חדש מיקב ציון: יין נטורה ללא ביסולפיט

המשמעות של אי הוספת ביסולפיט (חומר משמר ביין) היא הפחתת תחושת כבדות וסחרחורת לאחר השתייה, בלי לוותר על הטעם

יקב "ציון" מצטרף למגמת המודעות הטבעית והבריאותית, עם יין חדש בשם "נטורה". הרכב הזנים: מרסלן 40%, מרלו 40%, מלבק 20% אלכוהול: 14.5%.

 

לדברי היקב, "נטורה" מיוצר בעשייה מורכבת וקפדנית וללא תוספת ביסולפיט (חומר משמר ביין). המשמעות היא הפחתה של תחושת כבדות וסחרחורת לאחר שתייה, בלי לוותר על טעמו העשיר של היין.
בכך עונה נטורה לדרישות של שתי קבוצות: אנשים הנזהרים מפני צריכה מוגברת של חומרים משמרים, ובעלי רגישות לסולפטים.

 

"נטורה" הוא יין בצבע בורדו עז ועמוק, עם שוליים ארגמניים. ארומה של פרחים אדומים, פירות שחורים בשלים, גרגירי יער, וניל וציפורן.
טעמו פירותי, מלא אך לא כבד, רך עד קטיפתי עם סיומת ארוכה ונעימה.

 

בשל תהליך הייצור המיוחד של היין, על מנת להגן עליו נמנע ממנו כל כל מגע עם אוויר, בשונה מעשיית יינות אחרים. לכן חלק מהפחמן הדו חמצני הטבעי הנוצר בזמן התסיסה, עדין כלוא בתוך היין בזמן פתיחת הבקבוק.

ביקב אומרים כי כדי ליהנות מהיין בשיאו, מומלץ לפתוח אותו כשעה מראש ולערסל את היין.

 

מחיר מומלץ לצרכן 89 ש"ח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר