חדשים מרקנאטי בסדרת הרזרב 2006: קברנה פרנק ופטיט סירה זינפנדל

יקבי רקנאטי הציגו יינות חדשים בסדרת הרזרב:  קברנה פרנק ופטיט סירה זינפנדל – שניהם מבציר 2006.
עקב הצלחת היינות בחו"ל מכנים אותם ראשי היקב בתואר "שגרירים": רקנאטי קברנה פרנק רזרב 2006 זוכה להצלחה בצרפת, ואילו רקנאטי פטיט סירה-זינפנדל רזרב 2006 עושה חייל בארה"ב.
גיל שצברג, היינן הראשי של רקנאטי, אומר כי אלה הם ינות בסגנון ישראלי שמתאים לטרואר המקומי, לבישול הישראלי ולתבליני ארצנו. טעמיהם משתלבים בהרמוניה עם מאכלי בשר עשירים וגבינות עזות טעם.

רקנאטי קברנה פרנק רזרב 2006 – כרם בן זמרה
מיוצר מענבי קברנה פרנק מכרם יחידני (single vineyard) בכרם בן זמרה שבגליל העליון, אשר נמצא בגובה של 800 מטר מעל פני הים. יין שופע ארומה האופיינית לזן בגווני רוזמרין, מרווה ואקליפטוס. ליין טעמי פרי אדום בשל ופירות יער שחורים, בשילוב טאנינים רכים וחומציות טובה ומאוזנת.
היין יושן במשך 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי והונגרי, המעשירות אותו בארומות של טבק ושוקולד, והוא ימשיך להתפתח ולהשתבח בבקבוק במהלך השנים הקרובות. היין מתאים למאכלי בשר כגון אומצות מפולפלות, רוסטביף, נתחי בשר ברווז עשירים, אך גם כמתאבן בליווי גבינות חריפות. הטמפרטורה המוצעת להגשתו: 16 עד 18 מעלות.
מחיר מומלץ לצרכן: 95 ₪

רקנאטי פטיט סירה-זינפנדל רזרב 2006
גיל שצברג הייננן אומר כי ביין זה יש בלנד יחודי ביקבים בארץ, אותו התחיל לואיס פסקו היינן הקודם: שילוב ייחודי של 80% ענבי פטיט סירה עם 20% ענבי זינפנדל. היין  עסיסי ועז טעם, עשיר בצבע סגול כחלחל עמוק, ובטעמים וניחוחות בגוני שזיפים טריים, שוקולד ואגוזי מלך.
ענבי הפטיט סירה נבצרו בכרם זקן כבן 30 שנה בעמק יזרעאל, כאשר אדמת העמק האדומה של האזור מהווה כר גידול אידיאלי לזן זה. ענבי הזינפנדל נבצרו  בכרם יקבי רקנאטי בבוואדי מאוד קריר בקיבוץ מנרה שבגליל העליון. הכרם, השוכן בגובה של 800 מטרים מעל פני הים ונהנה מאקלים קריר ומהבדלי טמפרטורה גדולים בין היום ללילה, הניב זינפנדל קלאסי, קליל ופירותי, המהווה איזון מושלם לבשלותו של הפטיט סירה.
היות ומדובר בעירוב בין שני זנים ושני אזורי גידול נפרדים, התוצאה לדברי שצברג היא "בלנד ארץ ישראלי" – יין המשלב בהרמוניה את הטוב שבשני האזורים והזנים השונים כל כך האחד מהשני.
ענבי הפטיט סירה והזינפנדל, אשר נקלטים ביקב במועדים שונים, מותססים בנפרד במיכלים שונים ומועברים ליישון ראשוני בחביות. לאחר מספר חודשים נערכת סדרת טעימות לבחינת האפשרויות השונות לשילוב בין שני הזנים. עם קבלת ההחלטה מבוצע הבלנד והיין מוחזר ליישון סופי בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי למשך זמן כולל של כ 8 חודשים.
היין מתאים למאכלי קדרה וטאג'ין, בשרים ברוטב עשיר וגבינות חריפות. מוצע אף לטעום בשילוב עם שוקולד מריר בתום הארוחה. הטמפרטורה להגשתו: 16 עד 20 מעלות. יין זה ישתבח בבקבוק במהלך 3-5 שנים משנת הבציר.
מחיר מומלץ לצרכן: 89 ש"ח






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה