השדרה פאן פוד: אוכל ומחירים סבירים

לאחר שנסגרה מסעדת "השדרה 34" בתל אביב לטובת שיפוץ ורענון כולל, היא נפתחה באחרונה מחדש תחת השם "השדרה פאן פוד". האוכל כאן אמור להיות כיפי, כזה שלא מחייב התעמקות וגם לא מבטיח התעלות. בדיוק מה שצריך בקיץ, בדרך לים שנמצא לא רחוק מכאן, או בחזרה ממנו הביתה.

מי שאמורים לספק את זה, הם השפים ניצן רז ואלדד ששון. שניהם עבדו במסעדות בעולם, ומוכרים בזכות המסעדות בהן עבדו יחד: סושי סמבה ואונו. הרזומה של שניהם מעורר, ובצדק, ציפייה לאוכל יותר מיוחד מזה ששם המסעדה מכוון אליו.

מה בתפריט? בהתאם למסורת של המסעדה, המחירים אינם גבוהים, ומבחר המנות כולל כמעט כל מה שהישראלים אוהבים – סלטים, פיצות, פסטות, בשר ומעט דגים ופירות ים. מנות פתיחה ב-15 שקלים (או 39/59 שקלים ל-3/5 מנות); מנות ראשונות ב-22-48 שקלים; ועיקריות ב-39-99 שקלים. יש גם תנור מיוחד שמספק שתי פיצות, שמחירן 35/42 שקלים.

הזמנו חמש מנות פתיחה (59 שקלים), בהן החומוס של ניצי – גרגירי חומוס חמים, ויניגרט שיפקה וסלסיטה עגבניות; קרפצ'יו סלק – קוביות סלק, צ'ילי, אורגנו, בלסמי, שקדים וגבינות ברינזה; סלט מלפפונים – ויניגרט נאמי, צנונית וקשיו; סלט עשבי תיבול וקינואה, חמוציות, שקדים, צ'ילי וויניגרט נאמי; וחציל על האש עם יוגורט, טחינה, סילאן, שמן זית ועשבי תיבול. כל זה מגיע עם פרוסות של חלה טרייה ורכה.

מבין חמש המנות, המוצלח ביותר היה סלט הקינואה – עשיר, מתובל נכון, כמות יפה של תוספות. רק חבל שהירוקים לא נקצצו ברגע ההזמנה – הם נראו עייפים מדי.
החומוס היה טעים גם הוא – מרקם חלק, טעם עשיר שקיבל יפה את שתי התוספות המשדרגות.
סלט המלפפונים היה אמנם טרי עם פוטנציאל להיות מרענן, אבל התגלה כחריף מאוד בגלל הצ'ילי הקצוץ שיש בוויניגרט, דבר שצריך לציין בתפריט.
החציל היה קלוי טוב, אבל עם כל שאר הרכיבים לא היה יותר מאשר ביר; וקרפצ'יו הסלק היה נחמד.

לעיקריות הזמנו כבדי עוף צלויים (59 שקלים), מנה המוגשת עם רוטב טריאקי בלסמי, בצל סגול, פירה תפוחי אדמה וחמוצים אסיאתיים. הכבדים עשויים טוב, רכים ומעט אדומים בפנים, כך שלא התייבשו. הרוטב היה מוצלח וכך גם החמוצים. מראש ביקשנו להחליף את הפירה בפוטטו, ואלו התגלו במצופים ביותר מדי קמח ובתיבול שלא עשה עימם חסד.

המבורגר אנטריקוט עם גבינה כחולה וריבת בצל (72 שקלים) הותיר אותנו עם דעה חצויה. הבשר עצמו לא היה איכותי במיוחד, ואולי מה שעשו לו לאחר השחיטה, לא אפשר לו להוציא את עושר הטעמים הפוטנציאלי. את זה מרגישים כשאוכלים אותו לבד, אבל מאחר ויש כמות נאה של גבינה כחולה וריבת בצל, אלה משתלטות על הטעם הסופי. לא בטוח שכך כדאי שיקרה מלכתחילה, אבל לפחות זה מה שקורה. עם ירקות טריים ולחמניה טובה, מקבלים מנה סבירה, לא יותר מזה.

השדרה 34, או השדרה פאן פוד, ממשיכה לעשות את מה שהיא יודעת – לספק אוכל סביר עד טוב במחירים סבירים. לכו על זה אם אתם לא מחפשים יותר מזה.

השדרה פאן פוד
שדרות בן גוריון 34 תל אביב
טל. 03-5272116

א'-שבת 12:00-24:00

צילום נועם פריסמן






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה