חדשים מיקב עין נשוט ברמת הגולן: קברנה 2007 ושירז צרפתי 2007

בחווה מתקיימות סדנאות יין לזוגות ולמשפחות, בהן ניתן להכיר את הכנת היין על כל שלביו ולערוך טעימות

יקב הבוטיק "עין נשוט" הממוקם בחווה החקלאית – תיירותית בל עפרי בקדמת צבי ברמת הגולן, חונך יינות מסדרת קברנה 2007 ושירז צרפתי 2007.

יין מסדרת קברנה 2007 יקב עין נשוט
ענבי הקברנה סוביניון נבצרו ידנית מחלקת כרם מסומנת אחת, המטופלת על ידי בני הזוג תמי ובבי עופרי מאז הנטיעה ב-1982. מחלקה זו יוצרו כ-2,000 בקבוקי יין קברנה. הכרם נמצא במרכז רמת הגולן ברום של 600 מ' מעל פי הים, בקרקע בזלתית עמוקה המדגישה את המאפיינים של ציפת הענב העבה.

האשכולות לסדרת יין זו נבחרו בקפידה מרובה. מייד לאחר הבציר הענבים הועברו לתסיסה שנמשכה 34 ימים בטמפרטורה של 17 – 18 מעלות צלזיוס. לאחר מכן הועברה העיסה לתסיסה מלולקטית בטמפרטורה של 20 מעלות. הסחיטה נעשתה רק אחרי שתי התסיסות. עובדה זו תרמה לארומה פירותית עשירה ביין. לאחר הסחיטה הוכנסו צ'יפסים של עץ אלון צרפתי למשך כחודשיים וזאת כדי לקבל טעם של נגיעות עץ אלון בליווי טעמי ווניל קלים.

ביקב אומרים (היין לא הגיע למערכת אכול ושאטו) כי כבר בפתיחת הבקבוק ניתן להריח ריחות של פטל ופירות יער אדומים, וגם ריח דבש. היין עשיר בטעמים פירותיים כמו צימוקים, תאנים ונגיעות וניל ועץ אלון, ולסיומת בתחתית הכוס נשאר טעם חזק של דבלות. .

ביקב מציינים כי היין נייטרלי מריחות וטעמים שלא קשורים לפירותיות היין, ומקפידים להשהות אותו בצ'יפסים של עץ אלון לתקופה קצרה ביותר, כך שלא תהיה להם השפעה מכרעת על טעמי היין הטבעיים.

יין שירז צרפתי 2007 יקב עין נשוט
הענבים נבצרו ידנית מחלקת כרם אחת שניטעה בקיץ 2000, ובנויה בשתי קומות ובצפיפות כך שכל הטיפולים נעשים באופן ידני בלבד. מחלקה זו מיוצרות סדרות של 600 – 700 בקבוקים בשנה.

הכרם נטוע בגובה 500 מטר מעל פני הים בקרקע אדמת מילוי כבדה. הכרם סמוך מאוד ליקב, כך שתוך פרק זמן של כחצי שעה מהבציר, עוד בטרם החל לתסוס, מתחילים תהליכי הכנת היין.
מיד לאחר הבציר הענבים הועברו לתסיסה שנמשכה 42 יום בטמפרטורה בין 18-19 מעלות. קליפות הענבים נשארו גם לאורך התסיסה המלולקטית כחודשיים, ורק בסיומה נעשתה הסחיטה, מה שתרם לצבע היפה של היין ולפירותיות שבטעמו וריחו.

ביקב אומרים כי יין זה מזן שירז צרפתי ניתן לשתיה מייד לאחר הסחיטה, כאילו הוא כבר מוכן, אך הוא הושאר לאחר שלוש שפיות למנוחה נוספת. היין בוקבק ללא מגע עם עץ אלון מכל סוג שהוא, וזאת כדי לשמר את הטעם הפירותי השולט בעוצמות חזקות.
ליין טעמים מורכבים של פירות יער אדומים, צימוקים, קפה, שוקולד ודבש.

יקב הבוטיק "עין נשוט" קרוי על שם ישוב יהודי מתקופת התלמוד ברמת הגולן. היקב ממוקם בבונקר סורי נטוש בתוך האדמה, מה שמסייע לשמירה על טמפרטורות ותנאים אידיאלים לתסיסה.

היקב הוא חלק מחוות "בל עפרי" המציעה בילוי לזוגות, משפחות וקבוצות בנופש בצפון: סדנאות יין משולבות עם סעודה. הסדנאות מתקיימות בכל עונת הבציר הנמשכת מאמצע יולי וד חודש אוקטובר.

הסדנאות כוללות סיור בחווה שהוקמה בעזרת חומרים ממוחזרים ואבן בזלתית, ואשר משחזרת כפר תלמודי; והכנת היין בכל השלבים החל מבציר הענבים בכרם ענבי שירז ודריכת הענבים בגת בעזרת הרגליים.
במקביל מכינים המשתתפים לחם בתנור חימר. בסיום נאספים כולם לשתיית יין התירוש שהוכן זה עתה ויינות מיקב הבוטיק, ואכילת הלחם הטרי במסגרת סעודה.

הסדנה מעניקה הכרות עם עולם היין: על ההבדלים בין הכנתו בעת העתיקה וכיום, כיצד טועמים יין וההבדלים בין סוגים שונים של יינות. כן מתוודעים המשתתפים לאורח החיים בישובים היהודיים בארץ ישראל בתקופת התלמוד ורואים כיצד אפשר לעשות שימוש מועיל בחפצים, כלים וחומרי בניה ישנים.

חוות "בל עפרי" הוקמה על ידי בני הזוג תמי ובבי, וכוללת בנוסף ליקב גם בוסתני פרי, כרם יין, מטע זיתים, גלריה של תכשיטים וויטראז'ים שהם יצירה אישית של בני הבית, מסעדה הבנויה סביב עצים ותיקים שממשיכים לצמוח בתוכה, פינת חי עם בעלי חיים שחלקם עברו שיקום לאחר תאונות, כשכולם משולבים בכפר משוחזר מתקופת התלמוד עם גת, תנור אפיה מחימר, בית בד ובארות מים ממש כמו פעם.


יקב עין נשוט
לפרטים על החווה והסדנאות: www.bellofri.co.il
טל. 052-8805026

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר