חדש ביקבי סגל מסדרת רכסים: רכסים דישון- קברנה סוביניון 2002, רכסים דובב – מרלו 2002

יוסי הראל, מנכ"ל היקב: "השקת הסדרה החדשה הינה צעד נוסף באסטרטגיה להעשיר את הקשת הרחבה של היינות המוצעים על ידי יינות סגל ולספק לצרכנים הנאמנים שלנו יינות משובחים, אשר מתאפיינים בטעם ובאיכות הולמים ביותר".

יוסי הראל, מנכ"ל יינות סגל, אומר עם השקת יינות בסדרת רכסים של היקב: "אנו גאים במיוחד להשיק את סדרת רכסים הכוללת יין דישון- קברנה סוביניון 2002, ויין דובב- מרלו 2002. המצטרפים לשורת יינות העילית של סגל. יינות אלה מאמצים את הקשר ההדוק בין סגל לבין הכרמים ברחבי הגליל שהחל מאמצע שנות התשעים".

רכסים דובב – מרלו 2002
יין רכסים. דובב מרלו עשוי מ-100% ענבי מרלו שהבשילו בכרם דובב.

על הכרם
הכרם נטוע על פסגת הר גודרים שבמרום הגליל, ברום של 740 מטר, על אדמה חרסיתית אדומה ובסיסית, רדודה בחלקה וענייה, מעל מסלע גירי. פני השטח אבניים ביותר, זהו הכרם האבני ביותר בצפון הארץ. הודות לטופוגרפיה יורד בלילה אויר קר מאוד לאזור הכרם. מיקום הכרם, על פני אוכף בראש הר, מעניק גיוון מיקרו-אקלימי גדול בתוכו. חלקות המרלו נטועות בראש אחת מכתפי האוכף, גבוהה ובמפנה צפון-מזרחי. נזיריות הקרקע והאקלים מבשילים ענבי מרלו המאחדים ריכוז, עוצמה ואלגנטיות.


הגפן
עונת הגידול 2002 בצפון הארץ התאפיינה בהתחממות הדרגתית, ושעות קור רבות. החמסינים של יוני כלל לא השפיעו על הזנים האדומים באזורים הצפוניים. הקיץ הנח והלילות הקרים אפשרו לכרם המאוזן הבשלה סדורה וצבירת עוצמה ועושר ארומטי רב. הגפנים הבשילו יבול נמוך שזכה לשהות ארוכה על הגפן ונבצר בבשלות מלאה (פוטנציאל של 14% כהל) רק באמצע ספטמבר.

היקב
ביקב עבר היין תסיסה באמצעות זני שמרים שונים, למיצוי מירב תכונות שונות של צבע וארומה ולמיצוי מרכיבי מרקם, התורמים לרכות ומלאות היין. היין הותסס בחלקו ברוטופרמנטורים לקבלת מרלו פירותי ובחלקו במיכלים קלאסיים בהם עבר השריית זגים בת 28 יום לקבלת יין רך אך רב תוכן, מורכב ובעל עמוד שידרה איתן, המתאפיין במרכיבי ארומה ייחודיים.

היין יושן ב-70% חביות צרפתיות תומכות מבנה ואלגנטיות וב-30% חביות אלון אמריקאי להקניית ארומות וניל עשירות ההולמות יפה את ארומות "עוגת הפירות" שמרלו ניחן בהן. היין יושן 19 חודשים כדי לשלב את ארומות העץ בארומות הפרי העוצמתי ולהגיע למורכבות המייצגת את מקום גידול הענבים.

סגנון היין
זהו יין בצבע אדום-שחור עמוק. באף עולים ניחוחות פרי שחור ואדום טריים. רקע כבד ונימוח של ניחוחות שזיף, דובדבן שחור ופטל, מתגוון בנסיקות חדות של ניחוחות קסיס ורימון. ריחות פרי מתיישן מתחילים אך להיווצר: עוגת שזיפים ותבלינים, עוגת פירות יבשים, תאנים. ניחוחות העץ משולבים לחלוטין בניחוחות הפרי ועוטפים אותו בגלימה הדוקה של ניחוחות עישון, עור חדש קריר וחייתי, נוגט ווניל. אף מרתק ומורכב. בפה מתגלה יין מלא, עתיר טנינים מוצקים אך עגולים, עם חיך אמצעי עסיסי ושופע וסיומת ארוכה נשלטת טעמי פרי, תבלינים ועור.
למרות שעברו למעלה משלוש שנות יישון, היין צעיר וחיוני במיוחד, ורק מתחיל להפתח ולגלות ניחוחות מישניים של יישון בקבוק. זהו יין דורש זמן במובהק, המצדיק היטב את שלוש שנות שמירתו ביקב.

נתוני היין
כרם: כרם דובב, פסגת הר גודרים שבמרום הגליל.
הרכב: 100% מרלו.
השריית זגים: 28 יום.
יישון: 19 חודשים. 70% עץ צרפתי, 30% עץ אמריקאי.
כהל: 14%.
יינן: אבי פלדשטיין
מחיר מומלץ לצרכן: 79 ₪.

רכסים דישון- קברנה סוביניון 2002
יין רכסים דישון קברנה סוביניון עשוי מ-100% ענבי קברנה סוביניון מכרם דישון.

על הכרם
הכרם נטוע בעמק קדש שברכס נפתלי, ברום של 430 מטר על אדמת סחף עמוקה וחרסיתית מעורבת בחצץ, המאפשר ניקוז טוב. המיקום, עמק ברום בינוני בלב רכס הרים צפוני, מקנה לכרם יכולת הבשלה מעולה ומאוזנת – ימים חמים, אליהם מתלווה צניחת טמפרטורה לילית חדה. צמידות הכרם לדופן המערבית של העמק, במפנה מזרחי, חושפת את הכרם לשמש הבוקר ומייבשת את הטל ומאידך, מצלה מפני שמש אחר הצהרים ומסייעת בהתקררות הכרם לקראת הלילה. פיזור שעות הקור העונתי, נטיעות צפופות והשמירה על יבול נמוך, מבטיחים ריכוז והבשלה של מרכיבי צבע, ארומה וטנינים.

הגפן
ההתחממות ההדרגתית ושעות הקור הרבות של עונת הגידול 2002 בצפון, אפשרו לכרם להגיע לאיזון מעולה עם צימוח וגטטיבי מאופק, ולהבשלה סדורה ללא האטות ועצירות. הלילות הקרים אפשרו הבשלה הדרגתית וצבירת עושר ארומטי רב. היבול נבצר מאוחר, בשלושה מועדי בציר שונים במחצית ספטמבר הראשונה, והרוויח עוצמה משהות ארוכה על הגפן. בחלקה שיועדה לטיפוח ענבי "רכסים קברנה דישון" הוגבל היבול באמצעות זמירה וטיפולים ירוקים לפחות מ-900 ק"ג לדונם.

ביקב
ביקב עבר היין תסיסה באמצעות זני שמרים שונים, למיצוי מירב תכונות שונות של צבע וארומה ולמיצוי מרכיבי מרקם, התורמים לרכות ומלאות היין. מיכלי היין תססו בטמפרטורות שונות שבין 25-32 מעלות, כדי ליצור יין מוצק במבנה אך עדיין פירותי. בתום התסיסה עבר היין השריית קליפות ארוכה (34 יום), תוך שהוא עובר שאיבה יומית להרטבת הזגים. השריית זגים ארוכה ממצה את מירב המרכיבים הטבעיים ויוצרת יין רך אך רב תוכן ומורכב. לאחריה יושן למשך 20 חודשים בחביות אלון צרפתיות (95%) ואמריקאיות (5%), מהן 15% בשימוש שני. העץ האמריקאי משמש כתבלין, והעץ משימוש שני נועד לאפק בניואנס את ניחוחות החבית ולהניח לאופי הכרם היחידני להתבטא במלואו. תהליכים אלה אפשרו מיצוי קשת רחבה של טעמי ענבים ועץ מובחר, ואפשרו ליין להפגין את איפיוני שנת הבציר הרכה ואת המורכבות המייצגת את מקום גידול הענבים.

סגנון היין
זהו יין בצבע אדום-שחור אינטנסיבי עם הבזקי אדום-לבנה. באף נוסקים בחדות ניחוחות פירות שחורים: קסיס, דובדבן, תות עץ, שזיף, ריבת אוכמניות, ניחוחות חדים ומתוקים. לניחוחות הפירותיים מתלווים ניחוחות עור, קפה ומנטה, האופייניים לכרם, אך השנה, בולט במיוחד הצד הפירותי. העץ השנה מלווה את הפרי הנקי בניחוחות נוגט ו-וואפל, עטופים בני ריח של טבק, עץ ארז נקי (קופסת סיגרים), מוקה, וניחוחות שרף קרירים. בפה מתגלה יין רחב, אלגנטי ופירותי, עמוס טנינים רכים, לעיסים ומענגים, ובעל סיומת שוקולדית. החיך האמצעי, הפיירותי, מתחלף בסיומת ארוכה מאוד בגווני שוקולד פירות ועור.

נתוני היין
כרם: כרם דישון.
הרכב:100% קברנה סוביניון.
השריית זגים: 34 יום.
יישון: 20 חודשים בחבית.95% עץ צרפתי, 5% עץ אמריקאי.
כהל: 13.8%.
יינן: אבי פלדשטיין
מחיר מומלץ לצרכן: 85 ₪.

את יינות רכסים של סגל, ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר