התגבשות הדבש בימי החורף הקרים היא תהליך טבעי שאינו פוגע באיכותו

בימי החורף הקרים, קורה לעיתים שהדבש הנמצא בצנצנת מתגבש. יש הסבורים שההתגבשות מעידה על כך שהדבש התקלקל, והם ממהרים להחזיר אותו לחנות בה הוא נרכש.

מנכ”ל מכוורות עמק חפר, יורם פז, אומר שהתגבשות הדבש היא תהליך טבעי הנובע מהרכב החומרים שבדבש ומהמצאות אבקת פרחים בתוכו. ההתגבשות היא עדות לכך שהדבש לא חומם בתהליך האריזה.

דבש שהתגבש, כמו כל דבש אחר, יכול להישמר שנים מבלי להתקלקל. צורת ההתגבשות נבדלת בין סוגי הדבשים השונים. לעיתים מתגבש הדבש לגרגירים דמויי סוכר, ולעיתים לממרח לבן. ההתגבשות מתחילה כאשר הדבש נעשה “מעונן”, ובהמשך הוא הופך למוצק.

לדברי פז, ההתגבשות בתוך הצנצנת חייבת להיות אחידה. צנצנת שבחלקה דבש נוזלי ובחלקה דבש מגובש, מעידה על ערבוב של דבשים שונים, או על דבש פגום. במקרה כזה אפשר בהחלט להתלונן בנקודת המכירה, ולדרוש להחליף את הדבש.

כדי להחזיר את הדבש למצבו הנוזלי, ניתן להשרות את צנצנת הדבש בכלי עם מים חמים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה