (פטריות, בצל, עשבי תיבול, גבינה) מבחר מאזטים תוצרת בית, סלט ירקות, סלסלת לחם, מיני מוזלי, שתייה חמה וקרה – 49 ש"ח.
לפתיחה הגיעו גביעי מיני מוזלי עם פירות ודבש – טעים מאוד, ומיץ אשכוליות ורודות טרי מצוין.

השולחן התכסה בצלוחיות עם סדרת גבינות ולבאנה, ממרח שומים, סלט סלק, עלה גפן ממולא, בסלסלת הלחמים והלחמניות הסתתרו להם גם לחם בננות ופינאנסייר שקדים זעירים משובחים.
היא הייתה צנועה והסתפקה באומלט דו-ביצתי עם עשבי תיבול, והמושחתים ביותר יכולים להוסיף 4 ש"ח עבור בייקון באומלט. 

אני הלכתי על "שקשוקה ים תיכונית" – שקשוקה עם קוביות גבינת פטה מוגשת עם חלה טרייה, טחינה ירוקה וזיתים – 39 ש"ח.
השקשוקה הגיעה במחבת ברזל אישית לוהטת, ושמרה על חומה דקות ארוכות. החלה הטרייה הייתה ממשפחת הבריוש, עם בצק מתקתק. טעימה מאוד עם השקשוקה. גבינת הפטה מוסיפה גוון מיוחד, והטחינה בצד מאיכות גבוהה – מנה מומלצת. 

לא התאפקנו, והזמנו גם "סלט כל טוב" –  ירקות העונה בוינגרט חרדל, מוגש עם סלסלת לחם, חמאה ופסטו – 42 ש"ח.
ירקות העונה כללו גם כרובית, ובסלט היו גם שברי אגוזים וחמוציות. לא היה מזיק תיבול מעט חזק יותר לוינגרט החרדל או כמות גדולה יותר מהרוטב, וגם הפסטו לא היה מהזן המתובל מאוד, אך בהחלט זכינו במנת בריאות.

הזמנו קפה הפוך ראשון גדול נטול קפאין שהיה מעולה – עז טעם וחם. עמיתו הקטן יותר שהוזמן בסוף הארוחה היה קצת פחות מוצלח ממנו, אך ההפוך הגדול הרגיל שהוזמן בסבב זה היה בסדר גמור. הקפה מגיע עם עוגיית אספרסו, למי שעדיין נשאר רעב.
ומכל מקום, הרבה מהמוצרים והמאכלים בתפריט – עוגות ועוגיות, גרנולה, מאכלים מוכנים במגוון גדול – אפשר לקנות הבייתה במעדנייה.

עבור הילדים יש מתקני משחקים בחוץ, אבל הילדים אותם ראינו בגרציא דווקא העדיפו להישאר בפנים ולאכול.
הם יודעים למה. גרציא בהחלט מומלצת, וחגית אברון שוב צדקה.
לתפריט המלא של גרציא

המטבח של גרציא הוקם לפני שנה וחצי ע"י מיכל גרציאני, בעלת ניסיון במסעדות ובקייטרינג בחו"ל ובארץ, שהקימה לפני 8 שנים את קייטרינג גרציא, ומתמחה באירועים אקסקלוסיביים ומגוונים.
לאחרונה נפתחה גם Grazia Deli ברמת השרון בשיתוף עם דרור הלוי (לשעבר מנהל הבראסרי והבייקרי של מתי ורותי באבן גבירול), המציעה אוכל, מעדנים וקונדיטוריה מתוצרת גרציא.

המטבח של גרציא
קיבוץ העוגן (על כביש 4)
קפה מעדנייה, טל. 09-8943942
משרדים, טל. 09-8940152
www.gratzia.co.il
א-ה 07:30-20:00, ו' – 07:30-15:00, שבת – 15:00-09:00






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה