הסתיים בציר 2005 ביקב מוני

נור ערטול, היינן הראשי ביקב מוני: "הבציר השנה הוא הבציר הטוב ביותר שלנו בשנים האחרונות"

גם השנה הייתה חגיגה גדולה ביקב מוני סביב תקופת הבציר.
בציר 2005 החל ב-3 באוגוסט, תאריך שנבחר לאחר מעקב הבשלה קפדני במיוחד. הבציר התבצע בעזרת ציוד ידני, נמשך כחודש וחצי והסתיים ממש בימים האחרונים.

החל מבציר 2005 קיבל יקב מוני תעודת כשרות, ומעתה יוכלו אף שומרי הכשרות ליהנות מהיינות המיוצרים ביקב.

למשפחת ערטול, בעלי יקב מוני, חלקת כרם רחבת-ידיים בעמק שורק, בסמיכות ליקב עצמו. אחיו החקלאים של נור הם שבוחרים את זני הענבים לשתילה, ונושאים באחריות לכל תהליכי הגידול, עד לייצור היין וביקבוקו, עליו אחראי נור עצמו.
התוצאה: יין בעל טעמים וארומות ייחודיים ליקב.

הבציר השנה פורה במיוחד – 40 טון ענבי יין איכותיים נבצרו, מהם צפויים להתבקבק כ-35,000 בקבוקים, בחלוקה של כ- 80% יין אדום וכ-20% יין לבן.

הבציר החל בבצירת ענבים מזן שרדונה, המשיך בענבי מרלו, קברנה סוביניון, ולבסוף נבצרו זני השירז והמוסקט לקינוח.

יינותיו של יקב מוני מתיישנים במסדרונותיה של מערה שנחצבה ידנית לפני יותר ממאה שנה, המוארת בתאורה רכה, שמגינה על חביות היין ועל הנוזל שבתוכן, ושוררת בה טמפרטורה טבעית של 17מעלות צלזיוס ו-70% לחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר