fbpx

חדשים מיקבי כרמל: יינות כרם קאיומי מבציר 2007

יינות כרם קאיומי זכו לאחרונה בפרסים בתחרות היין היוקרתית של מגזין Decanter האנגלי. יינן: ליאור לקסר – יינן ראשי יקבי כרמל
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

יקבי כרמל משיקים את קברנה סוביניון כרם קאיומי 2007 ושיראז כרם קאיומי 2007.
יינות כרם קאיומי זכו לאחרונה בפרסים בתחרות היין היוקרתית של מגזין Decanter האנגלי. כרמל קאיומי שיראז 2006 זכה בגביע העולמי בקטגוריית 'היין האדום מזני הרון' (מעל 10 לירות שטרלינג) הגבוה ביותר. זהו פרס ראשון שניתן לשיראז הישראלי שהיה טוב יותר מהשיראז האוסטרלי, הסירה הצרפתית ושאטונף דו פאפ  באותה קטגוריה. כמו כן זכה היין בפרס הגביע האזורי (מעל מדליית זהב).

קברנה סוביניון קאיומי 2007
יינן: ליאור לקסר – יינן ראשי יקבי כרמל.
יין אדום יבש שהופק מענבי קברנה סוביניון מכרם קאיומי בגליל העליון.
לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 14 חודשים.
על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, בוקבק היין בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
היין בעל גוון ארגמני עמוק וריחות של גרגרי יער, קפה קלוי וטבק. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. מכיל 13.5% אלכוהול.
מתאים למנות כגון צלעות טלה, בשרים צלויים וביף בורגיניון.
מחיר מומלץ: 120 ש"ח
 

שיראז קאיומי 2007 
יינן: ליאור לקסר – יינן ראשי יקבי כרמל.
יין אדום יבש שהופק מענבי שיראז מכרם קאיומי בגליל העליון.
גם יין זה עבר תהליכים דומים, ולאחר תסיסה והשריה על הקליפות התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 14 חודשים.
היין בוקבק בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד. יש לו גוון ארגמני עמוק וארומות של דומדמניות, שזיף מיובש ווניל. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. מכיל 13.5% אלכוהול.
מתאים למנות כגו, תבשילי קדרה, בשר ציד וגבינות צאן קשות.
מחיר מומלץ: 120 ש"ח
 
להשיג בחנויות היין המובחרות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה