הקוקטיילים הזוכים בתחרות הברמנים הארצית של וודקה פינלנדיה

 

הזוכה במקום הראשון: אריאל לייזגולד, ממסעדת "מוזס", הרצליה.
קוקטייל קינוח- "Strawberry Delight"
מרכיבים:
2 פלחים של תות שדה.
כף דובדבנים.
כפית פרורי שוקולד.
1 dash monin Rasberry.
1 dash monin Strawberry.
30ml פינלנדיה.
10 ml Chambord Royal.
10 ml Grand marnier cordon Rouge.
20 ml Freshly Sqeezed.
Lime juice.

אופן ההכנה:
1. מערבבים את פלחי התות, הדובדבנים ואת סירופ המונין בכוס אולד-פאשן.
2. מוסיפים את פירורי השוקולד וקרח מרוסק.
3. מנערים באמצעות בוסטון שייקר.
4. מקשטים עם פלחי תות שדה ופירורי שוקולד.

קוקטייל לונג דרינק- "Pare of Pears"
מרכיבים:
30 ml Finlandia.
10 ml Bombay Sapphire.
Dry Gin.
20 ml Freshly Sqeezed.
Lime Juice.
20 ml Apple-pear Nectar.
10 ml Monin Cinnamon.
15 ml Monin Pear.

אופן ההכנה:
1. לנער את כל החומרים בשייקר עם קרח ולמזוג לכוס מרטיני.
2. לקשט עם פלחי אגס ואבקת קינמון.


קוקטייל אפריטיף- "Passion Of Finlandia"
מרכיבים:
3 כפות של פירות אקזוטיים.
30 ml Finlandia.
10 ml Monin Jinjer.
1 dash monin passionfruit.
20 ml Freshly Sqeezed.
Lime juice.
אופן ההכנה
1.מנערים את כל המרכיבים עם קרח ומוזגים לכוס אולד-פאשן עם קרח מרוסק.
2. מקשטים עם פלחי לימון וג'ינג'ר.

הזוכה במקום השני: עמית לביד, אסקובר, ת"א
קוקטייל קינוח- "Cherry-finlandia cranberry"
מרכיבים:
20 מ"ל פינלנדיה קרנברי.
20 מ"ל שנפס אפרסק.
40 מ"ל סירופ קסיס ביתי.
כף ליפתן דובדבנים בקסיס.
אופן ההכנה
1. יש למלא 1/2 כוס אולד-פאשן בקרח קוביות.
2. יש להוסיף 20 מ"ל פילנדיה קרנברי, 20 מ"ל שנפס אפרסק ו- 40 מ"ל סירופ קסיס ביתי.
3. יש לנער את המרכיבים בעזרת בוסטון שייקר.
4. יש להציף מעל כף ליפתן דובדבנים בקסיס.

קוקטייל לונג דרינק- "Chinese ice tea finlandia"
מרכיבים:
4 תפוזים סיניים.
30 מ"ל פינלנדיה.
10 מ"ל צינזנו אורנג'.
10 מ"ל טסר פסיפלורה.
תה סיני ירוק עם דבש.

אופן ההכנה:
1.יש לדרוך בעזרת מיידלר ש תפוזים סיניים בכוס היי-בול.
2.יש למלא את הכוס בקרח כתוש.
3.יש להוסיף 30 מ"ל פינלנדיה, 10 מ"ל צינזנו אורנג', 10 מ"ל טסר פסיפלורה ותה סיני ירוק קר עם דבש.
4. לנער את כל המרכיבים באמצעות בוסטון שייקר.

קוקטייל אפריטיף- "Passion Showa Finlandia Martini"
מרכיבים:
20 מ"ל פינלנדיה ליים.
20 מ"ל צ'ויה אומה.
20 מ"ל טסר פסיפלורה.
כף גרגירי פסיפלורה טרייה.

אופן ההכנה:
1. יש למעוך בשייקר חצי לימון ללא העוקץ.
2. יש להוסיף כף קרח מרוסק, 20 מ"ל פינלנדיה, 20 מ"ל צ'ויה אומה ו- 20 מ"ל טסר פסיפלורה.
3. לנער ולמזוג את כל המרכיבים (כולל הקרח) לכוס מרטיני.
4. יש להציף מעל כף גרגירי פסיפלורה טרייה.

הזוכה במקום השלישי- עמית גלעד, בראון, ת"א
קוקטייל קינוח- "דולצ'ה דה וודקה"
מרכיבים:
60 מ"ל פינלנדיה.
30 מ"ל פרנג'ליקו.
15 מ"ל רום כהה "מאיירס".
1 כדור גלידת ריבת חלב.
60 מ"ל אספרסו כפול.
אגוז מוסקט שלם לגירוד.
מקל קינמון לקישוט.

אופן ההכנה:
1. משקשקים על קרח את הוודקה, פרנג'ליקו ומאיירס כהה ומסננים לכוס אולד-פאשן גדולה מלאה בקרח גרוס.
2. מניחים בעזרת סקופ כדור גלידה ריבת חלב על הקרח הגרוס ומגרדים על כדור הגלידה שכבה יפה של אגוז מוסקט.
3. מוזגים על כדור הגלידה אספרסו כפול, רותח ולא ממותק.
אופן ההגשה
1. יש להגיש את הקוקטייל עם שני קשים קצרים ומקל קינמון בתור סטירר ולקישוט.

קוקטייל לונג דרינק- "קוואדרופינייה"
מרכיבים:
30 מ"ל ליקר צ'ילי אדום "וואי"
30 מ"ל מידורי.
60 מ"ל פינלנדיה ליים.
ספלאש מיץ לימון סחוט טרי.
לקישוט- גבעול מנטה טריה ופלח תפוז.

אופן ההכנה:
1. זהו קוקטייל המוצף בשכבות לפי משקל סגולי.
2. יש להציף בכוס לייבול מלאה בקרח את המשקאות לפי הסדר: ליקר וואי, מידורי, מיץ אוכמניות, פינלנדיה ליים וספלאש לימון.

אופן ההגשה:
1.יש להגיש את הקוקטייל ללא ניעור או בחישה.
2. יש להגיש עם סטירר וקש.
3. יש לקשט במנטה טריה ופלח תפוז.

קוקטייל אפריטיף- "Chilly Apple tini"
מרכיבים:
50 cc פינלנדיה ליים.
30 cc ליקר צ'ילי וואי אדום.
15 cc מונין פסיפלורה.
50 cc סיידר צלול.
מיץ מחצי לימון.
1/2 כפית אבקת סוכר.
4 גבעולי נענע טריה.
1 גבעול כוסברה.
קרח.
לקישוט: פלפל אדום חריף ופלח תפוח.

אופן ההכנה:
1. מקררים בכוס מרטיני (גדולה) ומשלבים בשייקר בוסטון את כל המרכיבים.
2. משקשקים בחוזקה למשך 15 שניות ומסננים סינון כפול לתוך כוס המרטיני.

אופן ההגשה:
1. חורצים פלפל אדום בצידו ומניחים על דופן הכוס.
2. פורסים תפוח ירוק במרכזו ומשאירים את הציצית, חורצים ומניחים בצמוד לפלפל החריף.
3. מגישים על מפית קוקטייל.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה