חדשים בבנימינה: סדרת בנימינה רזרב וסדרת יוגב

יינות חדשים בסדרת בנימינה רזרב
סדרת “בנימינה רזרב” היא הסדרה הקלאסית של יקבי בנימינה, סדרת הדגל של יינות זניים.
גווצטרמינר חצי יבש 2008
100% גוורצטרמינר מהגליל התחתון ־ כפר תבור.
מתאפיין בארומה אקזוטית עשירה המלווה בניחוחות מי ורדים וליצ’י, היין בעל מתיקות קלה בלבד מאוזנת היטב עם חמיצות מרעננת.
טמפרטורה מומולצת להגשה: 8-10 מעלות.
היין יהווה אפריטיף, וילווה מנות ממטבח המזרח הרחוק כגון סושי וברווז בנוסח פקין.
מחיר מומלץ לצרכן: 55 ₪.

סוביניון בלאן 2008
100% סוביניון בלאן משלושה כרמים ממרום הגליל, שניים מהם גדלים על אדמת בזלת עמוקה ומנוקזת, והשלישי על אדמת טרה רוסה וסלע גיר קשה. האקלים באזור קריר, גם במהלך לילות הקיץ, ומצטיין בלחות נמוכה. 
בארומה נקייה וחדה, המשלבת ניחוח פרי הדר ומעט פרי טרופי עם עשבוניות מודגשת. טעמו אלגנטי ורענן.
טמפרטורה מומלצת להגשה: 12-10 מעלות.
מתאים למאכלי דגים, גבינות צאן בשלות, וכן לפשטידת ירקות.
מחיר מומלץ לצרכן: 55 ₪.

שרדונה 2007 Unoaked
100% שרדונה מהרי יהודה – כרמי צובה. 
היין בעל תכונות של שרדונה מינרלי, רענן מאוד ולימוני, עם חמיצות גבוהה וחדות טעמים. היין מוכן כבר כעת לשתיה, אולם ימשיך לפתח בשנים הבאות טעמים ומורכבות נוספת.
טמפרטורה מומלצת להגשה: צונן 12-10 מעלות.
מתאים למנות סביצ’ה דג ים, סול בחמאה ופסטות ברטביי שמנת וגבינה.
מחיר מומלץ לצרכן: 65 ₪.

שרדונה 2007
100% שרדונה – מכרמי מרום הגליל (85%), הרי יהודה (15%) נווה אילן וכרמי צובה.
היין בעל יכולת התיישנות טובה ב- 3-4 השנים הבאות. איזון יפה בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל ארומת חמאה נעימה עם ניחוחות פרי הדר, תפוח ומלון בשל. היין בעל גוף בינוני.
טמפרטורה מומלצת להגשה: 10-12 מעלות.
מתאים למאכלי בשר קרים או תבשילי עגל.
מחיר מומלץ לצרכן: 65 ₪.

קברנה סוביניון 2006
100% קברנה סוביניון ממרום הגליל ורמת הגולן.
בציר 2006 הפיק יינות בעלי בשלות מלאה וגבוהה, מה שייצר יין בעל גוון ארגמני עמוק, ארומות בולטות של שזיף בשל, קאסיס וקפה קלוי. מבנה מלא, מאוזן ונדיב המוכן לשתיה כבר כעת, אך ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות.
פוטנציאל יישון: 6-8 שנים.
מתאים למנות בשר צלוי קלאסיות כמו אנטריקוט בגריל וגבינות קשות.
מחיר מומלץ לצרכן: 90 ₪.

מרלו 2006
100% מרלו מרמת הגולן ומרום הגליל.
היין בעל צבע אדום עמוק ובעל ניחוחות עזים של תות שדה בשל, ווניל ופטל שחור.
מבנה בינוני עד מלא, מאוזן ובשל עם טעמי פרי שחור בשל וארומטי, תבלינים מתוקים ומעט מינרליות בסיומת.
פוטנציאל יישון: כ- 5-7 שנים.
מתאים למגוון רב של מאכלים, החל מבשרים צלויים בגריל עד דגי ים אפויים בתנור.
מחיר מומלץ לצרכן: 85 ₪.

שיראז 2006
98% שיראז, 2% ויונייה מהגליל העליון.
צבע אדום רובי צלול, ארומות אינטנסיביות של דובדבנים בשלים, פלפל שחור קקאו ועישון קל. בפה – מבנה בינוני, מאפייני פרי שחור, עשבי תיבול וסיומת ארוכה.
פוטנציאל יישון: 6-8 שנים.
מתאים למנות בשר ארומטיות כגון חזה ברווז וכבש בתנור.
מחיר מומלץ לצרכן: 85 ₪.

בצירים חדשים לסדרת היוגב הפופולרית
יוגב קברנה סוביניון – זינפנדל 2008
קברנה סוביניון (50%) מהכרם של משה פשרמן במבוא חמה (סמוך לתל פארס). זינפנדל (50%) מהכרם של אלון כהן בכפר תבור.
היין בעל גוון ורוד עז ונקי. ארומות בולטות של תות שדה טרי, פרי טרופי ומעט תיבול. היין בעל גוף קל עם חומציות רעננה.
יוגב רוזה ילווה מגוון רחב של מנות, החל מסביצ’ה דגי ים ועד לעוף צלוי בעשבי תיבול.
מחיר מומלץ לצרכן: 40 ₪.

יוגב סוביניון בלאן – שרדונה 2008
סוביניון בלאן (70%) מהכרם של אהרון פדידה במושב כרם בן זמרה, שרדונה (15%) מהכרם של אבשלום קרניאל בכפר תבור, שרדונה (15%) מהכרם של אב יהודה בנווה אילן.
היין בעל גוון ירקרק בהיר, הארומה שלו חושפת ניחוחות טרופיים ועשבוניות קלה, והוא בעל חומציות מרעננת ומהנה. הין בעל גוף בינוני וסיומת ארוכה ונעימה.
יוגב סוביניון בלאן שרדונה יהווה אפריטיף, וילווה מנות כמו ריזוטו פרימוורה ודגים אפויים בתנור.
מחיר מומלץ לצרכן: 40 ₪.

את יינות יוגב להשיג בחנויות היין והאלכוהול המובחרות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה