הצעת הנישואים המקורית והטעימה ביותר

אם תשאלו אותי, עבודה זה לא הכל בחיים. במקביל לפיתוח, תיכנות ואפיון מערכות האינטרנט של קבוצת אנשים ומחשבים, החלטתי לאחרונה לבצע שדרוג גם בתחום האישי – והתארסתי לבחירת לבי – ליאור פרנק.
כמו כל מנהל פרויקטים, גם הפעם הייתי מחויב לעקוף את הסטנדרטים המקובלים בשוק, ולהציע נישואים בדרך המקורית (והטעימה) ביותר.
לא שכרתי מטוס, וגם לא הצגתי את שמה אל אשתי לעתיד על מסך בגודל של מגרש כדורגל – החלטתי להכין ארוחת גורמה. בארוחה הוגשו מספר מנות, כשהן מלוות ביינות שונים שהותאמו במיוחד לכל מנה.

לפתיח הכנתי אספרגוס עם רוטב שמנת וניל אמיתי, ופרח סלמון ממולא בקוויאר אדום. את המנה הגשתי עם שמפניה. למנה העיקרית הגשתי פילה בקר ברוטב פלפלת, פטריות פורטבלו ממולאות ומוקרמות, בייבי חצילונים על הפלנצ'ה ברוטב טחינה גולמי, וסלסת פלפלים שנועדה להוסיף צבע למנה. היין שנבחר הפעם היה 2001 Fattoria di Felsina Berardenga Chianti Classico.
לקינוח הוגשה צלחת עם תאנים ממולאות בגבינת צאן, אננס בזיגוג חמאת דבש, רום ופירות יער טריים. כדי להרטיב את הגרון בחרתי ביין קינוח מוגז לבן.

ארוחה זה טוב וקינוח זה נהדר; אבל הפואנטה הייתה כמובן – הצעת הנישואים. רגע אחרי שסיימה ליאור את המסכת הקולינרית שהכנתי לה, שלחתי אותה להביא מפיות ש"נשכחו". להפתעתה, על ראש ערמת המפיות בצבצה לה טבעת מדהימה, משובצת חצי קראט יהלומים. לליאור לא נותר אלא להסכים, כי אחרי ארוחה כזו – מי יגיד לא?

רוצים גם אתם להציע נישואים? גזרו ושמרו:

אספרגוס ברוטב וניל
רוטב הווניל (מספיק למספר סועדים)
חומרים:
1 מיכל שמנת
חצי שן שום
2 כפות שמן זית
2-3 כפות חמאה
קצת יין לבן יבש
פלפל ומלח לפי הטעם (לזכור כי הסלמון המעושן והקוויאר מלוחים)
חצי מקל וניל טרי חתוך לאורכו
לקישוט פתיתי בייקון או חזה אווז מעושן
אופן ההכנה:
לטגן את שן שום עם החמאה ושמן הזית לא להזהיב
להוסיף את השמנת ומקל הווניל
לתבל לפי הטעם ולהוסיף את היין הלבן
להגיע לרתיחה קלה, ולצמצם עד שיגיע למידת הסמיכות הרצויה.

הכנת האספרגוס
לחלוט במים רותחים כדקה
לצנן במי קרח
לייבש במגבת ולטגן קלות בחמאה ושום


פטריות פורטבלו ממולאות (לשני סועדים)
חומרים:
2 פטריות לאדם
1 ביצה
5 כפות פרורי לחם
20-30 גרם פרמזן טרי
30 גרם גבינת קוטג'
20-30 גרם גבינת ברי או קממבר
אופן ההכנה:
מורידים את רגלי הפטריות וקוצצים
מוסיפים את כל המרכיבים ויוצרים עיסה. אם היא יבשה מדי – להוסיף קצת חלב או שמנת;
המרקם צריך להיות לח ודביק
ממלאים כל פטרייה בתערובת, ומכניסים לתנור חם מתחת לגריל להשחמה

סלסת פלפלים
חומרים:
4 פלפלים בצבעים אדום ירוק צהוב וסגול, חתוכים לקוביות קטנות
בצל סגול בינוני חתוך לקוביות קטנות
מלח, פלפל וטבסקו לפי הטעם
2-3 כפיות סוכר חום
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן זית עד שקיפות
להוסיף את הפלפלים ולתבל
אחרי שרוב הנוזלים הצטמצמו, להוסיף את הסוכר ולערבב היטב
התוצר צריך להיות מתקתק וחריף

הפרוייקט האחרון מבית היוצר שלי – אותו ביצעתי במקביל להכנת הארוחה – היה אתר האינטרנט שליווה את כנס החדשנות הענק של יבמ. את האתר בניתי מ"אפס", והטמעתי בו מספר מערכות רישום ואת מערכת ניהול הסקרים נמל"ה מבית רנסיס.
שנים רבות אני עוסק בתחום ההיי-טק, והבישול תמיד היה עבורי מפלט ומקום בו אני יכול לרכז את המחשבה ולהגיע לפתרונות יצירתיים. הפעם אני בטוח בהצלחה שלי.

ירון ספקטורמן הוא מנהל פרויקטי ה- Web ומנהל אתר קבוצת אנשים ומחשבים.


רוצים שגם הסיפור שלכם על חוויות הבישול יתפרסם לצד מתכון שלכם?
כתבו אל [email protected]






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה