המערה 2014 – בציר 11 לבוטיק של יקב בנימינה

המערה 2014 הינו יין "המערה" הראשון שיפתח פרץ ניהל החל מהבציר, דרך התסיסה ועד הבלנד הסופי, הוא ויונתן שוטס הנחו את טעימת המערה 2014, שכללה גם טעימה של המערה 2014 גפנים בוגרות, וטעימת אורך של המערה 2005 ו- 2007

המערה הוא יקב בוטיק יוקרתי ואיכותי הממוקם במערה החצובה מסוף המאה ה- 16 ברכס הכרמל הדרומי. אורך המערה 80 מטר, גובהה 9 מטרים, ורוחבה 5 מטרים
המערה הוא יקב בוטיק יוקרתי ואיכותי הממוקם במערה החצובה מסוף המאה ה- 16 ברכס הכרמל הדרומי. אורך המערה 80 מטר, גובהה 9 מטרים, ורוחבה 5 מטרים

המערה 2014 – הבציר ה- 11 של יקב המערה הושק במלון ממילא בירושלים. היקב  הוקם  בשנת 2000 על-ידי הבעלים של יקב בנימינה, כיקב בוטיק יוקרתי ואיכותי הממוקם במערה שנחצבה בסוף המאה ה- 16 ברכס הכרמל הדרומי. אורך המערה 80 מטר, גובהה 9 מטרים, ורוחבה 5 מטרים. מערת ענק  זו בנויה בצורת קמרון של קשתות צמודות , לאורך השנים שימשה לאחסון מוצרי מזון, ולקראת סוף המאה ה 19-הוסבה למרתף יינות וברנדי, עם חושך מוחלט, לחות שאינה יורדת מתחת ל80%- וטמפרטורה קבועה של כ 18-מעלות – מקרר יינות טבעי. המשמש להתיישנות והתבגרות יינות יקב  המערה.

הייננים של יקב בנימינה: יפתח פרץ (משמאל) ויונתן שוטס
הייננים של יקב בנימינה: יפתח פרץ (משמאל) ויונתן שוטס

יינני היקב, יפתח פרץ היינן הראשי, ויונתן שוטס – אנשי יקב בנימינה, קיבלו את פנינו  בבר הארוך והיפה "מירור" שבמלון ממילא  בירושלים, עם רוסאן כתום – יין לבן שמיוצר בסגנון יינות כתומים, בהם האשכולות נסחטים בשלמותם ומועברים לתסיסה עם הקליפות בדומה ליינות אדומים. יין עשיר מאוזן וכיפי. המערה 2014 הינו יין "המערה" הראשון שיפתח פרץ ניהל החל מהבציר, דרך התסיסה ועד הבלנד הסופי, הוא ויונתן שוטס הנחו את טעימת היין החדש בסדרה, ולצדו גם טעימה של המערה 2014 גפנים בוגרות, וטעימת אורך של המערה 2005 ו- 2007.

צילום אורלי סגל
צילום אורלי סגל

 המערה 2014 הוא בלנד בורדו קלאסי בצבע כהה, עשוי 68% קברנה סוביניון, 25% מרלו, ו- 7% פטי וורדו. ענבי הקברנה סוביניון והמרלו הגיעו מכרמים בוגרים בכרם בן זמרה, וענבי הפטי ורדו מכרם בשפלת יהודה. גיל הגפנים, אזור הגידול ורמת היבול, מאפשרים קבלת פרי מרוכז ובעל בשלות פנולית גבוהה. הענבים, נבצרו בשלהי קיץ  2014. ענבי כל זן עברו השרייה קרה במשך 3 ימים לצורך מיצוי צבע, ארומות פרי וטעמים רבים ככל האפשר. לאחר מכן החלה תסיסה אלכוהולית שנמשכה שבועיים. היינות מהזנים השונים  התיישנו, כל זן בנפרד, במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, ואז נעשה הבלנד הסופי.

היין בוקבק ביולי 2017, ועבר תקופת התבגרות נוספת בבקבוק של 9 חודשים לפני צאתו לשוק. יש בו 13.5% אלכוהול, גוף בינוני, טעם עשיר עם טאנינים נעימים, עפיצות בינונית וסיומת ארוכה. באף פירות יער, קסיס ושוקולד. שובל שמנוני נוצר בכוס עם הערסול. איכות הענבים, תהליך הייצור וההתיישנות הארוכה במערה תרמו ליצירת יין מאוזן, עשיר מורכב ואלגנטי, עם פוטנציאל יישון ארוך. יין נפלא, שמחירו בהתאם: 250 ₪

 המערה גפנים בוגרות 2014 עשוי 100% קברנה סוביניון. זהו יין קלאסי, אלגנטי, בעל גוף מלא עם צבע בורדו כהה, חומציות טובה וסיומת ארוכה. בטעמים קסיס, פטל ודובדבנים. מחירו 400 ₪.

טעמנו עוד שני יינות ותיקים יותר – המערה 2005 ו- 2007, כשהייננים הודו ופרגנו ליינן ששון בן אהרון, ששני הבצירים האלה שלו. המערה 2007 עשוי 65% קברנה סוביניון,33% מרלו, ו- 2% פטי וורדו. שומר יפה על צבע אדום חזק. באף פירות אדומים בשלים יש לו עוד כמה שנים. הבלנד של המערה 2005 נעשה מקברנה סוביניון ומרלו בלבד. היין מראה את סימני הגיל גם בצבע וגם בטעם, אבל עדיין מתאים לשתייה.

אושיק אפרים מנכ"ל יקב בנימינה עם קובי בכר השף הראשי של מלון ממילא
אושיק אפרים מנכ"ל יקב בנימינה עם קובי בכר השף של מלון ממילא

אחרי הטעימה עלינו לקומה השמינית של מלון ממילא, למסעדת "רופ טופ" (Rooftop) על הגג. המסעדה מקורה ומוקפת בחלונות זכוכית, שמהם נשקף הנוף המרהיב עוצר הנשימה של העיר העתיקה. הנוף ושני יינות  אבני החושן של יקב בנימינה – "כרם מירב" – בלנד של פטיט סירה, מרסאלן ושיראז; ו"יהלום" – בלנד של  קברנה סוביניון, שיראז עם תוספת קטנה של פטי וורדו, התאימו למנות בארוחה של שף המלון קובי בכר וכמובן יין המערה 2014 שלשמו התכנסנו כאן. כל אלה חיממו את הבטן, הלב והנשמה, ויצרו ערב מהנה מאוד. שתינו לא מעט, ומזל שלא אנחנו היינו צריכים לנהוג חזרה לתל אביב…

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה