חדשים וזוכי פרסים מיקב תשבי: מרלו אסטייט וקברנה סוביניון אסטייט 2005

מרלו אסטייט בציר 2005  – הזוכה במדליית זהב כפולה בתחרות הפינגר לייקס בארה"ב
יקב תשבי חונך את יין המרלו אסטייט 2005. יין אדום שהופק 95% מרלו ו- 5% קברנה פרנק. הענבים נבצרו בבציר ידני מחלקות העוברות טיפוח קפדני ויבולן קטן מ- 900 ק"ג לדונם.
היין יוצר מהמיץ הראשוני והאיכותי של הענבים, וכן מתוצרי הסחיטה העדינה שלהם. היין תסס במיכלי נירוסטה במשך שלושה שבועות, מתוכם שבועיים עם הקליפות, תוך שמירה מבוקרת על הטמפרטורה וקצב התסיסה, על מנת לקבל קשת טעמים רחבה.
ביקב  מדגישים כי כל יין עבר תסיסה במיכלים נפרדים (כסינגל ויניארד), וכן אוחסנו בחביות עץ אלון נפרדות. רק במהלך תהליך היישון בוצע הערבוב.
היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות במשך כ-12 חודשים, בוקבק ללא סינון או הצללה. היין עוצמתי, מעודן ואלגנטי עם צבעים חזקים וטעמים של שזיף בשל, פטל שחור, קסיס, דובדבן מתוק ומעט טעמי וניל ושוקולד מריר. היין יתיישן היטב עד ל-6 שנים.
מרלו אסטייט 2005 זכה במדליית זהב כפולה בתחרות Finger Lakes שנערכה השנה בארצות הברית. בתחרות השתתפו 2,300 יינות מ-500 יקבים מכל רחבי העולם והמרלו אסטייט של תשבי נבחר פה אחד ע"י כל פאנל השופטים כמרלו הבינלאומי הטוב ביותר.
מחיר מומלץ: 85 ₪

קברנה סוביניון אסטייט 2005 – הזוכה במדליית ארד בתחרות IWSC 2008

יין חדש נוסף של יקב תשבי הוא  קברנה סוביניון אסטייט 2005. יין אדום יבש העשוי  90% ענבי קברנה סוביניון ו- 10% קברנה פראק.
היין יוצר מהמיץ הראשוני והאיכותי של הענבים שנבצרו בבציר ידני בשעות בוקר מוקדמות מחלקות העוברות טיפוח קפדני. הוא עבר תסיסה הדרגתית ומבוקרת במכלי נירוסטה במשך שלושה שבועות, מתוכם שבועיים עם הקליפות, תוך שמירה מבוקרת על הטמפרטורה. היין מיוצר מהמיץ הניגר ולא עובר סחיטה.
היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים ובוקבק ללא סינון והצללה. ניתן להבחין בו בטעמים של שזיף, פטל, קסיס, אוכמניות, פירות יער שחורים וטעמים עדינים של מוקה, וניל ודבש הנגזרים מהיישון בחביות עץ אלון. ליין מרקם קטיפתי וסיומת מתקתקה, הוא יתיישן היטב במהלך 3-4 השנים הבאות.
קברנה סוביניון אסטייט 2005 זכה במדליית ארד בתחרות IWSC 2008.
מחיר מומלץ: 85 ₪

סדרת תשבי אסטייט:
סדרת יינות פרימיום של היקב. היינות שבסדרה רכים, עדינים ושופעים טעמים וניחוחות בזכות ענבים זניים אציליים מאזורי גידול נבחרים המיועדים לסדרות הפרימיום אסטייט וספשל ריזרב, כדוגמה זכרון יעקב, גוש עציון, כרם בן זמרה ושדה בוקר. אלה יוצרים מיזוג של יינות בעלי מרקם המייחד סדרה זו שזוכה לטיפול מסור בדומה לסדרת הספיישל ריזרב. הפקת היין מתבצעת בסחיטה עדינה (מיצוי חופשי) והיינות האדומים מתיישנים בחביות עץ אלון אמריקאיות וצרפתיות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה