חדש מיקב הבוטיק: אבידן פטיט סוליי 2006

יקב אבידן חונך את הפטיט סוליי 2006 – יין לבן ארומטי עם הסיומת המתקתקה הייחודית לו, שמומלץ להגישו צונן ובכוס המתאימה, וכך הוא הופך לחוויה מענגת ביום קיץ חם.

בני משפחת אבידן, יצרני היין, מספרים כי אבידן פטיט סוליי עשוי בתהליך מורכב ומוקפד, במטרה למצות מהפרי שטופח בתשומת לב רבה, ארומות וטעמים שונים ומפתיעים שממשיכים להתגלגל ולהתפתח בפה בסיומת ארוכה ומהנה.

אבידן פטיט סוליי 2006 עשוי מענבי שרדונה שנבצרו לאחר הבשלה מאוחרת, לקבלת יין עם מגוון של טעמים טרופיים ואקזוטיים. הבציר הידני הסלקטיבי התבצע עם אור ראשון באמצע חודש אוגוסט, תוך הקפדה על שלמות הענבים וקירורם כל הדרך אל היקב.
אשכולות הענבים עברו ריסוק עדין וסחיטה בסביבה דלת חמצן כשמיץ הענבים נשמר ליממה ארוכה טמפרטורה נמוכה במיוחד.
התהליך באופן הזה נועד כדי לשמור על ארומות הפרי כפי שהתקבלו בכרם, לשמור על צבעו הירקרק של מיץ הענבים מפני חמצון ולמנוע תסיסה ספונטאנית שהייתה עלולה לפגום באיכות היין.

בתום תהליך השיקוע הופרד הנוזל הצלול מהמשקעים, והועבר אל המיכל לתסיסה איטית ומבוקרת.
עם קבלת רמת המתיקות הרצויה, התבצע תהליך לעצירת התסיסה, והיין הועבר ליישון בחביות עץ אלון צרפתי למשך שישה חודשים.

היישון נעשה בחביות לא חדשות ששימשו קודם לכן ליישון שרדונה איכותי, כדי למנוע השתלטות אפשרית של טעמי העץ על הפירותיות והמתיקות הטבעית. לקראת הביקבוק עבר הפטיט סוליי שתי רמות סינון, שהוסיפו לגוון הזהוב של היין צלילות וברק.

באף עולות ארומות של פירות טרופים, מלווים בהשפעה עדינה של אלון קלוי.
בפה מתגלה יין מלא ועגול, המשלב טעמי ליצ'י ומלון בשל, עם מתיקות מורגשת וחומציות עדינה ומאוזנת.
הסיומת פירותית, אקזוטית, מתקתקה ומתמשכת.

היין יכול ללוות מנות ראשונות כגון פטה כבד אווז, סלמון מעושן, גבינות כחולות, דגים ומאכלים מהמטבח האסייתי.

מחיר מומלץ לצרכן: 69 ₪.

יקב אבידן הוא יקב בוטיק משפחתי השוכן בקיבוץ אייל, המתמחה ביינות ייחודיים ומפתיעים שהפכו למותגים המזוהים עם היקב. אבידן פטיט סוליי המיוצר מאז בציר 2002 הוא דוגמה לסגנון היקב.



יקב אבידן
קיבוץ אייל
צינה 050-2774937
שירה 050-2785020
[email protected]
שעות פתיחה של היקב: שישי ושבת 11.00 – 16.00













היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה